Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


Narozen: 25. května 1982 ve Zlíně
ObrazekČíslo dresu: 47
Hůl: L

Premiéra v nejvyšší soutěži. 2000/2001, 8.12.2000, Havířov - Zlín 2:1

Premiérový gól v nejvyšší soutěži: 2001/2002, 2.11.2002, Vítkovice - Zlín 4:5 p. (Trvaj)   
Dřívější kluby: odchovanec Zlína, krátce hostoval v Uherském Hradišti, Šumperku a Dukle Jihlava, Mora (Švédsko), Ufa (Rusko).
účastník MS osmnáctiletých 2000 a MS dvacetiletých 2002, MS dospělých 2006 v Rize (pouze jako divák), mistr světa 2010

1) Hokejové začátky? "Začínal jsem v pěti nebo ve čtyřech letech ve Zlíně, kde jsem zároveň hrál lední hokej i fotbal. Až do čtvrté třídy jsem stíhal oba sporty. Nemám moc rád horko, proto jsem zvolil hokej. Na ledě se cítím lépe." První extraligový zápas jsem odehrál na litvínovském ledě. Byl jsem hodně překvapen, že mě trenéři vybrali do play off proti Vsetínu. Hodně jsem se bál, abych něco nepokazil a neudělal chybu.

2) Oblíbení trenéři? "Nechci nikoho jmenovat, abych na některého trenéra nezapomněl. Každý mi něčím pomohl. Všem jsem za to vděčný."

3) Nejhezčí hokejové zážitky? "Loňská sezona, kdy jsme skončili třetí v play off, navíc jsem si dvakrát zahrál v nároďáku dospělých. Za úspěch považuju také draft do Detroitu. Vůbec jsem to nečekal, ani o tom nevěděl. Když mi pak zavolali, že patřím Red Wings, docela jsem koukal."

4) Co vás nejvíc zarmoutilo? "Vystoupení na mistrovství světa osmnáctiletých a dvacetiletých. Ani jednou jsme neudělali medaili. Hlavně loňský šampionát "dvacítek" v Pardubicích a Hradci Králové se nám vůbec nepovedl. K tomu pak musím přidat ještě letošní extraligovou sezonu. Ve Zlíně se nám nedaří. Doufám, že to ještě stihneme aspoň částečně napravit."

5) Čeho se nejvíc bojíte? "Zranění a nemocí. Kdyby nefungovalo zdraví, hokej by musel stranou. A to bych skutečně nerad."

6) Co vás dokáže naštvat? "Na ledě vlastní chyba, třeba když zaviním gól. To bych se nejraději neviděl. V životě mi vadí situace, kdy se mi něco nepovede, a také negativní lidské vlastnosti ostatních lidí. Bohužel, lež a závist jsou v mém okolí docela časté."

7) Sledujete politiku? "Ne, vůbec."

8) Oblíbení herci, herečky? "Hereček je spousta, z herců bych vybral kupříkladu Brada Pitta. Nejraději se koukám na akční filmy nebo na příběhy z válečného prostředí."

9) Jakou posloucháte muziku? "Může to být pop i rock. Nevybírám si. Kolikrát mi stačí pustit si rádio. V tomto ohledu nejsem nijak vyhraněný."

10) Zamilované zvíře? "Těžko říci. Mamka má doma papouška - takovou velkou potvoru, která si pořád něco vykládá. Ale sám žádné zvíře nevlastním, ani to neplánuju."

 11) Oblíbená barva? "Modrá a bílá."

12) Představa o ideální dovolené? "Loni jsem nestihl žádnou, protože jsem byl na letním kempu Detroitu. Nejlepší odpočinek je v mém případě u moře, pěkně v teple. Opaluju se i sportuju, abych úplně nezlenivěl. Na nicnedělání se totiž zvyká strašně jednoduše."

13) Vysněný automobil? "Měl jsem Škodu Fabii a bylo to moje první auto v životě. Nechal jsem si ji upravit, mám tam různé praktické doplňky. Jsem moc spokojený. Jednou bych se chtěl svézt rychlým žihadlem. Takové lamborghini musí být skvělé. Momentálně se Zlínem prohání v nadupaném Mittsubissi."

14) Co vám chutná? "Mohu sníst v podstatě všechno, nejsem mlsný ani vybíravý. Když je zápas, mívám lehčí stravu, jindy si ale dám něco z české kuchyně. K pití si vybírám kolu, džus, ledový čas nebo sprite."

15) Kdo je vaším hokejovým agentem? "Robert Spálenka."

16) Jaké čtete noviny a časopisy, sledujete internet? "Snažím se sledovat sportovní zprávy. Do kabiny chodí několik druhů novin, tak je vždycky pročítám a hledám zajímavosti. Doma mám počítat, u něhož pro změnu koukám na internet."

17) Máte přítelkyni? Jaké typy žen se vám líbí? "Přítelkyně se jmenuje Markéta a seznámili jsme se na diskotéce prostřednictvím jednoho kamaráda. Obecně se mi líbí spíš blondýnky, ale nedám jen na první dojem. U dívek je pro mě důležité i vystupování a povaha."

18) Jste pověrčivý? "Ne, nejsem. Nepotrpím si na žádné rituály, nic podobného mě nesvazuje."

19) Záliby? "Hodně času trávím s přítelkyní, zahraju si tenis nebo fotbal, jinak odpočívám převážně doma. Někdy si jdeme někam sednout, ale to bývá spíš výjimečně."

20) Hokejové cíle? "Dohrát letošní sezonu důstojným způsobem a aspoň částečně napravit dosavadní špatné výsledky. Co bude v létě, nedokážu říci. Můj agent Robert Spálenka byl teď na MS juniorů v Kanadě, kde hovořil s lidmi z Detroitu. Uvidíme, jaké se mnou budou mít záměry. Na tom záleží moje další budoucnost."

Je velký rozdíl mezi extraligou juniorů a seniorů?

Je zde především velký silový rozdíl, muži jsou vyšší a mají težší váhu. Osobně musím ještě něco přibrat na váze.

Kterým mužstvem zámořské NHL jste byl draftován a v kterém kole to bylo?

Bylo to ve čtvrtém kole, celkově jsem byl 129. a byl jsem draftován klubem Detroitem Red Wings. První týden prázdnin jsem byl v Detroitu v tréninkovém kempu. Byla to velká dřina, neboť jsme trénovali od devíti hodin do pěti večer. Neuměl jsem anglicky a trochu jsem se toho bál. Odezva byla pozitivní, agent řekl, že se mnou byli spokojeni.

 Kdy jste začal nastupovat v mládežnických výběrech České republiky?

Začal jsem v sedmnáctce ve výběru B reprezentace. Hráli jsme proti Němcům, potom jsem odehrál ještě dva zápasy a přešel do A týmu.

Co můžete říci k poslední nevydařené generálce hokejové dvacítky ve Skandinávii?

Mužstvo nebylo ještě kompletní, neboť trenéři zkouší neustále nové hráče. Celkem se během vystřídalo kolem sedmdesáti hráčů. Osobně s nominací na soustředění před šampionátem počítám a doufám, že dostanu důvěru trenérů i na samostatném mistrovství. Myslím, že to bude letos hodně těžké, týmy jsou vyrovnané a bude hodně záležet na golmanovi. Hodně nám pomůže, že budeme hrát doma před českými fanoušky.

Je pro vás úspěch hrát seniorskou extraligu ve Zlíně?

Pro mě je velký úspěch dostat se do mužstva, kde jsou velmi dobří obránci. Atmosféra v mužstvu je skvělá, cítím se tu velmi dobře. Chtěl bych hrát ve Zlíně a postupem času zkusit štěstí v Americe.

Co jste studoval za školu?

Studoval jsem integrovanou střední technickou školu ve Zlíně. Studium jsem přerušil kvůli světovému šampionátu do osmnácti let. Bohužel individuální studium mně zamítli.

Jak trávíte volný čas?

Nejraději jsem se svou přítelkyní. Občas zajdu do kina, hraji squash a rád bych si dodělal řidičský průkaz.

Prozraďte nám vaše hokejové slabiny?

Určitě mám hodně co zdokonalovat. Největší rezervu cítím v nahrávce, zkrátka pořád je, co se učit.

Další fotografie Mirka Blaťáka

text: www.hokej.cz - Václav Jáchim

Foto: Archív, www.hokej.zlin.cz 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář