Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Litvínov 3:0

Hokejisté PSG Zlín zvítězili v zápase 45. kola Tipsport extraligy nad Litvínovem 3:0 a porazili Severočechy počtvrté v sezoně. Tentokráte nedal soupeř ani jeden gól a brankář Jakub Sedláček vychytal svou jedenáctou nulu v extralize! Zlín rozhodl o třech bodech zásluhou dvou gólů během dvou minut na začátku zápasu. Branky zaznamenali Jiří Ondráček, Bedřich Köhler a Michal Důras. Tým PSG hraje v pátek v Liberci.

Trenér Vlach postavil do zápasu tři řady, když na marodce stále zůstali útočníci Pavel Kubiš, Filip Čech a gólman Luboš Horčička. Verva přijela do Zlína již bez střelce Robina Hanzla, který se vrátil do prvoligového Ústí nad Labem. Utkání začalo minutou ticha za zesnulého Václava Králíka, bývalého gottwaldovského útočníka a později vedoucího hokejové přípravky a školy bruslení. 

Litvínov měl hned na začátku druhé minuty přesilovou hru, neboť na trestnou lavici odešel za podražení Veselý. Hosté zlínskou klec neohrozili a paradoxně se ocitli v největší šanci domácí, ale Leška trefil pouze brankáře Fraňka. Zlínská družina se dostala do vedení na začátku páté minuty, když při signalizovaném trestu prostřelil Fraňka v pádu Ondráček. Severočeši působili v úvodním dějství neškodně a druhá branka ve Frankově síti přišla za další dvě minuty. Nejlepší domácí střelec Köhler překonal z prostoru mezi kruhy litvínovského brankáře střelou k tyčce. Hosté zlobili jen z ojedinělých útoků, po jednom z nich vyzkoušel pozornost brankáře Sedláčka hbitý Černý, následně se dostal před zlínského gólmana obránce Kubát. Hru na obou stranách poté provázela řada nepřesností. V 16. minutě se naskytla Zlínu úvodní početní výhoda při podražení Kubáta. Domácí komando vedené Leškou si vytvořilo velký tlak, ale Hamrlík trefil po nahození jen tyčku a teč Čajánka skončila těsně vedle. Hned po návratu z trestné lavice se dostal do slibné příležitosti Kubát, ale v koncovce neměl přesnou ruku. V závěru první třetiny se prodral dvakrát do šance mladík Holík, nicméně v prvním případě nedotáhl do úspěšného konce po úniku svůj blafák a poté střílel těsně vedle. Do první sirény se na dvoubrankovém náskoku Zlína nic nezměnilo.  


Druhá třetina zlínské ochozy v citelném chladu nezahřála. Litvínov nevyužil na začátku zbytek Čajánkova trestu a podobně si vedl při další přesilovce, když za katrem seděl Důras. Podobně bídně si vedli i domácí při trestu Kousalíka. Nejvíce vzruchu přinesla další zlínská přesilovka v polovině zápasu. Od modré vystřelil Hamrlík a jeho střelu tečoval Čajánek těsně vedle. Z ojedinělé akce přihrál Důras obránci Zámorskému, který pálil do připraveného Fraňka. Severočeši již nebyli schopni na nepříznivý vývoj utkání zareagovat, i když v závěru druhé dvacetiminutovky mohli snížit. Bezchybný brankář  Sedláček vyrazil střelu Gerháta, bombu Brejčáka od modré čáry i příležitost kapitána Ručinského. 


Třetí třetina začala pro Zlín slibně, Čajánek vypíchl kotouč při rozehrávce, přihrál na hůl Důrase, který trefil jen tyčku. Na druhé straně Kubát otestoval pozornost brankáře Sedláčka. Ve 47. minutě se gólman Franěk srazil s vlastním spoluhráčem, nicméně hostující brankář po krátkém ošetření pokračoval ve hře. Po polovině třetí části dostal Zlín soupeře pod tlak. Definitivní pojistka pro zlínskou výhru přišla v 55. minutě, kdy Důras úspěšně změnil směr  Galvasovy střely a Berani se radovali poprvé v utkání z gólu v přesilovce. Čtvrtý gól mohl přidat v závěru Řezníček, ale v rozhodující chvíli neměl na své hokejce klid. Berani si připsali na své konto cenné tři body. Gólman Jakub Sedláček vychytal v letošní sezoně třetí zápas bez inkasovaného gólů a celkově své jedenácté čisté konto v extralize! Tým PSG Zlín získal v letošní sezoně ze čtyř vzájemných zápasů s Litvínovem čtyři výhry a jedenáct bodů z dvanácti možných.

45. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: HC PSG Zlín - HC Verva Litvínov 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. min Ondráček (Roman Vlach), 7. Köhler (Leška, Hamrlík), 55. Důras (Tesařík, Galvas)

Vyloučení: 3:5 (O. Veselý, Čajánek, Důras - Kubát, Kousalík, Kubát, Jareš, Jenáček) 

Využití: 1:0

Rozhodčí: Daniel Konc, Robert Müllner (oba Slovensko) - Jiří Gebauer, Vít Lederer

Diváci: 3 577

Nejlepší vyhodnocení hráči: Jakub Sedláček - Petr Franěk

Zásahy brankářů: Jakub Sedláček 27 - Petr Franěk 25

Sestavy - PSG ZLÍN: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček - Finsterle. Trenéři: Rostislav Vlach, Turek.

HC VERVA LITVÍNOV: Franěk - Černošek, Kubát, Brejčák, Jareš, Stříteský, Kousalík, od 56. min navíc Skuhrovec - Kubinčák, V. Hübl, F. Lukeš - Gerhát, Majdan, Ručinský - Kafan, Černý, Trávníček - Frolík, Hujsa, Jenáček. Trenéři: Kučera, V. Lukeš.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář