Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Slavia Praha 4:3 po nájezdech

Hokejisté PSG Zlín vyhráli v předehrávce 27. kola Tipsport extraligy nad pražskou Slavií po nájezdech, i když v utkání již vedli 2:0 a 3:1. Berani porazili soupeře podruhé v sezoně na penalty. Domácí dostal do dvoubrankového vedení na začátku duelu Roman Vlach, další góly začaly padat až ve třetí třetině. Slavia srovnala krok a zápas dospěl až do nájezdů. V nich rozhodl penaltový mág Petr Leška. Tým PSG Zlín hraje v pátek ve Vítkovicích.

Zlínští nastoupili k utkání opět bez zraněného kapitána Petra Čajánka pro svalové problémy. K prvnímu extraligovému zápasu nastoupil ve čtvrtém útoku junior Tomáš Fořt, kterého vedení klubu stáhlo z prvoligové Třebíče. Slavia přijela na Moravu v kompletním složení včetně tří posil Michala Vondry, Jonathana Sima a Jana Alinče. Berani měli hned v úvodní minutě výhodu přesilové hry při vyloučení Alinče. Zatímco v početní převaze vyšli naprázdno, když gólmana Furcha téměř neohrozili, na začátku 4. minuty se radovali. Střelu Kubiše gólman Furch vyrazil před Vlacha, který kotouč usměrnil do odkryté sítě. Syn trenéra zlínské střídačky prožíval na začátku úvodní třetiny mimořádný hokejový večer. Druhý gól přidal přesně za dvě minuty, když po skvělé individuální akci obešel slávistického obránce a Furchovi vystřihl parádní kličku. Vlachova družina se dostala do pohody. Hosté se tlačili před gólmana, v deváté minutě se dostal na dostřel zlínské branky navrátilec Vondrka, ale nadvakrát neskóroval.   Zlínští v desáté minutě špatně vystřídali, na ledě se objevilo šest hráčů do pole. Sešívaní však úvodní přesilovku sehráli prachbídně a brankář Horčička vůbec nezasahoval. Ve druhé polovině úvodní třetiny hra opadla, přesto bylo před oběma brankami rušno. Na zlínské straně zahrozil Holík, u hostů se ocitli v šancích Doležal a Kůrka. Na dvoubrankovém vedení Zlína se do první sirény nic nezměnilo.

Domácí měli na začátku druhé třetiny zbylou část přesilové hry při vyloučení kapitána Kadlece. Leškova řada se usadila v útočném pásmu, nicméně před slávistickým gólmanem se neprosadila. Po pravém křídle se prosmýkl po individuální akci Kalus, ale mířil nepřesně. Slavia se mohla dostat zpět do hry při prohřešku Veselého, ale kontaktní gól nevstřelila. Bezchybný Horčička všechny šance Pražanů zneškodnil. Do slibné příležitosti se prodral ve 31. minutě Kůrka, ale ke štěstí domácích však nestihl zakončit. Zlín byl v 36. minutě blízko třetímu gólu, agilní Důras z křídla trefil pouze pravou tyčku Furchovy svatyně. 

Zatímco diváci se branky ve druhé třetině nedočkali, ve třetím dějství se celkem čtyřikrát rozvlnila síť. Slavia vstřelila gól po velmi kuriózní situaci ve 43. minutě. Krejčík vystřelil kotouč ze středu kluziště a od mantinelu se odrazil na Horčičkův beton, z něhož sklouzl za brankovou čáru. Domácí získali zpět dvoubrankový náskok, Ondráček po bekhendové střele zaskočil Furcha. Hosté dali za půldruhé minuty opět kontaktní gól. Kůrka se prosmýkl mezi dvěma obránci a ačkoliv byl faulován, trefil se do horního růžku domácí branky. Sudí poté odpustili hostům tři fauly, především krošček Doležala na Köhlera po odpískání volal hlasitě po trestu. Slavia si od 50. minuty vytvořila velký tlak. Nejdříve Kůrka neprostřelil Horčičku, ale v 57. minutě se Pražané dočkali. Tři minuty před třetí sirénou doplachtila střela kapitána Kadlece od modré čáry až do sítě.      

V nastaveném čase gól nepadl, i když šance byly na obou stranách. V poslední minutě prodloužení hráli hosté přesilovku při vyloučení Köhlera, naštěstí pro domácí barvy gól nepadl. Rozhodnutí přinesly až samostatné nájezdy. Slavia měla mečbol, který odvrátil Důras zásunem kotouče mezi Furchovy betony.  Ve čtvrté sérii penaltový mág Leška podruhé nezaváhal a pokus Kanaďana Sima zůstal bez úspěchu. Horčička jeho střelu zneškodnil a tým PSG Zlín podruhé porazil sešívané na samostatné nájezdy.  Vlachova družina vyhrála třetí zápas v řadě a z devíti možných bodů vydolovala sedm!  

  Josef Turek (PSG Zlín): "Do zápasu jsme vstoupili dobře díky dvěma rychlým gólům. V sestavě nám chyběl Petr Čajánek. Hráči o tom věděli a semkli se. Ve druhé třetině jsme polevili, zatímco Slavia zvýšila obrátky, ale naštěstí jsme neinkasovali. Ve třetí třetině jsme dostali Slavii laciným gólem na 2:1 do hry. Když jsme odskočili na 3:1, tak jsme si mysleli, že utkání máme vyhrané. Hráči si zaslouží pochvalu, že v určitých momentech zápasu dodrželi disciplínu. Pak jsme sice inkasovali dva góly na 3:3, ale v prodloužení hráči bojovali jako o život. V nájezdech zvládli kritické momenty Michal Důras a Petr Leška. Hráčům chci poděkovat, že třetím vítězstvím v řadě napravili předchozí porážky."

Jiří Čelanský (HC Slavia Praha): "Do utkání jsme vstoupili špatně, neboť jsme už v šesté minutě prohrávali 0:2. Dalších 50 minut jsme měli lepší pohyb a byli lepší než soupeř. V situaci, ve které jsme, ale musíme být pokorní. Ztracený zápas jsme dotáhli do remízy a tento bod má pro nás hodnotu vítězství."

Předehrávka 27. kola Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Slavia Praha 4:3 po samostatných nájezdech (2:0, 0:0, 1:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. min Roman Vlach (Kubiš), 6. Roman Vlach (Ondráček, Tesařík), 46. Ondráček (Lučka), rozhodujicí nájezd Leška - 43. J. Krejčík (Krenželok), 47. Kůrka (Alinč, Kuboš), 57. Kadlec (Kůrka)

Samostatné nájezdy: I. série Sim +, Leška +, II. Růžička ml. -, Roman Vlach -, III. Vondrka 1, Důras +, IV. Leška +, Sim -.

Vyloučení: 4:3 (hráčská lavice, O. Veselý, F. Čech, Köhler - Alinč, Kadlec, Alinč), navíc Sim (Slavia) na 10 minut  

Využití: bez

Rozhodčí: Pavel Mikula, Robin Šír - Stanislav Barvíř, Petr Blümel

Diváci: 3 521

Nejlepší vyhodnocení hráči: Roman Vlach - Petr Jelínek

Zásahy brankářů: Luboš Horčička 31 - Dominik Furch 26

Sestavy - PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Tesařík, Řezníček, Zámorský, Lučka - Holík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Fořt, Honejsek, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

HC SLAVIA PRAHA: Furch - Kadlec, Vašíček, Kuboš, J. Krejčík, Roth, Kolařík - Kůrka, Alinč, Vondrka - Krenželok, Sim, T. Svoboda – Kalus, V. Růžička ml., Doležal - Micka, P. Jelínek, Sklenář - Čermák. Trenéři: V. Růžička st., Čelanský a Beránek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář