Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


Erneste, děkujeme!

31. 12. 2007

ObrazekPan trenér Ernest Bokroš odchází se vztyčenou hlavou. Když mluvil, oči se mu leskly, draly se mu do nich skoro slzy. I po zápase fanoušci čekali a vyvolali jeho jméno. Některé fanynky jeho odchod doslova oplakaly. Ostatní aplaudovali jeho pozápasové děkovačce, kdy na střídačce mával a tleskal skandujícím fanouškům. Bylo to dojemné loučení, trenéra, který připravil pro zdejší fanoušky historické okamžiky v podobě mistrovského titulu, Erneste, děkujeme!

„Moc mi záleží na výsledcích zlínského hokeje a v posledních dnech i špatně spávám, jelikož neustále přemýšlím jak vzniklou situaci zlepšit. Výsledky jsou dlouhodobě špatné, klesli jsme na 13. místo. Všude jinde by trenér skončil dřív, já jsem tady měl obrovskou důvěru od vedení,“ říkal v úvodu novinářům v tiskovém středisku, kde si je podle jeho slov pozval, aby jim vysvětlil důvody svého rozhodnutí. „Myšlenka odejít mě již napadla dřív, ale pak jsem si řekl, že po těch úspěšných letech nemůžu jen tak odejít z potápějící se lodě. Měsíc se posunul dál, ale výsledky se rapidně nezlepšily. Proto jsem přišel za vedením s návrhem, abychom podnikli další impuls v podobě mého odchodu,“ pokračoval v tuto chvíli již bývalý zlínský kouč.

„Samozřejmě, jako hlavní trenér beru plnou zodpovědnost za výsledky na sebeObrazek a byl bych rád, kdyby se tým posunul zase o kousek dál. Tímto krokem se nevzdávám zodpovědnosti za výsledky v této sezoně, naopak budu dál nápomocný novému trenérovi. Pokud budu moci, budu dál sledovat utkání Zlína. Záleží mi na tom, aby tato sezona byla ještě úspěšná,“ pravil Bokroš, kouč který na zlínské střídačce stál po čtyři sezony.

„Nechci, aby zlínská veřejnost měla dojem, že trenérské místo ve Zlíně jsem měl za zásluhy, nebo výsledky z minulých let. Nechci, aby si někdo myslel, že mě na tomto místě držel pan Janečka. Jsme přátelé a budeme jimi i v případě, že zde skončím,“ konstatoval na adresu náměstka primátorky a prezidenta HC RI OKNA Zlín. „Klub se v létě ekonomicky stabilizoval. Především díky městu. Samotný pan Janečka má na tom velký podíl. Mohu veřejně prohlásit, že hlavní sponzor RI OKNA vedený panem Ingrem, plní veškeré své závazky a momentálně nejsou žádné ekonomické problémy. Klub se stabilizoval, bohužel však na úkor kvality kádru,“ dodal.

ObrazekDostalo se i na hráče, se kterými po celou dobu svého angažmá pracoval. „Tuto cestou chci prohlásit, že po lidské i sportovní stránce jsem netrénoval lepší tým. Nevím, jestli se dostanu k mužstvu, se kterým by se mě tak dobře spolupracovalo. Byly to krásné čtyři roky, na které nezapomenu. O to hůře se mi odchází v půlce sezony,“ vzdal hold svým bývalým svěřencům.V děkovném duchu pokračoval a nezapomněl ani na další lidi spojené se zlínským hokejem. Oči se mu leskly. „Chtěl bych poděkovat zlínské veřejnosti, obecenstvu i lidem ve městě, za to, že během mého působení nikdo nedával najevo žádnou národostní stránku. Pořád nám fandili a je tomu tak i dnes, kdy se tolik nedaří. Děkuji i fanclubu, který za námi absolvoval celou řadu cest po celé republice. Často jsem nevěřícně hleděl, kam byli schopní za námi jet a povzbuzovat. Myslím si, že i tam je výborná parta, tak jako v týmu, od kterého odcházím. Vzpomenout musím na svého kolegu a asistenta Jardu Stuchlíka, se kterým jsem prožil téměř čtyři a půl roku. Naše spolupráce byla výborná. Platí to i pro všechny, kteří tady běhají po chodbách, od ledařů po uklízečky. Nevím, jestli je to tím, že jsme na Moravě, ale potkal jsem tady samé výborné lidi. Závěrem bych rád poděkoval vedení. Ačkoliv se letos Zlínu tolik nedaří, věřte, že i oni dělají pro úspěch maximum." vzkazuje.

Přestože se v médiích objevily určité spekulace, kam povedou další kroky úspěšného trenéra, on sám zatím netuší, který s týmů bude jeho dalším působištěm. "Nebudu jako jiní trenéři, kteří tvrdí, že budou odpočívat doma na zahrádce. Budu čekat na další nabídku. Na Slovensko bych se vrátit nechtěl, raději bych zůstal v Čechách, nebo na Moravě,“ ukončil oficiální tiskovou konferenci s tím, že jeho nástupce zveřejní po zápase generální manažer Miroslav Michalovský.

www.daan.estranky.cz                                            Dáán

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ERNEST BOKROŠ !!!

(Péťa, 31. 12. 2007 12:10)

Erneste, děkujeme za titul. Budeme vzpomínat a přejeme všechno nejlepší.