Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


ROZHOVORY

Příspěvky

Měl jsem mluvit hokejkou, což se povedlo, pochvaloval si Filip Čech

17. 10. 2008

Filip ČechDomácí pevnost i nadále odolává. Ani v osmém domácím zápase neokusili zlínští Berani porážku v řádné hrací době. Ztratili pouze dva body za porážku v prodloužení s Českými Budějovicemi. Dnes přivítali na svém ledě Litvínov ,jenž si v předchozích čtyřech zápasech na kluzištích soupeřů připsal rovných deset bodů. Zlínský obránce Hamrlík tak oslavil 700. extraligový zápas vítězstvím, navíc si ještě připsal brankovou asistenci na rozhodující gól Balaštíka.
 
Celý příspěvek | Rubrika: ROZHOVORY | Komentářů: 0

Pro NHL udělám maximum, tvrdí přesvědčivě Zdeněk Okál

16. 10. 2008

MEDICINE HAT/ZLÍN 14.10.2008 Zřejmě cítí křivdu. Chtěl se porvat o místoZdeněk Okál v seniorském mužstvu Zlína, avšak nedostal příležitost ukázat, co v něm je. Rozhodl se tedy, že zkusí štěstí za mořem. Mateřský Zlín tak vyměnil za kanadský tým Medicine Hat Tigers, který hraje juniorskou soutěž WHL. Okamžitě prokázal svůj talent. ZDENĚK OKÁL vtrhl do soutěže jako uragán. Vévodí klubové tabulce produktivity a má již za sebou i první potyčku. „Okal racket“, jak mu v novém klubu přezdívají již ve svých osmnácti letech ví, čeho chce v životě dosáhnout. Nejvyšší meta je jasná, hrát National Hockey Legue. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: ROZHOVORY | Fotografie: | Komentářů: 0

Titul neberu jako svůj úspěch, protože jsem ho nevybojoval, říká smířlivě Petr Tuček

7. 9. 2008

Petr TučekZLÍN 5.9.2008 V mládežnických kategoriích byl považován za jednoho z nástupců tehdejších zlínských brankářů Jaroslava Kameše, či Vladimíra Hudáčka. Ovšem osud tomu chtěl zřejmě jinak a jeho kariéra se vyvíjela poněkud jiným směrem. Sotva udělal maturitu na střední škole, už sbíral zkušenosti za hranicemi v Německu. Následně se vrátil a zaujal post jedničky ve zlínské svatyni v nevydařeném ročníku 2002/03. O rok později pouze sledoval mistrovské opojení spoluhráčů z tribuny. Za sebou má i angažmá na Slovensku a ve Francii. Devětadvacetiletý mrštný brankář PETR TUČEK je zpět doma. Pokud.. (více uvnitř rozhovoru) ,

 
Celý příspěvek | Rubrika: ROZHOVORY | Komentářů: 0

O Čajánka s Rachůnkem jsem měl velký zájem, hlasí Vladimír Vůjtek

15. 8. 2008

KRAVAŘE 14.8.2008 V noci z neděle na pondělí dorazili do sportovního komplexu BulyObrazek Aréna hokejisté Dynama Moskva společně se třemi krajánky. Útočník Petr Čajánek, obránce Karel Rachůnek a hlavní kouč ruského mužstva Vladimír Vůjtek se naskok vrátili domů do České republiky. Všichni hráči celý týden polykají tvrdé tréninkové dávky, aby se kvalitně připravili na nadcházející jubilejní první ročník Kontinentální ligy, jenž startuje začátkem září. Výprava, jenž čítá třicet hokejistů, včetně sedmi lidí z realizačního týmu bude v Kravařích pobývat přesně deset dní. Zpět do vlasti se vracejí 20. srpna.  

 
Celý příspěvek | Rubrika: ROZHOVORY | Komentářů: 0

Byl jsem naštvaný, trenér Sutter se se mnou ani nebavil, povídá hořce Karel Rachůnek

15. 8. 2008

Karel Rachůnek v dresu New Jersey DevilsKRAVAŘE 14.8.2008 – V městečku ve Slezsku poblíž Opavy se již týden připravuji hokejisté ruského týmu Dynamo Moskva, které je jedním z účastníků nově vytvořené Kontinentální ligy. Koučem ruského celku je renomovaný a respektovaný trenér Vladimír Vůjtek, jenž měl zásluhu na tom, že do klubu přišli dva zlínští odchovanci protřelí kanadsko-americkou NHL. Jedním z nich je devětadvacetiletý obránce s reprezentačními zkušenostmi KAREL RACHŮNEK. V červeném tréninkovém dresu se proháněl nejprve na ledové ploše v jedné formaci s parťákem Čajánkem. Posléze se svou družinou vyměnili led za umělou trávu v areálu arény, kde všichni hráči absolvovali další tréninkové jednotky na suchu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: ROZHOVORY | Komentářů: 0

Konkurence v lize mi nedělala velké potíže, ohlíží se za kariérou Jiří Vodák

8. 8. 2008

 ZLÍN 4.8.2008 - Je považován za jednoho vůbec z nejlepších, zároveňJiří Vodák nejvěrnějších hráčů zlínské hokejové historie. V dresu TJ Gottwaldov odehrál celkem 570 utkání ve kterých vstřelil 304 branek. (V nejvyšší soutěži 12 sezon, 377 zápasů, 92 branek, 70 asistencí, 162 bodů, pozn.aut.) Devětapadesátiletý bývalý vynikající útočník JIŘÍ VODÁK, přezdívaný Wasser, jenž je proslulý svým knírkem, působí v rámci možností stále aktivním dojmem. Věnuje se rodině, své chatě, pracuje ve firmě Levier, jenž patří bývalému spoluhráči Petru Leškovi a pokojně si užívá stáří. Rozhovor proběhl v útulné restauraci...(více uvnitř rozhovoru)

 
Celý příspěvek | Rubrika: ROZHOVORY | Komentářů: 1

Vypadá to, jako by přišel Mario Lemieux, směje se Andrej Kollár

25. 7. 2008

ZLÍN 25.7.2008 - Andrej KollárHokejový mušketýr se srdcem bojovníka. Jednatřicetiletý útočník, jenž přišel před nadcházející sezónou z Trenčína jako největší posila se rozpovídal o přípravě na nový ročník, i o své úloze v mužstvu. Sympatický slovenský forward ANDREJ KOLLÁR se zodpovědnosti nebojí. “Nezříkám se jí," prohlašuje odhodlaně. Všichni očekávají, že doplní ostrostřelce Jaroslava Balaštíka a společně se stanou největší palebnou sílou Beranů v těžkých extraligových bojích.

 
Celý příspěvek | Rubrika: ROZHOVORY | Komentářů: 0

Čajánek: NHL je uzavřená záležitost

26. 6. 2008

Petr ČajánekOTROKOVICE 26.6.2008 – Tak jako každý rok, ani letos nemohl chybět na tenisovém turnaji hokejistů, který se uskutečnil na tenisových kurtech v Otrokovicích. Ve dvojici s Jiřím Marušákem sváděl dlouhé výměny se soupeři na druhé polovině kurtu, rozdal několik interwiev, fotil se a podepisoval fanynkám do deníčků a živě debatoval s bývalými zlínskými spoluhráči Štraubem, Kotáskem, nebo Tomášem Němčickým. Téměř třiatřicetiletý cetr Dynama Moskva PETR ČAJÁNEK ochotně odpovídal na otázky a také si převzal cenu za 2. místo v anketě o zlínskou hokejovou legendu století, což ho příjemně překvapilo.

 
Celý příspěvek | Rubrika: ROZHOVORY | Fotografie: | Komentářů: 0

Pod trenérem Venerou je příprava zábavnější, porovnává Roman Pšurný

26. 6. 2008

ObrazekOTROKOVICE – 26.6.2008 Letní dril na suchu je téměř u konce. Hokejisté RI Okna Zlín absolvovali pod svým novým koučem Zdeňkem Venerou sice náročnou, ale podle hráčů zábavnou přípravu okořeněnou o herní prvky. Někteří z nich přijali pozvání na tenisový turnaj hokejistů s podnikateli a osobnostmi zlínského regionu, který se konal ve sportovním areálu otrokovické Jiskry. Mezi pozvanými byl i útočník ROMAN PŠURNÝ, který ve volné chvíli odpověděl na několik otázek týkající se neúspěšného ročníku, i příprav na sezonu nadcházející.

 
Celý příspěvek | Rubrika: ROZHOVORY | Komentářů: 0

Nikdy jsem svého kroku emigrovat nelitoval, říká Tomáš Kapusta

4. 6. 2008

ObrazekLOS ANGELES/ ZLÍN 4.6.2008 – Amerika mu přirostla k srdci. Již jako mladý za dob tvrdého komunistického režimu se rozhodl emigrovat. Poznal svět, který procestoval díky hokejovému řemeslu, jemuž se vyučil v tehdejším Gottwaldově. TOMÁŠ KAPUSTA, hokejový útočník s vlastnostmi buldoka, který vždy uměl ránu přijmout i rozdat. Nastřílel nespočet branek z prostoru před brankou, odkud svedl mnoho nesmlouvavých soubojů s obránci soupeře. Avšak on sám se považuje především za defenzivního útočníka, který by se pro úspěch týmu rozkrájel. V současné době trénuje v organizaci Los Angeles Kings tamní mladé hokejové talenty.

 
Celý příspěvek | Rubrika: ROZHOVORY | Komentářů: 0

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

následující »