Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Karlovy Vary 1:3

Hokejisté PSG Zlín zvítězili v zápase 10. kola Tipsport extraligy na ledě Karlových Varů, když vítěznou trefu zařídil v 57. minutě střelou od modré čáry Radim Tesařík. Ve vyrovnaném zápase mužstvo podržel brankář Jakub Sedláček, který ve druhé třetině kryl penaltu Kumstáta a později i další šance Energie. Berani se ujali vedení hned v první minutě zásluhou kapitána Petra Čajánka, definitivní pojistku přidal při neúspěšné power play domácího celku střelou do prázdné brány Petr Leška. Vlachova družina po dvou předchozích porážkách opět vyhrála. Zlín hraje v pátek doma s Vítkovicemi.

Hokejisté Zlína se vydali na dalekou cestu až v den zápasu. První trenér PSG Zlín Rostislav Vlach udělal po předchozích dvou prohrách v Plzni a doma se Spartou změny v sestavě. V brance dostal potřetí v letošní sezoně příležitost Jakub Sedláček a v pozměněném složení nastoupily dva elitní útoky Zlína. Na levém křídle Leškovy řady nastoupil Michal Důras, do sestavy se vrátil talentovaný Antonín Honejsek, který nastoupil v Čajánkově útoku. Role třináctého forvarda zůstala pro Lukáše Finsterleho, na marodce je obránce Petr Zámorský (zraněná ruka). Zlín se dostal do vedení už v 55. vteřině, kdy překonal brankáře Závorku nenápadnou střelou z otočky Čajánek. Za 64 vteřin ale bylo vyrovnáno. Dej ještě příležitost nevyužil, ale pak Martin Rohan nezištně přihrál Skuhravému a ten při úniku nedal blafákem Sedláčkovi šanci. Od vyrovnávací branky se aktivita přenesla na hole domácích hráčů a ofenzivními nápady opět vynikala zejména první formace v čele s Kumstátem a Pechem. V 16. minutě Kumstát překonal Sedláčka, ale sudí po konzultaci s videorozhodčím gól neuznali pro kopnutí nohou.

V polovině zápasů mohl dostat domácí do vedení opět Kumstát. Při úniku byl faulován a nastřelil pouze tyč Sedláčkovy branky. Druhou šanci dostal z trestného střílení, ale zlínský gólman jeho blafák bravurně vystihl. Hosté se v druhé části také neprosadili.

V závěrečné třetině mohl dostat do vedení Zlín v přesilové hře Linhart a na druhé straně v 48. minutě trefil Skladaný tyč. Kalich hořkosti až do dna si tak nakonec museli vypít karlovarští borci. O další domácí porážce Energie rozhodl v 57. minutě Tesařík, jehož střela od modré čáry skončila za Závorkovými zády. Domácí i přes výhodu přesilovky, tutovou šanci Skuhravého a následnou power play, vyrovnat nestihli. Naopak 32 vteřin před koncem pečetil výsledek do prázdné branky Leška. Výborný výkon podal brankář Jakub Sedláček, který se vrátil úspěšně na led po téměř třítýdenní pauze. Zlín vyhrál na ledě posledního celku tabulky a dělí se Plzní o čelo extraligového tabulky. Berani mají horší skóre než Západočeši a patří jim druhá příčka extraligového pořadí.

Josef Turek (PSG Zlín): Na pohled to možná nebyl pěkný zápas. Musím pochválit kluky, že celou dobu dřeli, a díky tomu jsme utkání zvládli. Samozřejmě máme stále nějaké nedostatky ve hře, ale měli jsme dnes i trochu štěstí a skvěle nám zachytal brankář Sedláček.

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): Souhlasím s tím, že hosté byli šťastnější. Dostali jsme dnes dva nešťastné góly. V první minutě a pak tři minuty před koncem. V průběhu utkání jsme měli dostatek příležitostí, abychom rozhodli o své výhře. Že je nevyužíváme, to už je taková konstanta naší hry. Marek Bartánus nehrál z výkonnostních důvodů.

  

10. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 1:3 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. min Skuhravý (M. Rohan) - 1. Čajánek (Veselý, Honejsek), 57. Tesařík (T. Sýkora), 60. Leška (Hamrlík, Köhler)

Vyloučení: 3:8 (Zucker, Závorka, Nosek - Vlach, Kubiš, Čajánek, Tesařík, Hamrlík, Kubiš, Hamrlík, Čajánek)

Využití: bez

Rozhodčí: Vladimír Šindler, Robin Šír - Jaromír Bláha, Evžen Kostka

Diváci: 2 447

Nejlepší vyhodnocení hráči: Tomáš Závorka - Jakub Sedláček 

Zásahy brankářů: Tomáš Závorka 19 - Jakub Sedláček 31

Sestavy - HC ENERGIE KARLOVY VARY: Závorka - D. Nosek, Gulaši, Bombic, Gřegořek, Gründling, Prošek, M. Rohan, Mocek - Kumstát, Pech, Košťál - Skladaný, Melenovský, Dej - Zaťovič, Skuhravý, Zucker - Kuběna, Kupec, T. Klíma. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický. 

PSG ZLÍN: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Míka, Lučka, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Holík, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář