Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


Narozen: 18.5.1975 v PlzniObrazek

výška: 187 cm

váha: 91 kg

stav: ženatý, dvě děti

Brankář Michal Mařík začínal extraligové působení v dresu Plzně, kde strávil v pozici dvojky (jedničkou byl Rudolf Pejchar) tři sezony(1993/94, 94/95, 95/96), po odchodu Pejchara se v sezoně 1996/97 stal jedničkou týmu, ale v následujícím roce po příchodu Dušana Salfického byl vytrejdován do Karlových Varů za Vladimíra Hudáčka.Od sezony 1998/99 chytal za České Budějovice.První sezonu v budějovickém dresu kryl záda Oldřichu Svobodovi, ale v následujícich třech sezonách se stal jedničkou týmu, když se prosadil na úkor zkušeného Ivo Čapka.V průběhu sezony 2001/02 byl vytrejdován za Vladimíra Hudáčka do Zlína, kde nakonec Zlín podlehl v semifinále Vítkovicím, ale i to stačilo k zisku bornzových medailí. Z batova města se po sezoně zase stěhoval tentokrát do Havířova, kde se stal oporou, přesto nezabránil sestupu. Po sezoně opět měnil barvy, pro změnu na sever Čech do Litvínova, odkud po 34 zápasech se vrátil zpět do Havířova. Poté už nasledoval přestup do Mladé Boleslavi, kde se mu v první sezoně velmi dařilo. V té druhé už to zopakovat nedokázal a po příchodu Martina Altrichtera odešel do norského Stjernu, kde strávil zbytek sezony. Momentálně se na další sezonu připravuje v německých Dráždanech.

ObrazekMichale, kdy jste začal s ledním hokejem?

"V pěti letech jsem se postavil na brusle a k hokeji mě přivedl do Plzně, který chytal druhou ligu za Plzen. V Plzni jsem byl až do staršího dorostu a nějak automaticky jsem se postavil i já. Při mých začátcích mně nejvíce dal pan Hovora, který byl oddílovým trenérem golmanů. V Budějovicích nelze zapomenout na Ládu Gulu. Mám rád, když se trenéři se mnou pobaví o chybách a řeknou své postřehy. Golman brankáři nejlépe poradí."

Přemýšlíte i v soukromí často o ledním hokeji?

"Ano přítelkyně mně vytýká, že i o dovolené se často bavíme o hokeji. Nejsem typ, že bych vyšel z brány zimního stadionu a hodil hokej za hlavu. Možná přemýšlím o hokeji až příliš. Někdo říká, že se to s věkem a narozením dítěte změní.

Vedly vaše kroky vždy do hokejové branky?

"Po základech bruslení jsem se okamžitě postavil do branky. Možná to bylo i tím, že otec chytal. Golman je bud hrdinou, nebo může vše zkazit. Chtěl jsem zkrátka chytat a nyní nad tím nepřemýšlím."

 Co nejraději děláte ve volném čase?

"S přítelkyní Kateřinou společně navštěvujeme kurz angličtiny. V Budějovicích jsem trénoval třetáky a jedn ou týdně jsem s nimi chodil na led. V létě si s kamarády rekreačně zahrajeme fotbálek a tenis. Nejvíce času je přes léto o víkendech. Rád si zajdu do přírody, případně trávím čas u počítače. Žiji vcelku poklidný život s obyčejnými činnostmi."

Na brankářské přilbě máte vyobrazeny pozoruhodné malůvky. Je to určitý záměr?

"Každý golman si chce vytvořit vlastní motiv. Jižní Čechy jsou rybářská oblast a tak jsem si stáhl obrázky Josefa Lady. Přilbu zdobí jihočeský rybník, vodník, kačenka a Švejk. Spíše to beru jako legraci, i když není jednoduché něco vymyslet."

Obrazek

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Obrazek

 

 

 

 

text: Archív, Zlínské bully

foto: archív,  

 

 

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář