Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Liberec 4:2

Vlachova družina jede na plné obrátky. Zlínští hokejisté porazili v přímém souboji o vedoucí místo Liberec a jsou v čele extraligové tabulky po sedmém kole! Berani získali dvougólový náskok již v úvodní třetině a poté nedali Bílým Tygrům šanci na zvrat v zápase. Branky zaznamenali Lukáš Galvas, Pavel Kubiš, Ondřej Veselý a Petr Holík. Tým PSG Zlín hraje další zápas v Plzni a bude to opět souboj dvou nejlepších celků extraligy o první příčku.

Zlín nastoupil k důležitému zápasu o první místo ve stejné sestavě jako v předchozích vítězných zápsech. V brance dostal opět příležitost Luboš Horčička, který vévodí extraligovým statistikám gólmanům. Zatímco Berani byli kompletní, Tygrům chybělo kvarteto hráčů Kudrna, Štich, Bartovič a Bortňák. Ve 4. min měl po zakolísání ve zlínské rozehrávce velkou šanci Dušek, ale gólman Horčička prokázal své kvality. Domácí se zanedlouho dostali do vedení,v akci dva na jednoho přihrál Důras na najíždějícího beka Galvase, který otevřel střelecký účet zápasu. Akci předcházela výborná přihrávka kapitána Čajánka, který bodoval i ve svém pátém zápase v řadě po návratu do české extraligy.  Berani hráli v 8. minutě úvodní přesilovou hru, neboť kanadský obránce ve službách Tygrů Hay odpálil kotouč do hlediště a vyfasoval dvě minuty. Leškova řada si vytvořila velký tlak a po střele jejího centra se domácí dožadovali branky. Rozhodčí si však video nevzali na pomoc. Zlínští měli více ze hry a před Pincem bylo pořádně horko. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Hbitý Vlach unikl po křídle, Pinc jeho střelu vyrazil, ale dojíždějící Kubiš dorazil kotouč do liberecké svatyně. Berani soupeře tlačili, měli další početní výhodu, nicméně skóre se do první sirény již nezměnilo. Před jejím závěrem měl další přiležitost Dušek, ale zlínský fantom na brankovišti Horčička střelu vyrazil betonem. 

Liberec působil na zlínském ledě ospalým dojmem a do hry se nedostal ani ve druhé dvacetiminutovce. Tygři měli ve 24. minutě výhodu početní převahy, ale Vlachova parta poctivě bránila obranné pásmo a nepustila hosty na dostřel Horčičkovy svatyně. Ve druhé části se hrál převážně neurovnaný hokej a diváky nejvíce vzrušila situace z 31. minuty. Rozhodčí si vzali k prozkoumání video po střele Dernera od modré čáry k nevoli domácího obecenstva, nicméně kotouč v brance neskončil.  Berani přidali ve stejné minutě třetí gól, Veselý dostal od Čajánka kotouč ideálně zpoza branky a po návratu do mateřského klubu poprvé skóroval. O další emoce se postarala ve zlínském hledišti 34. minuta, po střele Lešky dorazil kotouč po odpískání do sítě Finsterle, ale sudí branku neuznali. Berani zbytek třetiny dohráli v klidu a do kabin odešli se slibným třígólovým náskokem.

Domácí pozorně bránili i ve třetí třetině a nepouštěli Liberec na dostřel Horčičkovy brány. Čtvrtý gól přidal úspěšnou tečí Hamrlíkovy střely od modré čáry střelec posledních kol Holík. Zlínský junior potrestal za necelou minutu prohřešek kapitána Nedvěda. Tygři v závěru nedopřáli čisté konto pro Horčičku, neboť v samotném závěru ho překonali Bárta a Urban. Na zasloužené výhře Zlína to nemělo žádný vliv, finiš Tygrů přišel pozdě a po třech výhrách v řadě tentokráte padli. Vlachova parta bodovala i v šestém zápase sezony, vyhrála čtvrtý zápas za sebou, upevnila si vedoucí postavení v čele extraligy a před svými pronásledovali získala dvoubodový náskok. Úterní zápas v Plzni bude dalším přímým soubojem o první místo, neboť Západočeši ztrácí na Berany jen dva body.

     

7. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 4:2 (2:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. min Galvas (Důras, Čajánek), 14. Kubiš (Roman Vlach), 31. Veselý (Čajánek, Důras), 53. Holík (Linhart, Hamrlík) - 57. Bárta (Nedvěd, Trončinský), 60. Urban (Krejčík)

Vyloučení: 3:3 (Finsterle, Veselý, Roman Vlach - Hay, Klimenta, Nedvěd) 

Využití: 1:1

Rozhodčí: René Hradil, Antonín Jeřábek - Pavel Dřínovský, Roman Pouzar

Diváci: 3 850

Nejlepší vyhodnocení hráči: Petr Čajánek - Antonín Dušek

Zásahy brankářů: Luboš Horčička 23 - Marek Pinc 23

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Petr Čajánek, Luboš Horčička, Antonín Dušek

 

Sestavy - PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Holík, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC: Pinc - Výtisk, Čakajík, Holub, Hay, Derner, D. Kajínek, Trončinský, Moravec - Klimenta, P. Nedvěd, Dušek - Špaček, Vak, Vantuch - Víšek, Urban, Bárta - Kica, Bulíř, L. Krejčík. Trenéři: Kalous a Pešán.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář