Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Sparta Praha 0:2

Více než šest tisícovek diváků v ochozech zimního stadionu Luďka Čajky bylo zvědavo na očekávaný zápas hokejistů PSG Zlín proti pražské Spartě. Vyrovnaný zápas rozhodla 23. minuta, kdy se trefil zlínský odchovanec Tomáš Rachůnek. Berani nedokázali ani jednou překonat výborného gólmana Pöpperleho. Vlachova parta vyšla bodově naprázdno až v osmém zápase a zároveň přišla i o pozici lídra extraligy. Zlín hraje v neděli v Karlových Varech, zápas vysílá ČT4 SPORT od 18.10 hodin.

V sestavě lídra extraligy chyběl zraněný obránce Petr Zámorský, jeho místo zaujal Radek Míka. Spartě scházela trojice marodů Angel Krstev, Peter Jánský a Sacha Treille. Očekávaný zápas dvou velkých rivalů měl slavnostní úvod. Centr první řady PSG Zlín Petr Leška odehrál v úterý na plzeňském ledě jubilejní 900. zápas. Fanklub mu předal dres s číslovkou 900 a ocenění za loňskou sezonu, od vedení klubu obdržel z rukou jednatele klubu Mgr. Patrika Kamase a generálního manažera Mgr. Karla Adamíka láhev archivního vína. Vlachova parta nastoupila do zápasu v oblíbené žluté barvě dresů a od úvodních minut začala nebojácně, nebezpečně vypálil Důras a především Čajánkova řada si vytvořila velký tlak. Vzápětí se prodral do velké šance Čech, ale v poslední chvíli ho fauloval Broš a odešel na lavici hanby. Sparta se celkem bez problémů ubránila oslabení. Postupem času se hra v úvodní třetině vyrovnala. Pražané měli výhodu první přesilové hry na začátku 15. minuty. Našlápnutého Ivana Rachůnka fauloval na modré čáře Hamrlík. Brankář Horčička kotouč za svá záda nepustil, zneškodnil dvě příležitosti Bližňáka. Hosté v závěru první třetiny dvakrát zahrozili, zlínský gólman se vyznamenal po střele Američana Fostera a poté třicet vteřin před úvodní sirénou zmařil tutovou šanci Tenkráta při početní výhodě. Sparťanský forvard pouze nastřelil zlínského brankáře.

Sparta se ujala vedení ve 23. minutě, zlínský odchovanec Tomáš Rachůnek dostal nahrávku od Fostera zpoza mantinelu a překonal do té doby bezchybného Horčičku. Berani měli poté dvě přesilové hry za sebou při vyloučení Sersena a Žálčíka. Pöpperle všechny šance domácích hráčů zlikvidoval.  Pražané mohli jednogólový náskok pojistit v polovině duelu, když odešel Lučka na trestnou lavici za sekání. Zlín se oslabení ubránil bez újmy na skóre. Právě Lučka naskočil na led a hned se dostal do šance, obešel hostujícího obránce, ale brankář Pöpperle v poslední chvíli hodil po ledě svou holi. Rozhodčí nařídili trestné střílení, zlínský obránce se při zákroku zranil, a tak se rozjel k penaltě nakonec Köhler. Nejlepší zlínský střelec letošní sezony však blafák do úspěšného konce nedotáhl. Domácí mohli za pár vteřin vyrovnat, ale Ondráček nabídnutou přihrávku od Vlacha promarnil. Sparta uhájila těsný jednogólový náskok před odchodem do kabin.

Na začátku třetí třetiny byl vyloučen Hamrlík, ale paradoxně měl Zlín v oslabení více ze hry. Kapitán Čajánek držel dlouho kotouč u mantinelu, poté po střele Matějíčka od modré čáry dorážel na Pöpperleho. Berani si vytvořili při vyloučení Kučného dostala drtivý tlak, na ledě se objevili společně Čajánek s Leškou, hosté nedokázali vyhodit puk z obranného pásma a nejlepší muž na ledě Pöpperle všechny šance domácího celku pochytal.  Od 50. minuty zápas gradoval, domácí se hnali do útoku, ale Sparta pozorně bránila a vyrážela do nebezpečných brejků. Při střelách Ivana Rachůnka a teči Tona měli domácí i štěstí. Zlín hrál půldruhé minuty před koncem základní hrací doby power-play, ale neuspěl. Na začátku 60. minuty zpečetil výhru hostů střelou do opuštěné svatyně kapitán Broš. Tým PSG Zlín dřel, ale na body tentokráte nedosáhl. Vlachova parta vyšla bodově naprázdno až v osmém střetnutí sezony a zároveň ztratila pozici lídra extraligy. Sparta vyhrála ve Zlíně po více než dvou letech, naposledy se radovala z výhry v září 2009 šťastnou trefou Kratěny v nastaveném čase.

Rostislav Vlach (Zlín): Sparta přijela s dobrou defenzivou a navíc jí výborně zachytal gólman Pöpperle. Kromě druhé třetiny, která byla tradičně špatná, jsme hráli celkem dobře. Utkání bylo vyrovnané a zápas rozhodl jeden gól. Trestné střílení měl jet Lučka nebo někdo, kdo byl z hráčů na ledě. Vybrali jsme Bedřicha Köhlera a rozhodčí to schválili. Ke gólu Tomáše Rachůnka řeknu jen to, že je to tradice. Že kdo odejde, tak svému bývalému klubu střílí góly.

Josef Jandač (Sparta): Bylo důležité, že jsme ustáli první třetinu. Přijeli jsme později, protože jsme hodinu stáli v zácpě a hráči neměli čas se rozcvičit. Když jsme dali gól, tak jsme se uklidnili. Potom jsme věděli, že moc gólů nepadne. Zlín začal tlačit a měl šance, ale brankář Pöpperle všechno pochytal. Oba sourozenci Rachůnkovi hrají dobře. Tomáš podal stabilní výkon stejně jako v předchozích zápasech. Podali jsme bojovný a zodpovědný výkon.

9. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Sparta Praha 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. min T. Rachůnek (Foster), 60. Broš (Sersen) 

Vyloučení: 4:4 (Hamrlík, Köhler, Lučka, Hamrlík - Broš, Sersen, Žálčík, Kučný)

Využití: bez

Rozhodčí: Martin Fraňo, Roman Polák - Jiří Gebauer, Vít Lederer

Diváci: 6 129

Nejlepší vyhodnocení hráči: Jiří Ondráček - Tomáš Pöpperle

Zásahy brankářů: Luboš Horčička 26 - Tomáš Pöpperle 38

 

Sestavy - PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Míka, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Holík, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

HC SPARTA PRAHA: Pöpperle - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, Kučný, Kasík, Husák, Philipp, J. Veselý - Broš, Tenkrát, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Pacovský - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Forman, Žálčík, Lapšanský. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář