Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Kometa Brno 2:3

Hokejisté PSG Zlín prohráli poprvé v letošní sezoně s brněnskou Kometou, když v zápase 39. kola prohráli na domácím ledě 2:3 po prodloužení. Výhru Brna zařídil dvěma góly Miroslav Holec. Berani dvakrát vedli, nicméně z utkání vytěžili pouhý bod. Branky zaznamenali Pavel Kubiš a Bedřich Köhler. Zlín hraje v úterý na Slavii.

Hokejisté PSG Zlín nastoupili k derby v sestavě i s uzdraveným obráncem Petrem Zámorským, zatímco na marodce zůstává zkušený bek Martin Hamrlík a útočník Filip Čech. V kádru Komety scházeli potrestaní Jiří Vašíček a Jakub Svoboda pro disciplinární tresty. Moravské derby začalo vpřed zaplněným hledištěm v rychlém tempu. Zlínští fanoušci rozvinuli za brankou obrovský transparent Hrr na ně! Domácí se dostali na začátku utkání do vedení, když ve 2. minutě se trefil Kubiš. Čajánek posunul kotouč na zcela volného Kubiše, který zůstal bez povšimnutí hostujících obránců a gólmana Trvaje. Na začátku páté minuty odešel na trestnou lavici Holík za zdržování hry a hosté hráli úvodní přesilovou hru. Berani však pozorně bránili a Kometa se dostala před brankáře Sedláčka až v samotném závěru početní výhody. Divíšek se dostal na dostřel zlínské svatyně, ale z bezprostřední blízkosti se neprosadil.  Stejná početní výhoda se naskytla i Zlínu při hákování Erata, ale přesilovky domácí družině nejdou. Linhart vystřelil nebezpečně od modré čáry, ale teč Důrase brankář Trvaj betony zneškodnil. Hosté vyrovnali na začátku desáté minuty, Sedláček pochytal dvě šance hostů, ale na střelu Holce do horního růžku již nestačil. Vyrovnávací branku posvětil po delším čase i videorozhodčí. Ve slibné šanci se ocitl Holík,ale trefil jen Trvaje. Na konci jedenácté minutě neuznali rozhodčí gól Zlína pro vysokou hůl. Domácí měli poté další možnost přesilovky, ale žádnou šanci si nevytvořili. Minutu před první sirénou odešel za katr Tomáš Svoboda, na Trvaje vystřelil Zámorský, ale na vyrovnaném stavu po úvodní dvacetiminutovce se nic nezměnilo.  

Na začátku druhé části spálil velkou příležitost Vlach, ale domácí se přece jen dočkali druhého gólu v Trvajově síti. Ve 24. minutě vystřelil Matějíček od modré čáry, kotouč se od  tyčky odrazil na hůl Finsterleho,  který kotouč přihrál k volnému Köhlerovi, který střílel do prázdné svatyně. Křídelník PSG Zlín zaznamenal svůj třináctý gól sezony. Berani promarnili před polovinou utkání další přesilovku, Leškova řada si vytvořila tlak, ale mířila slepými náboji. Kometa se tlačila do útoku, ale Kováčik a následně Erat neuspěli. Nápor hostů zbrzdil útočný faul Divíška. Domácí si paradoxně více šancí vypracovali při hře pět na pět, Vlach a Finsterle mířili vedle. Zlínští udrželi jednobrankový náskok do druhé sirény. 

Hosté nastoupili do třetí třetiny svižně. Kometa byla aktivnější a hrálo se převážně před gólmanem Sedláčkem. Zlín však dobře bránil a držel jednogólový náskok až do 50. minuty. Domácí gólman neudržel kotouč pod lapačkou a Tomáš Svoboda měl snadnopu práci, neboť střílel do odkryté brány.  V závěru třetí třetiny mohla obě mužstva strhnout výhru na svou stranu. Na brankáři Trvajovi neuspěli Zámorský, Matějíček a kapitán Čajánek. Rušno bylo i ve zlínském brankovišti, kde se probili do šancí Petrovický a Čermák, ale skóre se nezměnilo. 

Bitva na moravském poli dospěla do nastaveného času. V úvodu prodloužení měl více ze hry Zlín, ale svou převahu gólově nevyjádřil. Následně zahrozili hráči Brna, ale Tomáš Svoboda ještě neuspěl. Rozhodující okamžik zápasu přišel v 64. minutě. Nejlepší hráč utkání Holec se prosadil po dorážce vlastní střely a rozjásal početné fanoušky Komety. Tým PSG Zlín vytěžil ze tří zápasů před vlastními příznivci pouhé čtyři body. Navíc s Kometou prohrál  poprvé v letošní sezoně a po čtyřech předchozích výhrách. Brno se raduje z výhry v Baťově městě po roce a půl, naposledy si odvezlo body v září 2010 po vítězství 4:1.   

Josef Turek (PSG Zlín): Měli jsme dobrý nástup do utkání, jenže jsme hodně brzo inkasovali vyrovnácí branku. Od poloviny duelu přišel útlum. Bylo to tím, že se Kometa zvedla, začala lépe bruslit. Začali jsme ve hře dozadu propadávat, takže utkání muselo jít nakonec do prodloužení. V něm jsme udělali hrubou chybu a Míra Holec rozhodl zápas.

 Lubomír Oslizlo (Kometa Brno): S výhrou jsme spokojeni. V naší situaci dva body bereme. Bylo důležité, že jsme od poloviny zápasu měli územní převahu, byli mírně lepší. Sice jsme neměli nějaké vyložené šance, ale bylo neustále otevřené. Musím říci, že tam z naší strany bylo i štěstí. Je důležité, že jsme v poslední části vyrovnali a utkání šlo do prodloužení, kde Holec dokázal rozhodnout.

39. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Kometa Brno 2:3 po prodloužení (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 2. min Kubiš (Čajánek), 24. Köhler (Finsterle) - 10. Holec (Švrček), 50. T. Svoboda (Divíšek, Balej), 64. Holec (Žižka)

Vyloučení: 2:6 (Holík, Důras - R. Erat, Zohorna, T. Svoboda, Zohorna, Kováčik, Divíšek)

Využití: bez

Rozhodčí: Milan Minář, Tobias Björk (Švédsko) - Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

Diváci: 5 893 

Nejlepší vyhodnocení hráči: Petr Čajánek - Miroslav  Holec

Zásahy brankářů: Jakub Sedláček 32 - Jiří Trvaj 41

Sestavy - PSG ZLÍN: J. Sedláček - Zámorský, Linhart, Matějíček, Galvas, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Melenovský, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Honejsek, Finsterle. Trenéři: Rostislav Vlach, Turek.

HC KOMETA BRNO: Trvaj - Žižka, Kováčik, Bičánek, Švrček, Malec, Kadela - Dlouhý, Čermák, Jaroslav Svoboda - T. Svoboda, Divíšek, Zohorna - Holec, Petrovický, Erat - Balej, Koreis, Křivohlávek. Trenéři: Venera, Oslizlo.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář