Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Pardubice 2:1

Článek byl aktualizován o snímky z utkání. Hokejisté PSG Zlín vyhráli v zápase 5. extraligového kola nad týmem HC ČSOB Pojišťovna Pardubice a připsali si na své konto cenné tři body za vítězství. Berani od začátku druhé třetiny prohráli, ale obratem ve třetí třetině strhli výhru na svou stranu. Branky zaznamenali Michal Důras a rozhodující trefu přidal Petr Holík. Zlínu se podařila odveta za loňskou sezonu. Tehdy ze čtyř pokusů ani jednou na domácím ledě nevyzrál nad Východočechy.

Po střevní viroze se vrátil do sestavy mužstva PSG Zlín kapitán Petr Čajánek. Fanoušci mu připravili uvítání  v podobě velkého transparentu s jeho karikaturou, která se pomalu vinula po ochozech. Východočeši se dostali na konci druhé minuty do přečíslení, Kousala podrazil ve slibné pozici Kubiš a zlínský forvard odešel na trestnou lavici. Hosté se už po osmi vteřinách radovali, ale kotouč skončil za Horčičkovými zády s pomocí brusle kapitána Koukala. Domácí se bránili srdnatě velké přesile Pardubic, ale šance Starého a Barteka zneškodnil se štěstím brankář Horčička. V závěru oslabení zahrozili Důras s Vlachem, ale hostující gólman Růžička byl na místě. V úvodní třetině se hrál rychlý hokej a diváci se rozhodně nenudili. U hostů se zaskvěl Buchtele, který předvedl skvělou individuální akci, ale Horčička jeho střelu vyrazil a podobně si vedl i s dorážkou Radila. Po tlaku Čajánkovy formace se dostal na druhé straně k odraženému kotouči Galvas, ale Růžička zneškodnil. Zlín hrál v patnácté minutě úvodní přesilovou hru, když na trestnou lavici odešel za podražení Kousal. Čajánkův útok si vytvořil místy až drtivý tlak, nicméně střelecký účet zápasu zůstal v úvodní třetině prázdný.  

Hned na začátku druhé dvacetiminutovky měl velkou příležitost Veselý, který dostal ideální nahrávku od Čajánka. Zlínský útočník si dal střelu na bekhend, ale v koncovce byl nepřesný. Známé pořekadlo nedáš - dostaneš se potvrdilo i tentokrát. Z levé strany vystřelil Bartek, Horčička střelu betonem vyrazil a Somík kotouč uklidil do sítě. Aktivitu hostů na začátku druhé části zastavil prohřešek Barteka. Berani v početní převaze toho mnoho nevymysleli. V polovině střetnutí byl vyloučen za hákování Sýkora, nicméně slibnou šanci měli paradoxně domácí. Čajánek se vydal za vyhozeným pukem, ale Galvas přihrávku nezpracoval. Zlín měl vyrovnání na holi ve 33. minutě. Hbitý Vlach se prokličkoval kolem hostujících beků, dostal se až před Růžičku, ale blafák nedotáhl do úspěšného konce.  Závěr druhé části příliš vzruchu nepřinesl, Východočeši udrželi těsné vedení do druhé sirény.

Vlachova parta srovnala krok ve 42. minutě. Vyrovnávací gól zařídil nejlepší střelec přípravy Důras, který po přihrávce od Čajánka propálil Růžičku. Domácí při vyloučení Borera dali za pět vteřin zásluhou Hamrlíka gól od modré čáry, ale ten nemohl být uznán kvůli předchozímu faulu Lešky. Zápas gradoval a obě mužstva chtěla výhru urvat na svou stranu. Rozhodující okamžik nastal v 55. minutě. Sýkora zpoza branky přihrál od mantinelu na hůl Holíka, který střelou z voleje nedal Růžičkovi šanci. Berani poté dobře bránili střední pásmo. Hosté sáhli 72 vteřin před koncem třetí třetiny k power-play, ale Zlínští nezdolnou bojovností ubránili jednogólový náskok. 

 

Zlínští hokejisté porazili Pardubice na domácím ledě zimního stadionu Luďka Čajky po více než dvaceti měsících. Naposledy slavili výhru nad Východočechy 15. ledna 2010 po výsledku 4:2. Od té doby čekali přes rok a půl na vítězství, neboť loňské čtyři zápasy ve Zlíně vyhrál vždy soupeř. Vlachova parta se na začátku extraligy rozjela k velmi dobrým výkonům a potvrdila, že výborné výsledky v přípravě nebyly pouze náhoda.

 

 

 5. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 42. min Důras (Čajánek), 55. Holík (T. Sýkora, F. Čech) - 22. Somík (Bartek, Elkins) 

Vyloučení: 3:4 (Kubiš, T. Sýkora, Leška - Kousal, Bartek, Benák, Borer)

Využití: bez

Rozhodčí: Petr Blecha, Jan Hribik - Jaromír Bryška, Jiří Novák

Diváci: 4 916

Nejlepší vyhodnocení hráči: Michal Důras - Petr Koukal

Zásahy brankářů: Luboš Horčička 29 - Martin Růžička 26

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Petr Holík, Jan Buchtele, Michal Důras

 

Sestavy - PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Holík, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři Rostislav Vlach, Josef Turek. 

HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE: Růžička - Kolář II, Píša, Kočí, Sičák, Borer, Benák, Nakládal - Starý, Koukal, Kolář I - Somík, Elkins, Bartek - Rákos, Radil, Sim - Buchtele, Zohorna, Kousal. Trenéři Pavel Hynek, Ladislav Lubina.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář