Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


Měl jsem mluvit hokejkou, což se povedlo, pochvaloval si Filip Čech

17. 10. 2008

Filip Čech Domácí pevnost i nadále odolává. Ani v osmém domácím zápase neokusili zlínští Berani porážku v řádné hrací době. Ztratili pouze dva body za porážku v prodloužení s Českými Budějovicemi. Dnes přivítali na svém ledě Litvínov ,jenž si v předchozích čtyřech zápasech na kluzištích soupeřů připsal rovných deset bodů. Zlínský obránce Hamrlík tak oslavil 700. extraligový zápas vítězstvím, navíc si ještě připsal brankovou asistenci na rozhodující gól Balaštíka.

 

„Překvapili nás svým nástupem, vstřelili jednu branku, naštěstí se nám do konce třetiny podařilo vyrovnat. Postupem času jsme svůj výkon zlepšovali a nakonec i vyhráli, třebaže na konci jsme se ještě strachovali o výsledek, byly to ještě pořádné nervy,“ oddechl si střelec první branky domácích Filip Čech, jenž unikl ve vlastním oslabení a překonal litvínovského brankáře do horního růžku. Byla to pro něj první trefa v ročníku. Přitom před zápasem řešil drobné zdravotní problémy. „Pobolívá mně krk, nemůžu moc mluvit, protože mně na tréninku trefil tečovaný puk. Pan Venera mi proto říkal, ať mluvím hokejkou, což se doufám povedlo,“ řekl s úsměvem.

Hosté si ve třetí části vynutili převahu, kterou korunovali snižujícím gólem Brandy. V poslední Filip Čechminutě při hře bez brankáře předvedli závar před Bieglem, domácí si však vítězství 3:1 vzít nenechali. „Každý mančaft, který prohrává, si chce vynutit tlak a zkusit s výsledkem něco udělat. To už je pak celkem jedno, jestli se to povede, nebo inkasujeme další branky. Oni nás zkusili zatlačit, ale naštěstí jim to nevyšlo,“ poznamenal centr čtvrtého útoku Beranů.

Již několikrát během sezony se stalo, že zlínští nezachytili úvod zápasu a v dalším průběhu utkání museli horko těžko dotahovat nepříznivý stav. Dokazuje to sice vnitřní psychickou sílu a morálku mužstva, přesto by se na to měli hráči zaměřit a soustředit se na vstupy do zápasů. „Nepřihodilo se to poprvé, kdy jsme museli obracet nepříznivý výsledek. Stalo se nám to s Kladnem a Plzní. Musíme zlepšit začátky zápasů, mohlo by se to zle vymstít. Když se vede, hraje se po psychické stránce lépe, než když se musí dotahovat. Možná to tak nevypadá, ale jsme nervózní,“ přiznal Čech.

Brankami se již začaly prosazovat všechny formace, což na začátku sezony, ale i v minulých letech nebylo pravidlem. Letos to funguje. Trenéři se mohou spolehnout na všechny útoky. Dnes například vedoucí gól padl při pobytu na ledě čtvrté pětky. „Docela nám to jde, když občas vstřelíme nějaký gól, bude to dobré. Když se nedaří klukům v prvních dvou lajnách, musíme zabrat my a naopak. Pak bude celý tým šlapat, jak by měl. My však především nesmíme inkasovat, branky jsou už něco navíc,“ poukázal na defenzivní povinnosti třetí a čtvrté formace.

Zlínskou týmovou jedničkou je po dobu rekonvalescence Igora Murína další zkušený brankář Radovan Biegl. Ten již několikátý zápas po sobě prokazuje výbornou formu a je týmu velkou oporou. „Mrzí nás, že je Ičo zraněný, ale v současné době, když vidím, jak chytá Bajgl, tak to až taková škoda není. Radek chytá opravdu výborně, jde vidět, že má něco za sebou. Zkušenosti jsou znát,“ smekl před spoluhráčem poklonu osmadvacetiletý Čech.

Berani se drží po dnešním kole s šestadvaceti body v kontaktu za špičkou na 7. pozici. Dotáhli se na dnešního soupeře z Litvínova a Karlovy Vary, které mají stejný počet bodů. „S týmovým účinkováním v dosavadním průběhu soutěže jsem spokojený, třebaže jsme mohli mít o několik bodů navíc. I se svými výkony jsem relativně spokojený, ale musím zlepšit koncovku, která je žalostná,“ kladl si konkrétní cíle do tréninku.

Ačkoliv doma vyhrávají, na ledě soupeřů získali zatím pouhé čtyři body, což je řadí na předposlední místo v tabulce venkovních utkání. Zkoušejí různé varianty. Například před zápasem na Spartě hráči absolvovali společnou předzápasovou rozcvičku, což přineslo zatím jediné vítězství. „Chtělo by to i z venku nějaké body vozit, protože pak je mužstvo pod větším tlakem, protože body musí uhrát v domácím prostředí. Kdyby se něco podařilo uhrát na cizím ledě, bude se i doma lépe dýchat,“ byl si vědom zlínský útočník. Již v neděli zajíždějí do Vítkovic, kde se všeobecně očekává tvrdý zápas za minulé utkání na zlínském ledě, které skončilo hromadnou potyčkou. „To bude hodně ostrý zápas, bude to tvrdé. Musíme se proto dobře připravit. Zítra potrénujeme, zregenujeme a pokusíme se dovézt nějaké body i odtud,“ doufal Filip Čech.

Martin JenáčekV sestavě hostů se objevil i zlínský odchovanec Martin Jenáček, který již třetí sezonu obléká litvínovský dres. Dnes mnoho radosti mít nemohl. Přestože jeho tým se ujal v první třetině vedení, na konci odjel do kabiny se sklopenou hlavou. „První dvě třetiny jsme odehráli zakřiknutě, byli jsme málo důrazní v koncovce, hůře jsme bruslili. Až ve třetí části nastalo zlepšení. Za stavu 3:1 si to už domácí pohlídali. My už jsme stačili pouze zkorigovat a zdramatizovat vývoj utkání,“ litoval porážky důrazný útočník.

Litvínov v letošní sezoně patří mezi nejnebezpečnější mužstva na ledě soupeřů. Vždyť z devíti zápasů, rovných šest dovedl do vítězného konce. To je oproti loňskému ročníku paradox, jelikož právě v minulé sezoně čekali až do 30. kola na výhru za tři body, které se dočkali v Karlových Varech. „Sám tomu nerozumím. V domácích zápasech se nám nedaří, proto musíme vozit body z venku. Opravdu nevím, čím to je, ale bylo by pěkné, kdybychom vyhrávali především před vlastními fanoušky,“ řekl Jenáček.

www.daan.estranky.cz - Dáán

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář