Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


3. finále 2004/2005 Pardubice - Zlín

Ani ve třetím finálovém utkání se hokejisté Hamé neradovali z vítězství. Na ledě Pardubic nedokázali vstřelit ani branku a prohráli 0:2. O třetí výhře Východočechů v řadě rozhodl sporný gól Aleše Hemského z 23. minuty, který sudí po konzultaci s videorozhodčím nakonec uznali.

Moeller Pardubice - HC Hamé 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Stav série: 3:0.

Celek Hamé změnil oproti druhému domácímu duelu výrazně sestavu. Do branky se místo Altrichtera vrátil Murín a kouč Bokroš vsadil na hru na tři formace. Ze začátku sledovali utkání jen ze střídačky útočníci Barinka, Jenáček, Záhorovský a obránci Vosátko se zkušeným Tesaříkem.

Hosté hráli daleko důrazněji než v předešlých dvou zápasech a domácí se do žádného velkého tlaku v úvodu nedostali. Šanci měl sice v úvodu kapitán Dopita, ale zblízka puk za Murína neprotlačil. Z hostů prověřil gólmana Lašáka Galvas a po Havířově vyloučení měli Zlínští výhodu přesilové hry, ale skórovat mohli Východočeši. Po Hemského ideální přihrávce na útočné modré čáře se řítil sám na zlínského brankáře bek Rozsíval, ale zamířil do Murínovy vyrážečky.

Vzápětí měly Pardubice štěstí, protože Balaštíkův pokus zpoza branky se od položené Lašákovy hokejky odrazil do tyče. Aktivní Hemský pak připravil dobrou střeleckou pozici pro Novotného, který minul. Na druhé straně pálil nepřesně Balaštík a Martin Hamrlík tvrdou ranou trefil před brankou jen spoluhráče Okála.

Druhou část načal drzým průnikem Erat, ale skóre se změnilo v 23. minutě na druhé straně po sporné situaci. Průcha ve velké šanci protlačil puk přes Murína a Zubíčka alespoň do brankoviště, kde v souboji s Galvasem poslal kotouč bruslí za čáru Hemský a navíc u toho posunul branku. Sudí gól po poradě s videorozhodčím uznali. V 28. minutě mohl vyrovnat Erat, který obkroužil branku, ale zamířil mimo.

Hosté se snažili vyrovnat, jenže se nedokázali prosadit v koncovce. Puk v dobré pozici utekl Veselému, přes důraznou obranu se nedostal ani Čajánek a Kristek vyřešil přečíslení jen střelou do Lašákových betonů. V závěru druhé části zahrozila rychlou akcí Koukalova řada a Průchův pokus Murín vytlačil nad horní tyč reflexivně ramenem.

Nejproduktivnější formace finálové série se však své sedmé trefy přece dočkala. Průcha v 45. minutě po průniku po levém křídle překvapil bekhendem zlínského gólmana, jemuž puk propadl mezi betony do branky. Zato Lašák udržel své třetí čisté konto v letošním ročníku i po šancích Balaštíka a Kristka, na druhé straně ještě mohl zvýšit Koukal.

Vítězství již Pardubice nepustily a ubránily se i při zlínském tlaku při závěrečné power play. Pokud uspějí Východočeši i v neděli, budou po šestnácti letech slavit mistrovský titul.

Hlasy trenérů po utkání:

Jiří Šejba (Pardubice): "Celé mužstvo podalo od první do poslední minuty parádní výkon, korunovaný dvěma góly. Je to náš další krok k tomu, pro co se tady kluci celý rok dřeli. Hráči vědí, o co se hraje. Každý chce vyhrát už v neděli. Když se to povede, jedině dobře, a když se to podaří příště, tak taky dobře."

Ernest Bokroš (HC Hamé): "Série se pro nás vyvíjí velice nepříznivě, 0:3 je velice nepříjemný stav, ale nekončíme. Zkusíme zregenerovat síly a chtěli bychom uhrát alespoň další zápas pro zlínské fanoušky. Dneska to bylo zajímavé utkání, i když na začátku opatrné. My jsme vsadili na tři pětky, na pár hráčů, kteří jsou zdraví a fyzicky zdatní. Náš záměr se nám dařil do stavu 0:1, po druhém gólu bylo po zápase a závěr byla jen nějaká snaha. Přesto chci všem hráčům poděkovat, jedinou výtkou je, že nedáváme góly, ale soupeř hraje velice dobře."

Branky a nahrávky: 23. Hemský (Průcha, Koukal), 45. Průcha (Hemský). Rozhodčí: Jebavý, Homola - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 9300 (vyprodáno).

Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Novotný, Havíř, M. Rozsíval, Linhart, Mudroch - P. Sýkora, Dopita, Blažek - Hejduk, Divíšek, Bulis - Hemský, Koukal, Průcha - Rolínek, Mikeska, Korhoň. Trenéři: Martinec a Šejba.

HC Hamé: Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Galvas, R. Hamrlík, Nosek, Zubíček (25. Tesařík) - Okál, Čajánek, Veselý - Balaštík, M. Čech, M. Erat - Mokrejš, Kristek, Kováčik - od 41. navíc Barinka, od 47. Jenáček, Záhorovský. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář