Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Vítkovice 2:0

Hokejisté Zlína porazili v utkání 37. kola Tipsport extraligy Vítkovice po dramatickém průběhu. Vyrovnaný souboj rozhodl v čase v první třetině ve 14. minutě Petr Leška, který dorazil do vítkovické sítě Matějíčkovu střelu vyraženou gólmanem Romanem Málkem. Důležité tři body zpečetil sedm vteřin před koncem třetí třetiny kapitán Petr Čajánek, který skóroval přesně po třech měsících. Zlín hraje v pátek doma s Českými Budějovicemi.

Extraligoví hokejisté PSG Zlín nastoupili k zápasu s úřadujícím vicemistrem bez zraněného obránce Martina Hamrlíka, po návratu ze světového šampionátu dvacítek v Kanadě už nastoupil útočník Petr Holík, zatímco bek Petr Zámorský je na marodce. V brance Zlína dostal přednost Jakub Sedláček před Lubošem Horčičkou,  který chytal v předchozích zápasech. Zlín začal moravské derby náporem a gólman Málek se měl co ohánět. Hned v prvních minutách dvakrát zasahoval po akcích kapitána Čajánka. Zlínský kapitán nejdříve blafák nedotáhl do úspěšného konce, poté střílel z velkého úhlu. Ve třetí minutě byl za krošček vyloučen kapitán hostů Malík a domácí měli možnost úvodní přesilové hry. Nesehráli ji však dobře a brankář Málek prakticky vůbec nezasahoval.  Zlín se paradoxně dostal do šancí při hře v plném počtu hráčů. Nejdříve střílel Roman Vlach, poté pálil od modré čáry Matějíček. V 11. minutě přišla velká šance Zlína, neboť po střele Lešky se kotouč kutálel kolem brankové čáry až ho usměrnil do bezpečí jeden z vítkovických beků. Domácí hráli v úvodní třetině pohledný hokej s řadou šancí. První gól v Málkově síti visel na vlásku. Ondráček ještě trefil pouze boční síť, ale velký tlak Beranů byl korunován úvodní brankou ve 14. minutě, Matějíčkovu střelu Málek vyrazil před sebe a Leška dorazil kotouč do sítě. Domácí mohli jít v patnácté minutě do dvoubrankového vedení, Roman Vlach vypíchl na modré čáře kotouč obránci Kasíkovi a ujížděl osamocený na vítkovického brankáře, ale samostatný nájezd neproměnil. Zlínští se stále tlačili před Málkovu svatyni, nejdříve zaútočil obránce Míka a posléze Finsterle. V závěru se Vítkovice ubránily při prohřešku Kasíka, nicméně prvních dvacet minut utkání jasně vyznělo pro Vlachovu družinu. 


Druhá třetina začala početní výhodou hostů, když za katr odešel za držení protihráče Köhler. V největší šanci se ocitl zlínský Kubiš, který trefil jen Málka. Domácí mohli zvýšit vedení v 26. minutě. Střelu Holíka vyrazil Málek na poslední chvíli betonem do bezpečí. Ve druhém dějství se hra vyrovnala, přesto více šancí bylo na zlínských hokejkách. Po střele Ondráčka přišla nebezpečná teč Finsterleho, kterou Málek vykopl. Hosté se usilovně snažili srovnat krok, ale kapitán Burger a Ujčík neuspěli. Převaha domácích se od 30. minuty opět stupňovala, ale ke kýžené brance nevedla. Holík jel s Čajánkem na jediného obránce, ale adresoval nepřesnou přihrávku. Ideální šanci na zvýšení těsného náskoku měli domácí v 35. minutě. Celých osmdesát vteřin měli výhodu dvojnásobné přesilovky, ale vyšli střelecky naprázdno. Čajánek a Köhler spálili velké šance a nedařilo se ani obráncům Galvasovi s Tesaříkem se střelami od modré čáry. Vítkovice se ubránily se štěstím. 

Třetí třetina přinesla taktickou bitvu.  Ve 42. minutě vyprášil Málkovy betony Veselý, na druhé straně Sedláček vyrazil střelu Štefanky. Posléze Klimek nenašel mezeru v postavení zlínského gólmana. Domácí měli v 50. minutě velké štěstí, neboť po chybné rozehrávce Australan Walker těsně minul prázdnou zlínskou klec. Štěstí stálo na zlínské straně i při střele Pohla a poté Kasíka. Šance si vypracovali i Berani, ale Kubiš, Honejsek a Melenovský neuspěli.  V dramatickém závěru bylo na ledě rušno. Holík podrazil dvě minuty před třetí sirénou Klimka, nicméně za 22 vteřin právě vítkovický forvard narazil na mantinel Köhlera. Síly na ledě se vyrovnaly, ale na hostující straně plály emoce. Ujčík poté vjel do zlínského brankáře a po zásluze se odešel zchladit na trestnou lavici. Sedm vteřin před vypršením šedesáté minuty se konečně trefil Čajánek. Zlínský kapitán dal gól po třech měsících půstu a 24 zápasech. Vlachova parta podruhé v sezoně porazila úřadujícího vicemistra z Vítkovic, navíc gólman Jakub Sedláček vychytal v letošní sezoně druhý zápas bez inkasovaného gólů a celkově své desáté čisté konto v extralize! Nejlepší hráč domácího mužstva Petr Holík nastoupil v zápase ve vypůjčené výstroji, neboť ta jeho se zatoulala po návratu ze světového šampionátu dvacítek  v Kanadě na letišti v Londýně. Berani začali sérii tří zápasů na domácím ledě výhrou.

37. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. min Leška (Matějíček, Köhler), 60. Čajánek (Holík, Kubiš)

Vyloučení: 2:6 (Köhler, Holík - Malík, Kasík, Kasík, Ovčačík, Klimek, Ujčík)

Využití: 1:0

Rozhodčí: Jozef Kubuš, Róbert Müllner (oba Slovensko) - Stanislav Barvíř, Milan Jindra

Diváci: 4 225

Zásahy brankářů: Jakub Sedláček 21 - Roman Málek 32 

Nejlepší vyhodnocení hráči: Petr Holík - Roman Málek

Sestavy - PSG ZLÍN: Sedláček - Matějíček, Linhart, Míka, Galvas, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Melenovský, Roman Vlach, O. Veselý - F. Čech (4. min Finsterle), Honejsek, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

HC VÍTKOVICE STEEL: Málek - Malík, Kudělka, Kasík, Koma, Punčochář, Voráček, Ovčačík - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, R. Hruška, Klimek - Kucsera, Húževka, Walker - Štefanka, Strapáč, Szturc - Šedivý. Trenéři: Trličík a Moták.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář