Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


pozice: útočníkObrazek

narozen: 8.12.1976 v Žiaru nad Hronom

věk: 30

výška: 181 cm

váha: 84 kg

držení hole: P

Dušan Andrašovský pochází ze slovenského Žiaru nad Hronom, kde již od žáčků nastupoval v místním klubu. V městě, kde se hrál jen krajský přebor a zimní stadion ani neměl střechu, nebylo příliš nadějí, že by se mladý Dušan mohl prosadit mezi elitu. Když hrál v páté třídě zápas se Zvolenem, přišel k němu po utkání trenér soupeře a nabídl rodičům i malému talentu, jestli by nechtěl přestoupit do Zvolena. Nakonec bylo rozhodnuto, že to zkusí a tři roky dojížděl ze Žiaru do Zvolena. I když to bylo pro rodinu náročné, tak se nakonec přestup vyplatil.

V prvním ročníku na střední škole (zemědělská průmyslovka) již bydlel ve Zvolenu sám v bytě slovenského reprezentanta na divoké vodě Vladimíra Valy. Další rok již bydlel ve svém vlastním bytě, to mu bylo teprve patnáct let!!! V mladším dorostu už dokonce trénoval s muži a ve čtvrtém ročníku průmyslovky pomohl Trenčínu v play-off juniorské extraligy k zisku titulu. Tehdy hráli v mužstvu takoví hráči jako Róbertové Tomík a Döme, Lintner či Pavlikovský, První zápas za muže odehrál 14. listopadu 1995, kdy ve třetí třetině utkání v Popradu nahradil Martina Madového. Další příležitost zahrát si extraligu už ovšem v "Áčku" Trenčína nedostal, byť se mu v juniorce neobyčejně dařilo a nastřílel 39 branek. Poprvé se potkal se současným zlínským trenérem Ernestem Bokrošem, ovšem další rok se již vrátil zpět do Zvolena. Postupně dostával stále více prostoru a také stále více dokazoval, že je to bojovník a dobrý střelec. V posledním roce svého působení na Slovensku nastřílel dvaadvacet branek a s týmem se loučil účastí ve finále.

Po skončení ročníku 1999/2000 chtěl Andrašovský změnit prostředí a přes platnou smlouvu se nakonec dostal do Finska, kde odehrál část přípravy za Hämeenlinnu, trenérovi se však šest branek a dvě nahrávky zřejmě zdálo být v devíti zápasech málo. Zkoušel to chvíli v Tappaře Tampere, ale nakonec se jeho agentu Michálkovi ozvala Plzeň a slovenský ostrostřelec zamířil na dlouhých šest let na západ Čech. Začínal ve třetí, čtvrté řadě a než se stihl aklimatizovat přišlo vážné zranění ramene. Po strastiplné sezóně se ovšem "zahojil" hned o rok později. Svému týmu pomohl 18 góly do play-off a hranici patnácti branek překonal i v dalších dvou letech. V roce 2004 se Plzeň zatím naposledy dostala do vyřazovacích bojů a v semifinále vypadla právě s týmem nového zaměstnavatele - Zlínem. Další dvě sezóny již Andrašovský tolik neexceloval jako střelec, pokaždé se jen těsně přiblížil metě deseti branek, o to více bodů sbíral díky asistencím a protože chtěl ještě zkusit něco nového odhodlal se loni se k přestupu do jiného extraligového týmu.

Na východě Čech Dušan navázal na svá střelecká vystoupení z roku 2004 a 17 brankami pomohl Pardubicím k postupu do finále. Dlouhá série venkovních zápasů ovšem srazila hokejisty Moelleru až na dno extraligové tabulky a zatím "jednogólový" střelec by měl v novém týmu získat novou motivaci, byť pro něj a jeho rodinu se stala během šesti let novým domovem Plzeň a na západ Čech má také postavený dům. Popřejme Dušanovi hodně gólů v sítích soupeřů a dobrý pocit ze hry v novém týmu.

text: Aleš Komínek (s přispěním Davida Schlegela)

foto: www.hcplzen.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář