Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Vítkovice 4:2

Tleskáme! Ještě necelých sedm minut před třetí sirénou prohrával tým PSG Zlín s Vítkovicemi o gól. Poté ale přišel nevídaný obrat Beranů, který znamenal tři góly v kleci téměř bezchybného brankáře Vítkovic. Celkem 112 minut čekal Zlín na gól v domácím prostředí, ale poté přišel střelecký uragán! Branky zaznamenali Michal Důras, Jiří Ondráček, Tomáš Sýkora a Bedřich Köhler. Tým PSG Zlín hraje v neděli na ledě Českých Budějovic.

Berani nastoupili k důležitému zápasu až na obránce Petra Zámorského v kompletní sestavě, Vítkovicím scházeli marodi Lukáš Klimek a Petr Punčochář, naopak se do hry vrátil Karol Sloboda. Na soupisce hostů figuroval i mladý Australan Nathan Walker, který se představil ve čtvrtém útoku.  Moravské derby dvou rivalů začalo v úvodní třetině v pomalém tempu a šancí na obou stranách bylo jako šafránu. První vážnější akci zápasu měli na začátku 11. minuty hosté, když Pohl našel Strapáče, ale jeho střelu zlínský gólman Sedláček vyrazil betonem. Na druhé straně zahrozil Leška, ale hned z protiútoku nebezpečně vystřelil Jan Káňa a vzápětí do střely Ujčíka vložil v poslední chvíli holi Hamrlík. Ve 14. minutě se ukázal i australský mladík ve vítkovickém dresu Walker, který však mířil nepřesně. Do slibné přiležitosti se dostali i domácí, po Köhlerově nahrávce vystřelil Důras, ale gólman Málek si poradil i s dorážkou Lešky. Hosté měli na konci sedmnácté minuty výhodu přesilové hry, když na trestnou lavici odešel Tesařík. Vítkovice rozpoutaly velký nápor, ale šance Burgera, Ujčíka a Štefanky zůstaly nevyužity. Navíc vítkovický kapitán spálil v závěru přesilovky slibnou šanci.  Těsně před úvodní sirénou se strhla menší šarvátka mezi Ondráčkem a Voráčkem, po které Berani hráli početní výhodu, neboť vítkovický obránce vyfasoval čtyři minuty. 

Berani na začátku nevyužili početní výhodu. Paradoxně  do větší šance se dostali při hře pět na pět. Po uvolnění Holíka nebezpečně vystřelil Řezníček, ale Málek přízemní střelu vyrazil. Vlachova družina se poté ubránila početní výhodě hostů, skvělou práci odvedl Čajánek, hosté se téměř k ničemu nedostali. V polovině zápasu se prodral před Málka hbitý Sýkora, ale vítkovického gólmana nepřekonal. Zatímco Zlín v polovině zápasu nevyužil další přesilovku, hosté svou výhodu zužitkovali za pouhých sedm vteřin. Na lavici hanby odešel Linhart a příliš se na ní neohřál. Malíkovu střelu od modré vyrazil Sedláček před sebe a zcela volný Jan Káňa neměl problém skórovat. Domácí naráželi na bezchybný výkon brankáře Málka, který po čtyřiceti minutách udržel čisté konto.   

Trenér Rostislav Vlach ve snaze obrátit nepříznivý vývoj zápas řádně zamíchal se sestavou, ve kterém nezůstal ve složení jednotlivých útoků kámen na kameni. Útoky hrály v tomto složení: Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, Roman Vlach - Kubiš, T. Sýkora, O. Veselý - Ondráček, Honejsek, F. Čech. Zlínští si vytvořili od začátku třetí části nápor  a v 45. minutě srovnali stav. Čajánek našel Důrase, který ujel po pravém křídle vítkovickým hráčům a prostřelil Málka. Nádherný okamžik hokejového večera! Ve třetí třetině tempo utkání výrazně vzrostlo a hosté se podruhé dostali do vedení. Střelu Kudělky zlínský gólman vyrazil na Burgera, který měl snadnou roli zasunout kotouč do zlínské klece. Domácí vyrovnali za čtyři minuty, když se trefil sváteční střelec Ondráček. V závěru nechali rozhodčí bez povšimnutí několik sporných okamžiků. Vítězný gól Zlína přišel v čase 58:37 minuty. Po domácím tlaku a zmatku v hostující obraně  se trefil Tomáš Sýkora. Vítkovice sáhly třicet vteřin před koncem k power play, ale definitivní pojistku pro zlínskou výhru zpečetil střelou do prázdné branky Köhler.    

 11. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 4:2 (0:0, 0:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 45. min Důras (Čajánek), 54. Ondráček (Honejsek), 59. T. Sýkora (Kubiš, Veselý), 60. Köhler (Hamrlík, Leška) - 35. J. Káňa (Štefanka, Malík), 50. Burger (Kudělka, J. Káňa)

Vyloučení: 4:3 (Tesařík, Ondráček, Důras, Linhart - Voráček, Voráček, Malík)

Využití: 0:1

Rozhodčí: Jozef Kubuš, Robert Müllner (oba Slovensko) - Stanislav Barvíř, Petr Blümel

Diváci: 4 988

Nejlepší vyhodnocení hráči: Michal Důras - Jiří Burger

Zásahy brankářů: Jakub Sedláček 25 - Roman Málek 36

 Sestavy - PSG ZLÍN: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Míka, Lučka, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Holík, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři Rostislav Vlach, Turek.

HC VÍTKOVICE STEEL: Málek - Malík, Kudělka, Ovčačík, Voráček, Sloboda, Trnka, Rehák, Sedlák - Ujčík, Burger, J. Káňa – Svačina, Štefanka, Szturc - Šedivý, Húževka, J. Sýkora – Pohl, Strapáč, Walker. Trenéři: Trličík, Moták.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář