Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


Narozen: 7.3. 1980 v PrazeObrazek
Výška / Váha: 187 cm / 90 kg
Hůl: levá
Přezdívka: "Klouda"
Největší úspěchy:
Mistr juniorské extraligy - 1997, 1998, Vítěz Calder Cupu 2000


Draft: 131. New York Rangers v roce 1998
1.zápas v NHL: 12.11. 2000 proti Phoenixu
1.gól v NHL: 16.1. 2001 proti Philadelphii (Čechmánkovi)

ObrazekP r a h a - Stejně jako útočníci Vašíček a Ručinský trénuje od pondělí v Edenu. Tomáš Klouček je odchovancem Slavie, jeho jméno však kromě fanoušků NHL většině lidí asi moc neřekne. Do Ameriky odešel v osmnácti letech, přes farmu se probojoval do prvního týmu New York Rangers. Po zastávce v Nashvillu strávil poslední sezónu v Atlantě a s vedením Thrashers se už také dohodl na nové smlouvě. V případě výluky v NHL však možná oblékne dres Slavie a dočká se premiéry v extralize. "Uvidíme, ale šel bych zpátky do Slavie rád." Při prvním tréninku dostal stejně jako další dva parťáci z NHL slušný záběr na fyzičku. Dvě hodiny strávené na ledě si však pochvaloval: "Bylo to dobré, hlavně bylo hezké být zas zpátky, už jsem tady na ledě dlouho nebyl." Od svého odchodu ze Slavie strávil v Americe šest let. Jen v letní pauze se tak mohl podívat na pár chvil domů. "Párkrát jsem se tady byl podívat, znám tu plno lidí a mám tu známé, takže jsem občas přijel pokecat a podívat se," říká čtyřiadvacetiletý obránce. Za tu dobu se složení týmu hodně změnilo, přesto potkal v kabině pár známých z juniorských časů. Především to byl Josef Vašíček, s kterým má stejný hokejový osud. Oba ještě v útlém věku vyrazili za oceán.

 Svého rozhodnutí ale určitě litovat nemusí, po roku v juniorské zámořské soutěži a roku na Obrazekfarmě se prosadil do prvního týmu New York Rangers. Ve hvězdném výběru odehrál po boku Leetche, Messiera, Lindrose či krajanů Dvořáka, Nedvěda dvě dobré sezóny. Po výměně do Nashvillu se mu už tak nedařilo. Hrál spíš na farmě v Milwaukee, mj. spolu s Robertem Schnábelem. V rozletu mu bránily zdravotní problémy, které ho provázely i loňskou sezónu. V prosinci byl vyměněn do Atlanty, za kterou stihl odehrát 42 zápasů. Nebýt problémů s kolenem, ramenem a také otřesu mozku, mohlo jich být více. Ještě v pondělí po prvním tréninku na ledě v Edenu neměl o své budoucnosti jasno: "Zatím nevím, čekáme. Dostal jsem zhruba kvalifikační nabídku, jsem hráčem Atlanty a teprve se budeme bavit, jak to bude vypadat." Druhý den však dostaly věci rychlý spád, s vedením Thrashers se dohodl na nové smlouvě. Její délka ani finanční podmínky nebyly zveřejněny. Kromě Kloučka podepsalo smlouvu s Atlantou dalších pět hráčů.

V případě stávky v NHL, která dostává stále reálnějších kontur, by mohl obléknout dres Slavie v extralize. "Uvidí se, Růža řekl abych přišel, tak tu trénuji," říká ke své přítomnosti v Edenu. Trenér a generální manažer Slavie na jeho adresu podotkl, že nejdříve ho chce na ledě vidět, promluvit si s ním a pak se teprve rozhodne. Defenzivní zadák by se mohl stát posilou, jeho urostlá postava budí na ledě respekt. Právě důraz v osobních soubojích u mantinelu i před brankou patří k jeho přednostem. V NHL většinou odváděl pro tým "černou" práci a byl platným hráčem.

Ve Slavii s hokejem začínal, prošel všemi mládežnickými výběry až do juniorů. Logicky tedyObrazek směrovaly jeho první kroky do Edenu. "Uvidíme, ale šel bych rád zpátky. O ničem jiném ani neuvažuji, bylo by to prostě dobré tady na Slavii," myslí pro případ startu v extralize jen na "sešívaný" dres. Pokud by vše vyšlo, dočkal by se trošku opožděné premiéry v české nejvyšší soutěži. "Bylo by to jiné, nehrál jsem tady ještě žádné zápasy a určitě bych si musel zvyknout. Ale bylo by to krásné," zasnil se na chvíli.

Foto:www.atlantathrashers.com, www.newyorkrangers.com

22.10.2007 18:27 | Miroslav Votava, 4.8.2004

 

 

 

ObrazekObrazek

 

 

 

 

 

 

další fotografie ze zámoří

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář