Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


ObrazekJen výjmečně se zatím při svém angažmá ve Zlíně shýbá do sítě pro puky Jaromír Dragan, nová posila hokejového klubu z Košic. Bývalý slovenský golman číslo jedna, vybraný jako náhrada za zraněného Kameše na tréninku potvrzuje kvality, jež ho dlouhá léta řadily mezi československou brankářskou elitu. I při prvním zápasovém testu čtyřiatřicetiletý harcovník, jenž novináře nemá zrovna v lásce, obstál skvěle. V úterý v Šumperku pobyl v brance třicet minut a nedostal ani goĺ. V Košicích byl přitom rodák z Liptovského Mikuláše, mistr Československa 1987/88 a držitel bronzové medaile z Olympijských her 1992 letos až druhým golmanem. Přednost dostával mladý talent Šimonovič, jenž to už dotáhl až do reprezentace. Dragan se ale o místo na hokejovém výsluní ještě popere.

Vaše hostování ve Zlíně končí v nezvyklou dobu, ještě před koncem sezony. Proč je tomu tak?

"Je to podmínka Košic. Domluva je taková, že 22. března musím být zpět, protože na Slovensku začíná play off a Košice mě chtějí mít v týmu. Jinak by na hostování v jiném klubu ani nepřistoupili."

Jak se cítíte v pozici golmana, který ví, že se za pár měsíců vrátí do klubu, kde nemá jisté Obrazekmísto jedničky?

"Těžko dnes říct, jak to bude vypadat za několik měsíců. Všechno ukáže čas. I za tak krátký čas může být hosotvání prospěšné pro obě strany. Budoucnost je otevřená, po sezoně jsem volný hráč a třeba mi působení v české extralize pomůže při hledání nového angažmá."

Jak jste snášel v Košicích konkurenci mladého Šimonoviče, který vás do branky překvapivě moc často nepustil?

"Tak trochu jsem s tím počítal. Když jsem podepisoval s Košicemi novou smlouvu, uzavřel jsem s vedením dohodu, že budu Šimonovičovi pomáhat v jeho hokejovém růstu. Klub chce mít pochopitelně za mě náhradu pro budoucnost. Z tohoto hlediska je vzniklou situaci třeba brát."

Je pravda, že jste toho v létě moc nenatrénoval, neboť jste měl z Košic namířeno do zahraničí?

"S žádným klubem jsem neměl podepsanou smlouvu, takže jsem trénoval sám a tolik, kolik jsem potřeboval. Kontrakt s Košicemi jsem uzavřel až těsně před sezonou."

 

Na čem ztroskotala jednání se zahraničními kluby?

"Měl jsem několik konkrétních nabídek z německé druhé ligy, ale Košice za mě chtěly velké odstupné."

Koho ze zlínských hráčů jste před svým příchodem znal osobně?

"Samozřejmě dobře znám Braňa Jánoše, několik dalších kluků si trochu pamatuji ještě z federální ligy. V podstatě se ale dá říct, že většinu zlínských hokejistů jsem vůbec neznal."

Máte za sebou pár tréninků a jeden přípravný zápas. Jak se v brance Zlína cítíte?

"Hlavně z tréninků mám velmi pozitivní pocity. Líbí se mi, jakým způsobem se ve Zlíně trénuje. Opravdu je to změna, jakou člověk po letech v jednom klubu potřebuje. V utkání se Šumperkem jsme odehráli výborně hlavně první třetinu."

Určitě jste s vedením klubu debatovali, co se od vás očekává.

"Samozřejmě jsme ještě před podpisem smlouvy o tom s funkcionáři mluvili. Myslím, že obě strany mají jasno o tom, co má mé hostování přinést. V každém případě mám pomoct Zlínu, aby víc vyhrával a postupil v tabulce."

Jste ve Zlíně lépe finančně ohodnocen než v Košicích?

"Je to zhruba na stejné úrovni."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář