Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


4. finále 2004/2005 Pardubice - Zlín

Hokejisté Hamé prohráli s Pardubicemi i ve čtvrtém finálovém utkání a svému přemožiteli přepustili trůn pro extraligového šampiona. Svěřenci trenérů Bokroše a Stuchlíka podlehli v posledním utkání sezony 2:3 a po skončení zápasu převzali střírbné medaile a pohár pro druhý nejlepší celek. Pardubice se dočkaly titulu po 16 letech.

Moeller Pardubice - HC Hamé 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)

Konečný stav série: 4:0.

Čerstvý mistr se rozjížděl pomalu, jeho hráči bruslili vlažně, jako kdyby už bylo po sezoně. Ani v přesilovkách se domácí nedostali do tlaku, HC Hamé se skvěle bránil a v oslabení měl i velké šance.

Lašák vyhozením přihrál puk přímo na Čajánkovu hůl, ale svou chybu napravil, když skokem srazil puk mimo branku. Při početní nevýhodě měl dvě šance Balaštík, ale klička na brankáře ze strany mu nevyšla a pak zleva vypálil tvrdě, ovšem těsně vedle horního rohu. Na druhé straně trefil Průcha břevno a Korhoňovu střelu zastavil Murín hokejkou na čáře.

V dnešním duelu se na první gól čekalo ve finále nejdéle, jako by oba týmy tušily, že jeho autor bude mít zpola vyhráno. Výkon Pardubic rozproudila čtvrtá, málo vytěžovaná řada. Skóre otevřel Korhoň, který skočil po vyraženém puku a zblízka jej doklepl za Murína. Zlín brzy vyrovnal. V přesilovce doskákala Galvasova přihrávka až k Čechovi a ten vdechl týmu Hamé naději.

Jenže ta záhy opět začala skomírat a znovu za to mohla přehlížená čtvrtá útočná formace Pardubic. Rolínek se prodral po levém křídle přes Tesaříka a švihem pod břevno vstřelil svůj první gól v play off. Těžko si jej mohl schovat na lepší chvíli.

Bojovného soupeře ale nedorazil ani třetí puk v síti hostů. Pro Hejduka jej vydřel za brankou Mikeska, jenž se vrátil po krátké stáži ve čtvrté řadě po zranění do druhé. Hejduk před brankou zachoval klid, skvělou stahovačkou vyvedl z míry Romana Hamrlíka a Duhová aréna explodovala radostí potřetí.

Na Perštýnském náměstí, kde na velkoplošné obrazovce sledovalo zápas několik tisíc fanoušků, v tu chvíli začaly oslavy. A také hráči upadli do letargie. Jenže Zlín domácím záhy připomněl, že zápas ještě neskončil. Lašák jako by na moment ztratil pozornost, Čech vyjel zpoza branky a lehce snížil.

Medvědi zkoušeli pozornost nejistého Lašáka z dálky, po jednom takovém pokusu si pro puk dojel do rohu Barinka a z úhlu jen těsně minul opuštěnou branku. Rozhodnutí měl na holi Hejduk, ale po ideálním Bulisově pasu jeho oblouček zastavilo břevno.

Pardubice uhájily náskok i při zlínské hře bez brankáře, k níž se trenér Bokroš odhodlal už 104 sekund před koncem. Martincův tým dokráčel k titulu stylem, jakým to ještě žádný tým nedokázal. Ani jednu výhru sice soupeři nedovolila v roce 2000 Sparta v sérii se Vsetínem, ale tehdy se hrálo jen na tři vítězné zápasy.

Hlasy trenérů po utkání:

Vladimír Martinec (Pardubice): "Odehráli jsme dobré utkání, i když to v poslední třetině vypadalo, že jsme se báli, abychom něco nezkazili. Soupeř to nezabalil. Série sice skončila 4:0, ale byly to všechno těžké zápasy. Měli jsme trošku více štěstí, asi i srdíčka a měli jsme širší kádr. První dva góly dnes dala čtvrtá lajna, která toho jinak tolik neodehrála. Můžeme hráčům poděkovat, že k celé sezoně a především k play off přistoupili velice zodpovědně. Každý padal do střel. Ať někteří hráči hráli, nebo nikoliv, byli členem týmu a udělali všechno pro vítězství."

Ernest Bokroš (HC Hamé): "Blahopřeji Pardubicím k zisku titulu. Mrzí mě jen, že to bylo 4:0 na zápasy, mohli jsme to uhrát lépe. Některé okolnosti v průběhu play off, především ztráta dvou hráčů Petra Lešky a Radka Bonka, nám dost zkomplikovaly cestu. Proto jsme možná nebyli tak důstojným soupeřem Pardubicím. Z naší strany byla sezona úspěšná, byli jsme první po základní části a konečné druhé místo také není žádný neúspěch. Titul získal tým, který si v uplynulých dvou letech zažil takové hokejové peklo. Já jim titul z celého srdce přeji a pokud z toho bude všude tolik radosti jako tady, tak lidé budou na hokej rádi chodit."

Branky a nahrávky: 31. Korhoň (Divíšek, Rolínek), 34. Rolínek (Mudroch), 40. Hejduk (Bulis, Mikeska) - 33. M. Čech (Galvas, M. Erat), 47. M. Čech (M. Erat). Rozhodčí: Rejthar, Šindler - Čech, Kalivoda. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:1. Diváci: 9300 (vyprodáno).

Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Novotný, Havíř, M. Rozsíval, Linhart, Mudroch - P. Sýkora, Dopita, Blažek - Hejduk, Mikeska, Bulis - Hemský, Koukal, Průcha - Rolínek, Divíšek, Korhoň. Trenéři: Martinec a Šejba.

HC Hamé: Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Galvas, R. Hamrlík, Nosek, Tesařík - Okál, Čajánek, Veselý - Balaštík, M. Čech, M. Erat - Barinka, Mokrejš, Kováčik - Jenáček, Kristek, Záhorovský. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář