Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


Mnoho hráčů, kteří oblékli žlutomodrý dres s beranem, či medvědem na hrudi, dříve s LEGENDÁRNÍM G je těm později narozeným fanouškům neznámá, přitom právě oni se zasloužili o vývoj a vzestup zlínského hokeje. Mnoho z nich již nežije, nebo stárne, dohrávají své kariéry někde jinde, nebo jsou zapomenuty jen někde v archivních materiálech, kde však ne každý má přistup. Jistě si mnoho z nich zaslouží důstojnější místo, než někde v zažloutlých a zaprášených kronikách. Proto jsem se rozhodl na tento web umístit multimediální archív, který bude postupně doplňóván novými hráči.   

Ne na každého se dostane, protože můj archív i možnosti ineternetu jsou omezené. Ale pokud to alespoň půjde pokusím se odedneška tvořit databázi všech hráčů, kteří kdy oblékli zlínský dres. Půjde to pomalu, postupně, někdy ztěžka, jindy zase o daném hráči neseženu nic, ne pořád bude čas, proto bych i Vás návštěvníky těchto stránek bych chtěl zapojit. Můžete přispět články, rozhovory, fotografiemi, které máte doma, nebo je najdete na internetu, v tisku, či ještě někde jinde. Beru všechno. Jak budu rozlišovat hráče? Každý hráč se musí brát individuálně, někdo toho pro Zlín udělal moc, jiný méně, další se jen mihnul a v tichosti odešel. Budu je rozdělovat do dvou skupin podle mého uvážení. Ale pozor, i já se můžu splést, proto i  vy můžete vyjádřit svůj názor, který hráč si zaslouží být "označen" jako LEGENDA a proč ten druhý zase pouze jako "řadový hráč". Tato dvě označení budou vypadat následovně:       

LEGENDY: velkými tiskacími tučnými písmeny

obyčejní hráči: malými obyčejnými písmeny.

Nečekám, že mě zavalíte různými materiály, ale pokud by jste měli zájem přispět jste vřele vítání a budu jenom rád. Závěrem bych chtěl dodat, že jsem nezapomněl ani na  rozhovory, brzy by jste se měli nějakého dočkat, ale vyhradil jsem si čas, abych tady něco na tomto webu provedl, což jak vidíte se děje.

                                                                                         Dáán

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář