Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Třinec 5:1

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v předehrávce 43. kola Tipsport extraligy nad Oceláři Třinec přesvědčivě 5:1 a ukončili nepříznivou sérii pěti proher v řadě. Berani zvítězili největším rozdílem v letošní sezoně a prolomili mizernou střeleckou produktivitu z minulých kol. Branky zaznamenali Petr Leška 2, Petr Holík, Petr Čajánek a Bedřich Köhler. Berani hrají v neděli v Pardubicích, zápas vysílá od 18.10 hodin sportovní kanál ČT 4 SPORT.

V sestavě Zlína scházelo trio útočníků Pavel Kubiš, Antonín Honejsek a Filip Čech, hosté přijeli bez obránce Daniela Semana. Důležitý zápas moravských celků se hrál před střídmě zaplněným hledištěm. Hned v první minutě mohl zakončovat do prázdné svatyně Varaďa, ale Holík srazil na poslední chvíli puk.  Ve 4. minutě odešel za držení hole na trestnou lavici Tesařík a hosté se téměř nedostali na dostřel Horčičkovy klece. Za pozornost stojí jen příležitost Polanského. V úvodních minutách se hrál průměrný hokej a obě mužstva se v chladné atmosféře pozvolna dostávala do tempa. Hosté měli možnost další přesilovky, která byla ukončena hákováním Klimenty. V oslabení se dostal do šance Peterek, ale nejstarší hráč neuspěl.  Domácí  otevřeli střelecký účet zápasu ve 12. minutě, když přesně zamířil do horního růžku junior Holík. Pro zlínské barvy to byla první pořádná akce v zápase. O tři minuty později již bylo vyrovnaný stav. Varaďa prostřelil Horčičku, který měl přes Galvase zakrytý výhled a střelu třineckého matadora neviděl. V závěru úvodní třetiny trestná lavice nevychladla a domácí z ní vytěžili dva góly. Při početní výhodě pět na tři překonal Hamerlíka z úhlu Leška a stejný hráč zamířil přesně opět při dvojnásobné přesilovce o dvacet vteřin později. Oceláři doplatili v závěru úvodní třetiny na nedisciplinovanost ve svých řadách dvěma inkasovanými brankami. 

Berani hráli ještě na začátku druhé třetiny půldruhé minuty přesilovku pět na čtyři, ale do příležitosti se dostal pouze Veselý. Ve 24. minutě se mohl dostat do přečíslení Köhler po srážce dvou třineckých hokejistů, ale nevyužil toho. Poté si Čajánkova formace vypracovala tlak, ale bez kýženého střeleckého efektu. Domácí drželi ve druhé třetině dvoubrankový náskok, když hráli pozorně v defenzívě. Oceláři měli možnost vstřelit kontaktní gól při prohřešku Hamrlíka, ale před Horčičkou si pořádnou šanci nevypracovali, za zmínku stála pouze propagační střela Bonka. Nejvíce vzruchu přineslo v 36. minutě zranění obránce Hrabala, kterého trefil kotouč do obličeje.  Ještě před druhou sirénou mohl zvýšit Důras, ale neprostřelil Hamerlíkovy betony.

Třinec nevyužil na začátku třetí třetiny další přesilovku při prohřešku Důrase. Poté se dostal do rychlého brejku Ondráček ve dvojici s Vlachem a natlačili se před Hamerlíka. Situaci musel rozluštit až videorozhodčí, který kotouč za brankovou čárou neviděl. Zlínští nadále dobře bránili a hosté se těžko dostávali do šancí. Příležitost Peterka zlikvidoval Horčička. Zlínskou výhru potvrdil v 54. minutě po ideálním pasu od Zámorského kapitán Čajánek, který trefil horní růžek Hamerlíkovy svatyně.  Tři body pro zlínské barvy zpečetil Bedřich Köhler, který proměnil efektním blafákem nařízený samostatný nájezd za sražení Lojkem. Závěrečné minuty třetí třetiny již žádnou změnu nepřinesly, Zlínští  Vlachova družina si připsala na své konto největší výhru v letošním ročníku, a paradoxně to odnesl mistrovský Třinec. Série pěti proher za sebou a osmi porážek v devíti zápasech je již minulostí. Zlín se dostal opět na šesté místo a na pátý Liberec ztrácí pouhý bod.

Josef Turek (PSG Zlín): Čekali jsme, že Třinec bude bránit a místo toho útočil. Pak jsme hru vyrovnali a gól Petra Holíka nás nakopl. Dnes se potvrdilo, že přesilovky v pěti proti třem rozhodují zápasy. Všem hráčům, kteří nastoupili, chci za předvedenou hru poděkovat.

Jan Tlačil (Oceláři Třinec): Začali jsme aktivně a dostali soupeře pod tlak. Pak přišla hrubá chyba, kterou soupeř využil a dostal se do vedení. Naše hra dostala impulz, když jsme vyrovnali skóre. V závěru první třetiny jsme se nechali zbytečně vyloučit a nabídli soupeři nekonečnou přesilovku v pěti proti třem. Pak bylo těžké se proti Zlínu prosadit. V závěru utkání jsme otevřeli hru a Zlín toho využil.

 

Předehrávka 43. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 5:1  (3:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. min Holík (Ondráček), 20. Leška (Hamrlík, Zámorský), 20. Leška (Zámorský, Hamrlík), 54. Čajánek (Zámorský, Důras), 55. Köhler ze samostatného nájezdu - 15. Varaďa (Hrabal)

Vyloučení: 6:7 (Tesařík, Důras, Důras, Hamrlík, Důras, Hamrlík - Klimenta, Varaďa, Hamerlík, Lojek, Zíb, Varaďa, Zíb) 

Využití: 2:0

Rozhodčí: Michal Hrubý, Antonín Jeřábek - Jaromír Bláha, Milan Jindra

Diváci: 3 549

Nejlepší vyhodnocení hráči: Petr Leška - Václav Varaďa

Zásahy brankářů: Luboš Horčička 32 - Peter Hamerlík 28

 

Sestavy - PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček, Matějíček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

HC OCELÁŘI TŘINEC: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Novotný, Bolf, Kania  - Klimenta, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Peterek, Adamský - Orsava, Polanský, M. Hořava - McGregor, Ostřížek, Hrňa. Trenéři: Tlačil, P. Marek a Janků.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář