Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


Zlín musí být především trpělivý, říká Janků

13. 10. 2007

 

ObrazekÚSTÍ NAD LABEM 12.10. 2007 - S deseti body okupuje pátou příčku kanadského bodování extraligy a když se podíváme na jeho hru, máte pocit, že ani nemá osmatřicet let, PAVEL JANKŮ prožívá období blaha. Extraligový nováček se drží s konkurencí. Nejvíce v severočeském městě spoléhají právě na lajnu veteránů. Janků - Antoš – Pazourek je momentálně velkým postrachem celé extraligy a soupeři začínají zjišťovat co tahle stará garda ještě dokáže. „Teď už to začínáme trošku pociťovat,“ přiznává ústecká opora.

 

 

 

 

Ústecký Slovan prožil historický večer. Poprvé před domácími fanoušky získali plný počet tří bodů a v tabulce se vyšplhal z 11. místa tabulky na průběžně 9 příčku. „Už jsme to vítězství potřebovali. Chceme sbírat body taky po třech. Věděli jsme, že Zlín je v krizi, ikdyž dneska hrál výborně. Bylo to vydřený vítězství. Jsme za něj rádi,“ neskrýval radost Janků. Přestože Zlín i v dnešním zápase udělal několik chyb, které ho připravily o lepší výsledek, Pavel Janků odmítá názor, že by to byl důsledek krize.  „Ne, to bych neřekl. My jsme je tam párkrát taky nechali. Vyplynulo to ze hry. To se prostě stává,“ dodává na adresu zlínské defenzívy a pokračuje. „Odešlo jim hodně hráčů a teď tam mají nadějný mladý kluky a výbornou jednu pětku. Těm klukům to bude chvíli trvat, než se naučí táhnout to mužstvo a to vždycky chvíli trvá. Ted budou muset být trpěliví a čekat až dorostou,“ vzkazuje na dálku zlínskému vedení ostřílený harcovník, který žlutomodrý dres s beranem v erbu dlouho nosil přiznává, že dnešní utkání už nebral tak prestižně jako dřív. „Určitě byl ten zápas jinej, ale už to není tak speciální jako kdysi, už je to skoro deset let pryč. Teď pro mě bylo horší hrát v Třinci. To bylo pro mě těžší,“ říká bývalý hráč Ocelářů, který odtamtud neodešel zrovna v dobrém právě do Ústí. 

 

Dvojice Janků – Pazourek je nejproduktivnější dvojicí ústeckého nováčka. Milan Antoš na centru plní nevděčnou úlohu dříče na černou práci na ledě.  Na čem je jejich spolupráce založena, to přesně neprozradil. „Já ani nevím, my si dobře rozumíme, na ledě o sobě víme a zatím nám to klape nad míru. Jsme za to moc rádi,“ neskrývá radost, že mu trenér Evan věří a na ledě mu dává dostatek prostoru. „Tak samozřejmě ten čas může hrát svou roli, protože jsme hodně na ledě. To má pak hráč větší šanci na ledě něco ukázat.“ potvrzuje starou pravdu osmatřicetiletý pravý křídelník, který se nachází pátý v celkové produktivitě celé extraligy a v ústeckém kádru obsazuje první pozici. „Pro mě je neskutečný, že se nacházím, tam kde se nacházím. Je to krásný pocit,“ neskrývá upřímně své momentální rozpoložení. 

 

Nezapomíná ani na ústeckou jistotu v brance Petra Přikryla, který má velký podíl na získaných třech bodech i momentálním postavení Lvů v tabulce, které je na nováčka překvapením.  Bylo to tam ve třetí třetině trošku vypjatý, ale Bigo je naše jistota. Musíme ho zase pochválit, má na tom obrovskou zásluhu. Zlín nás pak přitlačil, začal nás napadat čtyřmi hráči a to se pak těžko hraje. Ale chtěli jsme to moc vyhrát, takže jsme to nakonec ubránili, takže vládne velká spokojenost,“ uzavírá povídání šťastný střelec.

 

 

 

Naopak dočasnému kapitánovi Petru Leškovi místo zraněného Okála moc do řečiObrazek nebylo. „Chtěli jsme odvézt nějaký bod, nejlíp tři, ale to se nám nakonec nepodařilo,“ smutnil v obležení novinářů zlínský centr. Důvod je podle Lešky jednoznačný. „Naše špatná defenzíva, protože jsme tam nechali dvakrát hráče samotného před prázdnou bránou,“ a smutně přiznává, že psychika celého mužstva je velmi nabouraná. „Asi na nás spadla nějaká deka. Je to i trošku v hlavách všech hráčů. Nehrajeme dobře, tam šlo vidět, že děláme strašné chyby, na gól se strašně nadřeme a pak je necháme dát školácký gól,“ rozpovídal se nakonec skleslým hlasem klíčový muž zlínské ofenzívy.

 

Přesto ve třetí třetině svítila jiskřička naděje na vyrovnání, kdy se Berani vzchopili na nějaký nápor. Dostali na konci zápasu i přesilovku, ale stejně jako v minulých zápasech ani nejzkušenější borci si nedokázali s výhodou jednoho muže v poli poradit. „My jsme se chtěli tlačit do útoku a zakončení To už bylo hop, nebo trop. Přesilovky to je další věc, která nás trápí.“ Říká na rovinu útočník. 

 

Jako jednu z příčin všech problémů vidí někteří odborníci nejistotu zákroků brankáře Murína, který dnešní zápas proseděl pouze na střídačce pod dekou Spoluhráč ho však brání. „Já bych to na Ičovi neviděl, nemůže všechno vychytat. V gólmanech to určitě není,“ tvrdí. Začátek sezony byl úplně podle představ. Doma porazili těsně obhájce titulu ze Sparty, Kladno jednoznačně taky přehráli. Kde vidí Leška začátek všech komplikací? „S Vary jsme hráli, myslím si, dost dobře, jenže pak jsme dostali nešťastný gól na 3:3 a od té doby se to s náma táhne. Jak říkám, je to v hlavách a musíme se s tím nějak poprat,“ burcuje na dálku své spoluhráče.

 

V týdnu byli klíčoví hráči první pětky na pohovoru s vedením a je všem více než jasné, že nepříjemná kritika nadřízených neminula ani Lešku samotného. „Pod tlakem jsme určitě všichni, ale my nejvíc. Hrajeme první pětku, která by měla rozhodovat zápasy, zatím tomu tak bohužel není. Musíme dál pracovat a do dalšího zápasu jít naplno a věřit, že zase začneme vyhrávat,“ neztrácí naději na zvrat momentální situace Leška.   

 

 

 

www.daan.estranky.cz                                                                                 Dáán   

 

foto: www.hcusti.cz

       www.hokej.zlin.cz       

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář