Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


3. zápas kvalifikace 1975-1976 Zvolen – Gottwaldov 4:1

Po neproměněné přesilovce ve druhé minutě hry začali být vylučování pro změnu Gottwaldovští a to častěji, než bylo únosné. Po Pelcově přestupku zranil totiž Hanačík domácího Dietricha, vysloužil si pětiminutový trest a krátce na to byl velmi přísně vyloučen i Maršík, takže hosté dlouho hráli v oslabení tři na pět.

Je ironií osudu, že branku dostali až ve chvíli, kdy Maršík opouštěl trestnou lavici, kde zůstal jen obránce Hanačík. Oslabení stálo Gottwaldov hodně sil a Zvolen si udržoval iniciativu více než polovinu první třetiny. Ve 13. minutě hry však Vašek vyrovnal, hostující mužstvo se uklidnilo a mělo i velké šance k vedoucí brance, když Balun byl dvakrát sám před brankářem.

Od druhé třetiny hrál Zvolen na dvě pětky, nátlaková hra mu ale příliš nevycházela a jediné branky dosáhlo po nedorozumění v gottwaldovské obraně. Laciné vedení dodalo domácím nového elánu a když se jim hned v úvodu poslední třetiny podařilo vstřelit gól, bylo prakticky rozhodnuto. Gottwaldovští trenéři potom odvolali ze hry Pavlíčkovu řadu, jíž se tentokrát vůbec nedařilo a dvakrát inkasovali, výsledek ale nezvrátili.

Zvolen zahrál lépe, než v Gottwaldově. Hosté naopak nedodrželi taktické pokyny, mnohdy hráli příliš pasivně a čekání na chyby soupeře se jim nevyplatilo. V sestavě chyběl zraněný Čech, od svého zbytečného vyloučení také Hanačík, celý zápas odehráli ovšem Vašek, Plíhal a Krejčí, kteří dříve jen střídali. Pochvalu zaslouží Králík, Jenáček, Plíhal a Pelc.

Čtvrté utkání ve Zvolenu hrané v pondělí napoví více o tom, zda konečné rozhodnutí o novém účastníku I. ligy padne už ve čtvrtek v Gottwaldově, kde by mělo být stejně nabito, jako na Zimním stadionu ve Zvolenu.

Jaroslav Stuchlík (Gottwaldov): „V úvodu signalizoval sudí našemu Pelcovi, žže bude vyloučen na dvě minuty, jenže záhy zbytečně tvrdě fauloval ještě Hanačík a musel být potrestán na pět minut. Hráli jsme tři proti pěti a měli jsme ještě dalšího vyloučeného na dvě minuty – Maršíka. Stálo to mnoho sil, přesto jsme asi čtyři minuty vzdorovali, než padl vedoucí gól Zvolenu. Škoda, že jsme nevyužili čtyř šancí do poloviny zápasu a pak ještě na konci příliš vyčkávali na chyby soupeřů. Dnes musíme udělat nějaké drobné změny – však kvalifikace ještě neskončila.“

3. kvalifikace 2. března 1976 Lokomotiv Bučina Zvolen – TJ Gottwaldov 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)

Branky: Letko 2, Gregor, Chudoba – Vašek. Rozhodčí: Okoličányi – Exner, Sládeček. Vyloučení: 6:3 navíc Hanačík na 5 minut. Diváků: 5000 (vyprodáno).

Zvolen: Herczeg – Gregor, Slavík, Baciak, Trávník, Chudoba – Podkonický, Dietrich, Prokeš – Letko, Šindelář, Pionga – Vávra, Šeliga, Tomanec.

Gottwaldov: Králík – Jenáček, Michalovský, Herčko, Sedlák, Hanačík – Vašek, Plíhal, Vodák – Maršík, Pavlíček, Balun – Přikryl, Pelc, Krejčí.