Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


Narozen: 21. června 1989
Číslo dresu: 25, v extralize dospělých 20
Výška/váha: 182 cm, 75 kg
Hůl: L
Premiéra v nejvyšší soutěži: utkání Zlín - Slavia, ročník 2007-08
Dřívější kluby: odchovanec Zlína, v ročníku 2007-08 krátce vypomohl Prostějovu
Reprezentace: v reprezentaci dospělých dosud nehrál, objevil se jen v mládežnických výběrech. Na mistrovství světa osmnáctiletých nestartoval, letos je členem širšího kádru dvacítky.

Střední útočník Roman Vlach (narozen 21. června 1989) měl k hokeji velmi blízko. Jeho otec Rostislav (v současnosti druhý trenér PSG Zlín) patřil k velkým postavám zlínského a vsetínského hokeje, pyšní se celkem osmi tituly mistra republika a získal tři bronzové medaile z mistrovství světa. Roman se postavil v pouhých dvou letech poprvé na brusle a hned bylo rozhodnuto, že lední hokej vyhraje.

 Ve Zlíně prošel všemi žákovskými a mládežnickými celky, zahrál si juniorské finále proti Karlovým Varům i Vsetínu a v sezoně 2007/2008 poprvé nakoukl do seniorského hokeje. V první sezoně odehrál za muže patnáct zápasů, v loňské sezoně již patřil do základního kádru Venerova výběru a byl jednou z opor při play off se Spartou. V letošní sezoně dostává stále více prostoru a zaznamenal velký výkonnostní růst. Vede třetí útok Zlína, když na křídlech má Petra Siváka a Pavla Kubiše. Vedení klubu si mladého centra pojistilo na další dvě sezony, Roman Vlach podepsal v těchto dnech s vedením klubu nový kontrakt. Hokejovou budoucnost má před sebou …

1) Hokejové začátky? "U hokeje jsem se motal od malička, aktivně ho hrával otec. Na brusle jsem se postavil někdy ve dvou letech, bylo to ještě ve finském Joensuu, kde táta působil. Závodně jsem začal hrát ale ve Zlíně."

2) Oblíbení trenéři? "Každý z nich mi něco dal, nějak mi pomohl. Nerad bych na některého trenéra zapomněl, proto raději nikoho neřeknu."

3) Nejhezčí hokejové zážitky? "Letos na jaře jsme se zlínskou juniorkou hráli finále play off. Skončili jsme sice druzí, ale zápasy se Vsetínem měly skvělou diváckou kulisu a parádní atmosféru."

4) Co vás nejvíc zarmoutilo? "Ani nevím, snad nic. Naštěstí jsem neměl žádné vážnější zranění, což musím ihned zaklepat."

5) Čeho se nejvíc bojíte? "Na ledě ničeho, nebojím se žádného souboje. A v osobním životě? Nevím. Strach mám asi ze stáří."

6) Co vás dokáže naštvat? "Při zápase se naštvu často sám na sebe, když se mi něco nepovede. Občas mi vadí některé verdikty rozhodčích. V běžném životě nemám rád faleš a neupřímnost."

7) Sledujete politiku? "Dívám se na zprávy, ale že bych měl mezi politiky oblíbence, tak to ne."

8) Oblíbení herci, herečky? "Z našich Miroslav Donutil, Bolek Polívka, z těch cizích například Eddie Murphy, Jim Carrey. Ti mě právě teď napadli. Ale oblíbených herců mám víc."

9) Jakou posloucháte muziku? "Nevadí mi žádný žánr, moc nemusím pouze dechovku a lidovky. Jinak snesu všechno."

10) Zamilované zvíře? "Pes, i když doma žádného nemáme. Sestra od svých pěti let prosila naše, ať jí nějakého koupí. Leč marně."

11) Oblíbená barva? "Žlutá a bílá."

12) Představa o ideální dovolené? " Letos jsme byli v Egyptě a moc se nám tam líbilo. Hotel, strava, památky, moře - všechno perfektní. Kdyby to šlo, jednou bych chtěl projet Ameriku."

13) Vysněný automobil? "Řídím Opla Corsu, střídám se v něm s mamkou.Kdybych měl zvolit vysněný vůz, řeknu to samé co jiní hokejisté. Nějaké žihadlo, třeba porsche."

14) Co vám chutná? "Sním v podstatě cokoli, nechutná mi snad jen pórková polévka. Také nemusím žemlovku. Při výběru pití nejsem vybíravý. Napište vodu, kolu nebo jiné nealko."

15) Kdo je vaším hokejovým agentem? "Nikdo, agenta nemám. Nejlépe mi poradí táta."

16) Jaké čtete noviny a časopisy, sledujete internet? "Na internetu jsem pravidelně, zajímají mě nejrůznější novinky. Z novin si kupuju bulváry a také Sport. Čtu však i jiné tiskoviny."

17) Jaké typy žen se vám líbí, máte přítelkyni? "Přítelkyni nemám. Dívka mě musí zaujmout. Nejde jen o fyzickou krásu, ale také je podstatné, aby byla žena hodná, příjemná, vtipná. Nechci žádné modelky, s nimiž si člověk nemá co říci."

18) Jste pověrčivý? "Trošku ano. Když se daří, snažím se příště zopakovat určité rituály, abych neurazil štěstíčko. Ovšem nejde o nic hrozného."

19) Záliby? "Jiné sporty. Jdu si s klukama zahrát fotbal, baví mě tenis, jemuž se aktivně věnuje sestra. Občas si s ní dám zápas, to samé proti tátovi. Nesmím zapomenout ani na golf."

20) Hokejové cíle? "S juniorkou bych se chtěl zase dostat v play off co nejdál, také budu rád za každý zápas v extralize dospělých. Mám tajný sen, týká se NHL. Jenže to je strašně daleko. Raději jdu postupně, pěkně krok za krokem."

Roman Vlach: Otcovy rady jsou nad zlato

Roman Vlach: Domů mě taťka pustil

text: www.hokej.cz - Václav Jáchim, www.hokej.zlin.cz - Roman Ordelt, Patrik Kamas

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář