Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


ROZBORY, NÁZORY A KOMENTÁŘE

Příspěvky

Déjà vu po padesáti letech? Kdepak, prožíváme největší krizi zlínského hokeje. Dno se hledá

12. 1. 2023

Těžké časy už pár let prožívá zlínský hokej. Po loňském sestupu po 42 letech v nejvyšší soutěži se už začínáme obávat i o setrvání v Chance lize, tedy druhé nejvyšší soutěži. Nahlédneme proto do historie, do podzimu 1972, kdy tehdejší Gottwaldov prožil krizi i o patro níž. Mnohem kratší než dnes. Také se dočtete můj názor, kde vidím počátky této krize a také možné řešení. 

 

Omezení na hokeji: Nasaďte si roušky, přesedněte si... PROČ?

13. 8. 2020

S velmi smíšenými pocity jsem se vrátil z vítězného zápasu proti Třinci (4:0) v rámci letního turnaje. Náladu z výhry i třeba druhé nuly v řadě brankáře Dana Hufa mi kalí omezení. Proč na hokeji musí mít fanoušci roušku, ale jinde nikoliv?

 

Glosa Daniela Ostrčilíka: Sázka na mládež. Jiná cesta vede do pekel

22. 7. 2020

Mé názory, postřehy, poznámky a glosy na dění a události ve zlínském hokeji najdete právě tomto místě. Nemusí se slučovat s postojem zlínského hokeje, ani jeho zástupců.

 

Glosa Daniela Ostrčilíka: Čajánek a spol. spasiteli?

3. 6. 2020

Mé názory, postřehy, poznámky a glosy na dění a události ve zlínském hokeji najdete právě tomto místě. Nemusí se slučovat s postojem zlínského hokeje, ani jeho zástupců.

 

Glosa Daniela Ostrčilíka: Chytila čeká spousta nástrah

10. 2. 2017

Když jsem komunikoval s lidmi z Filipova okolí, potvrdil se mi můj osobní postřeh. I přes první záblesk zájmu okolí i médií zůstal svůj. Na ledě dře. On je ten poslední, který po trénincích, kdy už ledovou plochu pokryje šero, sbírá puky.

 
Celý příspěvek | Rubrika: ROZBORY, NÁZORY A KOMENTÁŘE | Komentářů: 0

Hodnocení a rozbor uplynulé sezony 2008/09, aneb jak Berani předčili veškeré předpoklady

20. 3. 2009

Sezona 2008/09 je již pro zlínský hokej minulostí a stejně jako každý rok nastává čas rekapitulování a zhodnocení jejího průběhu. Dopadla mnohem lépe, než ta předchozí. Lze z ní vypíchnout více pozitivních, než negativním věcí a fanoušci si ji letos skutečně užili. Pojďme tedy cestovat v čase a připomeneme si, jak vlastně letošní extraligová jízda ve žlutomodrém podání začala. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: ROZBORY, NÁZORY A KOMENTÁŘE | Komentářů: 0

Rozbor sezony 2007/08, aneb co všechno stojí za neúspěchem?

7. 4. 2008

Před několika dny skončila zlínským hokejistům sezona a nastoupili na dovolenou. Někdo Obrazekmůže namítnout, zda-li vůbec zaslouženou.  Konečným 13.místem Berani vyrovnali nelichotivé postavení ze sezony 2002/03, avšak již v následujícím ročníku se ve Zlíně slavil mistrovský titul. Všichni doufají, že historie se bude opakovat a každý v tom hledá nějakou podobnost, či souvislost. Nejen to, ale i shrnutí a komentář sezony 2007/08, která se v každém případě zapíše do historických kronik, jako neúspěšná vám přináším v následujícím článku. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: ROZBORY, NÁZORY A KOMENTÁŘE | Komentářů: 1

Protekce? Naprostý nesmysl!

7. 9. 2007

ObrazekTrenér Bokroš je mnoha odborníky, fanoušky i novináři považován za velmi kontroverzního trenéra a člověka. Ne každý s ním vyjde v dobrém, na což doplatili i někteří hráči, kteří si s ním lidsky nerozuměli. Nikdo mu však nevezme, že svou práci dělá více než dobře. Jsou za ním výsledky i úspěchy, které přitahuje jako magnet. Temperamentní, energický a impulsivní kouč si ve Zlíně získal respekt. Jeho devízou je taktika a do detailu propracovaný defenzivní systém, který ve Zlíně praktikuje od svého příchodu. Tento článek však není o profilu jeho osobnosti, ale spíše má poukázat na Bokroše jako otce i jeho syna Tomáše, případně Lukáše a můj osobní názor na příchod mladšího z jeho synů do Zlína.

 
Celý příspěvek | Rubrika: ROZBORY, NÁZORY A KOMENTÁŘE | Komentářů: 0

Ševci - mistři i bez zlata

19. 3. 2007

Sezóna je pro zlínský národ minulostí. Tak brzký konec si nikdo nepřál. Muselo se rozhodnout,musel být určen vítěz čtvrtfinálové série mezi Zlínem a pražskou Spartou, který vyzve v semifinále dalšího soupeře o český hokejový trůn. Zlínští Ševci to bohužel nebudou, ale přesto drží jeden primát. Jsou morálními vítězi, jsou mistři našich srdcí. Děvčata a dámy urojily slzu, pánové si zase zanadávali, ale kdo se jen trochu střízlivě díval a sledoval tuto sérii musel vidět tu vůli, tu touhu pokořit svého rivala. Pojďme se však v obecné rovině poohlédnout za sezonou, která měla určit směr, kterým se náš klub vydá.

 
Celý příspěvek | Rubrika: ROZBORY, NÁZORY A KOMENTÁŘE | Komentářů: 0

Chce to najít určitý kompromis

8. 1. 2007

Obrazek20.9 2006 Co říkáte na  nové  pravidla?  Stává se  z  hokeje  basketbal?  Považujete tento krok za správný? Nebo je to krok zpátky? Tyto a podobné otázky si pokládají všichni, kdo má s hokejem něco společného. Většina hokejového národa je proti. A hráči se taky bouří.