Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Slavia Praha 0:3

Hokejisté PSG Zlín prohráli po třech výhrách v řadě v dohrávce úvodního kola na domácím ledě pražské Slavii, když nedokázali soupeři vstřelit ani gól a přišli o vedení v tabulce. Berani se neprosadili v koncovce a nenašli za celý zápas recept na účinnou defenzivu Růžičkova výběru. Slávisté oplatili Zlínu prohru z vlastního ledu před čtyřmi dny. Zlín hraje ve čtvrtek v Kladně (přímý přenos NOVA sport od 18.10 hodin).

V sestavě Zlína chyběli marodi Tomáš Linhart (zhmožděné lýtko) a Pavel Kubiš (zotavuje se po lehkém otřesu mozku), zatímco se vrátil po zranění ruky na led obránce Petr Zámorský. Kouč hostů Vladimír Růžička se musel obejít bez služeb gólmana Miroslava Kopřivy a kapitána Petra Kadlece. Odložený duel úvodního kola extraligy mezi Zlínem a Slavií začal v poklidném tempu. Do první vážnější situace se dostal až v šesté minutě hostující  Čermák, který se prodral před gólmana Sedláčka, ale blafák zakončil neúspěšně. Na konci osmé minuty se Zlínu naskytla první výhoda přesilové hry, před Furchem dotírali Köhler, poté dorážel Zámorský, nicméně skóre se neměnilo. Domácí přesilovku ukončil faul Čajánka, který odešel na trestnou lavici za hákování. Vzápětí se provinil proti pravidlům Míka a Berani se bránili 43 vteřin pouze ve třech. Zlín se dvojnásobnému oslabení ubránil, ale při hře pět na čtyři inkasoval. Krejčík vystřelil od modré čáry, Sedláček vyrazil kotouč před sebe  a nekrytý Kalus otevřel střelecký účet zápasů. Domácí měli poté dvě přesilové hry, nicméně ani jednou se nedokázali prosadit proti slávistické obraně. Především Leškova řada zatápěla před Furchem, ale bez úspěchu. Pro domácí barvy přišel ještě před první sirénou trest, z brejku se prosadil Krenželok a poslal Růžičkovu družinu do dvoubrankového náskoku. 

Zlínu nevycházely přesilové hry ani ve druhé třetině. Domácí se trápili v koncovce a nemohli protrhnout střeleckou smůlu. Furcha zasypali sprškou střel, ale slávistický gólman odolával. V obrovské šanci se ocitl při vyloučení Růžičky centr Leška, poté se netrefili Köhler a Hamrlík. Zlínští měli v koncovce i obrovskou porci smůly. V 33. minutě měl dvě velké šance Köhler, ale neuspěl podobně jako Hamrlík. Berani uzamkli při prohřešku Doležala soupeře v obranném pásmu, ale kromě příležitosti Důrase nic nevymysleli. Pražané ve druhé třetině uhájili svůj náskok.  

Kouč Rostislav Vlach zredukoval do závěrečné třetiny sestavu na tři řady. Berani se tlačili před gólmana Furcha, ale při zakončení se trápili. Největší šanci spálil v 46. minutě Roman Vlach, který po akci Holíka netrefil zcela odkrytou klec.  Stejný hráč se netrefil ani o dvě minuty později. Zlínští neustále dotírali na Furchovu svytyni, ale bez úspěchu. V 53. minutě vytěžili ze svého náporu vyloučení Šulce. Ani v početní výhodě nedokázali vstřelit kontaktní gól, neboť Slavia výborně bránila.  Šance na zkorigování výsledku vzalo domácímu celku vyloučení Sýkory. Zlín se odhodlal 97 vteřin před koncem základní hrací doby ke hře bez brankáře, ale při power play definitivně rozhodl o výhře hostů střelou do prázdné branky Svoboda. Zlínští po porážce opustili první místo v tabulce a v dosavadních patnácti kolech okusili teprve potřetí hořkost porážky v základní hrací době. Vlachova družina vyšla podruhé na domácím ledě naprázdno, před tím prohrála s pražskou Spartou 0:2.

Rostislav Vlach (Zlín): "První třetina se nám nepovedla. Začali jsme hrát až od půlky zápasu. Herně jsme měli převahu, ale nedokázali jsme to vyjádřit gólově. V poslední třetině se nám ze šancí, které jsme měli, nepodařilo dát gól. Bez vstřeleného gólu nemůžeme vyhrát. Slavia hrála dobře v obraně a vyhrála zaslouženě."

Jiří Čelanský (Slavia): "Do utkání jsme vstoupili aktivně a v první třetině jsme měli více ze hry. Domácí jsme dostali do hry sami častými vyloučeními. Druhá třetina naopak patřila domácím, kteří si vytvořili dost gólových příležitostí. V této fázi zápasu nás hodně podržel brankář Furch. Odehráli jsme výborné utkání, co se týká obranné činnosti. Hráli jsme zodpovědně a na hraně sebeobětování. Hráči spoustu puků zblokovali a díky tomu jsme udrželi vedení, které jsme po dvou třetinách měli."

Dohrávka  1. kola Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Slavia Praha 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. min Kalus (Krejčík, Krenželok), 19. Krenželok (Kůrka, Tomica), 60. T. Svoboda

Vyloučení: 4:6 (Čajánek, Míka, O. Veselý, T. Sýkora - T. Svoboda, Doležal, Hertl, V. Růžička, Doležal, Šulc)

Využití: 0:1

Rozhodčí: Radek Husička, René Trombík - Pavel Dřínovský, Michal Čech

Diváci: 4 373

Zásahy brankářů: Jakub Sedláček 17 - Dominik Furch 28 

Nejlepší vyhodnocení hráči: Petr Holík - Dominik Furch

Sestavy - PSG ZLÍN: J. Sedláček - Hamrlík, Zámorský, Matějíček, Galvas, Míka, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Holík, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

HC SLAVIA PRAHA: Furch - Kolařík, Kuboš, Šulc, Roth, Vašíček, J. Krejčík  - Kůrka, Krenželok, Tomica - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - Kalus, P. Jelínek, Doležal - Micka, T. Hertl, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář