Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Plzeň 1:3

Hokejisté PSG Zlín vstoupili neúspěšně po listopadové přestávce do Tipsport extraligy, neboť v zápase 21 .kola podlehli na domácím ledě Plzni a vyšli bodově naprázdno. Zlínští tahali v celém průběhu utkání za kratší konec provazu a neuspěli opět v koncovce. Jediný gól zaznamenal junior Petr Holík. Berani pošesté s Plzní ve vzájemných zápasech v řadě prohráli. Tým PSG Zlín hraje ve čtvrtek na Spartě (18.10 hodin, Nova sport).

Berani nastoupili k důležitému zápasu v kompletním složení, zatímco Plzni scházelo trio dlouhodobě zraněných hráčů Tomáš Vlasák, František Kaberle a Tomáš Frolo. Utkání mělo slavnostní předehru, neboť dlouholetý hokejový trenér Zdeněk Čech převzal u příležitosti významného životního jubilea 60 let od vedení klubu věcný dar. Samotný zápas dvou rivalů začal hned v první minutě velkou příležitostí plzeňský Johnson, ale netrefil. Ve slibné šanci se ocitl Kubiš, ale z bezprostřední blízkosti před gólmanem Mazancem neuspěl. Horké chvíle zažil ve třetí minutě Sedláček, neboť střela Horny trefila břevno. Berani byli v úvodních minutách aktivnějším týmem, nicméně i po extraligové pauze se nemohli prosadit v koncovce. Hosté se dostali do vedení v 11. minutě, kotouč za Sedláčkovou bránou vybojoval Dvořák a po jeho nahrávce skóroval Pitule, který zůstal před zlínským gólmanem osamocen. Na konci dvanácté minuty měli domácí poprvé výhodu přesilové hry, Dresler odešel za katr za vysokou hůl. Zlín se v přesilové hře neprosadil a více práce měl spíše zlínský brankář. Vzápětí měli stejnou herní výhodu hosté. Od modré čáry střílel Marušák, ale Sedláček betonem vyrazil do bezpečí a poradil si i s šancí Havíře. Úvodní třetina přinesla průměrný hokej, domácí hráli v závěru první třetiny další přesilovku, ale v letošní sezoně jsou v početní převaze naprosto bezzubí.

Recept na střeleckou produktivitu ukázali hosté Vlachově družině na  začátku druhé třetiny. Kapitán Indiánů Martin Straka po ukázkové kombinaci potrestal střelou z pravého kruhu za necelou minutu prohřešek Důrase. Berani se do poloviny zápasu trápili, navíc Čajánek vyfasoval za nemístné protesty osobní trest. Domácí se probudili až v 35. minutě, zásluhou přesné trefy juniora Holíka, který si najel před Mazance  a střelou do horního růžku zaznamenal kontaktní gól. Západočeši mohli jít do dvoubrankového náskoku, ale rozhodčí gól neuznali, neboť byl dosažen rukou. Zlín v závěru předvedl velký tlak, ale v koncovce vyšel opět neprázdno. Čajánek netrefil odkrytou klec, další šance spálili Důras a Köhler.    

Indiáni zvládli i na začátku třetí třetiny oslabení bez újmy na zdraví. Rozhodující okamžik zápasu nastal v 49. minutě. Zatímco Galvas ve vyložené šanci před Mazancem netrefil bránu, na druhé straně po ukázkové kombinaci dva na jednoho udělal Kratěna kličku Sedláčkovi a vstřelil třetí gól hostů. Berani už nenašli síly na obrat a herně zklamali své fanoušky. Plzeň zápas dovedla do úspěšného konce a porazila Berany již pošesté ve vzájemných zápasech v řadě. Zlín má v posledních dvou sezonách nejhorší bilanci s extraligovými týmy právě s Plzní.

Rostislav Vlach (Zlín): Zápas se nám nepovedl od začátku až do konce. Hráči hráli v křeči. Měli jsme spoustu nevyužitých šancí. Plzeň vyhrála zaslouženě.

Michal Straka (Plzeň): Začali jsme dobře. Vedli jsme 2:0 a vypadalo to, že máme zápas pod kontrolou. Pak jsme začali zbytečně faulovat a dostali jsme domácí na koně. Kontaktním gólem snížili a začali nás přehrávat. Na konci druhé třetiny jsme měli velké štěstí, když nás podržel gólman Mazanec. Na začátku poslední třetiny jsme ubránili několik oslabení. Domácí měli řadu šancí, které jsme přečkali. Pak přišla klíčová minuta zápasu v polovině třetí třetiny. Domácí šli sami na branku a Mazanec puk chytil. Pak jsme z protiútoku vyřešili situaci dva na jednoho gólem a odskočili na 3:1. Tento moment rozhodl celý zápas.


21. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Plzeň 1929 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 35. min Holík (Hamrlík) - 11. Pitule (Dvořák), 26. M. Straka (Duda, Kratěna), 50. Kratěna (M. Straka)

Vyloučení: 4:9 (Zámorský, Zámorský, Důras, Čajánek - Dresler, Růžička, Duda, Marušák, Kovář, Havíř, M. Heřman, Kovář, Kinrade), navíc Čajánek (PSG Zlín), Kovář (Plzeň), oba na 10 minut

Využití: 0:1

Rozhodčí: René Hradil, René Trombík - Pavel Dřínovský, Michal Čech 

Diváci: 4 398

Nejlepší vyhodnocení hráči: Petr Holík - Martin Straka

Zásahy brankářů: Jakub Sedláček 21 - Marek Mazanec 26

Sestavy - PSG ZLÍN: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Tesařík, Míka, Řezníček  - Honejsek, Leška, Köhler - O. Veselý, Čajánek, Důras - Holík, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

HC PLZEŇ 1929: Mazanec - Růžička, Hanzlík, Marušák, Kinrade, Havíř, St. Pierre, Dresler - Duda, Martin Straka, Kratěna - Dvořák, Pitule, Johnson - Horna, Vostřák, Havlíček - Stránský, Kovář, Mrňa, od 41. min navíc M. Heřman. Trenéři: Jelínek, Razým a Michal Straka.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář