Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


ObrazekĎurák je prototypem vysokého, agresivního a důrazného beka s výbornými fyzickými proporcemi (193 cm/97 kg). Je odchovancem Topolčan, které však v osmnácti letech opustil a vydal se na štaci do zámoří, kde působil čtyři sezóny. V roce 2001 se zúčastnil mistrovství světa "20". V létě 2003 opustil nižší zámořské soutěže a vrátil se do Evropy. Českou extraligu okusil v dresu Českých Budějovic a Třince, pronásledovaly jej ovšem zdravotní trable. V roce 2005 zamířil do Slovanu Bratislava, s nímž získal mistrovský titul. Vloni téměř celou sezónu nehrál z důvodu pokračujících problémů se zdravím. Vrátil se až na playoff, které odehrál v prvoligovém Kežmarku. Ve 14 zápasech vstřelil 4 góly a na další 4 nahrál. V hodnocení pobytu na ledě zaznamenal 14 plusových bodů. I díky jeho příspěvku Kežmarok první ligu vyhrál, jehož koníčky jsou košíková a poslech hudby.

DOTAZNÍK

Kdo tě přivedl k lednímu hokeji?

"Táta. Jemu vděčím za všechno. Kdyby nebylo jeho a vůbec rodičů, tak hokej asi nehraji. I máma mě podporovala, ale hlavně táta."

Jak vzpomínáš na svůj první start mezi muži?

"Bylo to v šestnácti v Topolčanech. Byl jsem ještě mladý zajíc, který neví, jak to chodí. Zahrál Obrazekjsem si, ale byla to pro mě velká zkouška. Nahoru jsem šel hned po jednom roce v juniorce."

Oblíbený fotbalový klub a hráč?

"Teď fandím Viktorce Žižkov, protože za ni momentálně hraje můj dobrý kamarád Vlado Labant."

Měl jsi nějaký vzor, když jsi začínal?

"Ani ne. Táta mně tak dirigoval a pomáhal, takže vzory jsem neměl ani jsem je nevyhledával. Ale jo! Třeba Lubo Višňovský a Rado Hecl. To byli kluci, kteří vyrostli jako obránci v Topolčanech. Na ty jsem se díval, na jejich hru a bruslení."

Jaký je tvůj největší sportovní úspěch?

"Byl jsem draftovaný, to je taky úspěch. Potom, že mohu vůbec hrát hokej. A v minulé sezoně, že jsem pomohl Kežmarku do slovenské extraligy po tom prodělaném zranění"

V jaké situaci ti bylo v kariéře nejhůře?

"Minulý rok po tom zranění, když mi řekli, že nemůžu trénovat, dokud se nedám dohromady. Bylo mi řečeno, že bych měl rok stát a potom by ještě byla dlouhá rekonvalescence. To bych rovnou mohl skončit s hokejem úplně. Psychicky hodně dole jsem byl minulý rok. Nevěřil jsem si. Ve Slovaně Bratislava mě řekli, že už si tam nezahraju, takže jsem musel jít do té první ligy. V nejhorších chvílích mně pomohli rodiče a přítelkyně."

ObrazekSe kterým spoluhráčem sis nejvíce rozumněl na ledě i mimo něj?

"Když jsem byl v Budějovicích, tak Staňo Jasečko a v Bratislavě to byla taková super parta Rado Hecl a Marťo Kulha a Marťo Hujsa. S těmi se kamarádim dodnes a i se Staňou si voláme. S Rado Heclem se navštěvujeme, takže jsme ve větším kontaktu."

Který útočník tě dovede nejvíce potrápit?

"Momentálně Ivan Rachůnek. To je žihadlo, takový Fin, motorová myš."

Oblíbené jídlo a pití?

"K pití kofolu a k jídlu těstoviny co si děláme s přítelkyní. Těstoviny s tuňákem a rajčetem a s česnekem."

Oblíbená barva?

"Modrá."

Oblíbený televizní pořad?

"Je jich víc. Hlavně se dívám na Simpsonovi, co momentálně často sleduji."

Jakou hudbu posloucháš nejraději?

"Podle nálady, nemám rád těžký Heavy Metal, to mi nesedí. Pouštím si českou a slovenskou hudbu. Třeba rádio Čas, nebo slovenské rádio Hej."

Záliby a koníčky mimo hokej?

"Dost času se snažím trávit s přítelkyní a s rodiči. Doma máme takové dvě bytové jednotky, takže jsme spolu. Já bydlím nahoře, rodiče dole. Hokejbal sice už bohužel nehraju kvůli zranění. Nechci na sebe nějak upozorňovat mimo hokej, ale mám rád kluky z domu. Jsou z města Továrnik, to je město hned vedle Topolčan, takže trávím čas s kamarády z domova."

Jakou školu jsi vystudoval?

"Dřevařskou průmyslovku."

Máte doma nějakého domácího mazlíčka, nebo zvířátko?

"Máme dva. Doma máme psa Nera a u přítelkyně zase malého jezevčíka Ediho."

text: www.hokej.zlin.cz ,Dáán

foto: www.hokej.zlin.cz , www.hokejkezmarok.sk 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář