Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - Karlovy Vary 1:0

Článek byl aktualizován o snímky z utkání. Hokejisté Zlína vyhráli v zápase 23. kola Tipsport extraligy nad týmem Energie Karlovy Vary po fotbalovém výsledku 1:0. Berani nastoupili do utkání bez zraněného kapitána Petra Čajánka (svalové problémy) a hráli pouze na tři útoky. Zlín porazil Karlovy Vary již podvanácté v řadě a po těsné výhře si připsal další tři body. Jedinou branku zaznamenal při přesilovce v závěru první třetiny Petr Holík. Zlín předehrává ve středu 23. listopadu v 17.30 hodin na domácím ledě utkání 27. kola s pražskou Slavií.

Trenér Beranů Rostislav Vlach poslal do středu druhého útoku Tomáše Sýkora a do boje pouze tři útoky. Vary, které na zlínském ledě vyhrály naposledy před téměř čtyřmi lety, poslaly do branky po zranění Lukáše Mensatora. V 7. minutě se domácím naskytla téměř dvouminutová přesilová hra pět na tři. Nejdříve odešel za podražení na trestnou lavici Přindiš a po čtyřech vteřinách ho následoval Dej za vyhozený kotouč do hlediště. Domácí se v letošní sezoně v početní převaze trápí a k úspěchu nevedla ani převaha o dva hráče v poli. Na gólmana Mensatora vystřelil Hamrlík, poté dvakrát od modré čáry Galvas, ale ani jedna střela neskončila v Mensatorově síti. Prakticky okamžitě po návratu z trestné lavice se dostal před Horčičku rychlonohý Dej, ale nastřelil pouze betony zlínského gólmana. Hra se odehrávala v první třetině spíše ve středním pásmu. Pokud se Zlínští dostali na dostřel Mensatorovy svatyně, mířili opět slepými náboji. Na gólmana hostů nevyzráli Vlach a posléze i Holík. Berani se přece jen dočkali v závěru první třetiny, když využili početní převahu. Třináct vteřin před první sirénou se trefil do odkryté brány Holík. 


Rovněž hosté měli možnost hrát téměř dvě minuty početní výhodu o dva hráče. Za katr zamířili Hamrlík a po osmi vteřinách i Leška. Západočeši na Horčičku nevyzráli a počínali si podobně jako v úvodním dějství domácí. Na zlínskou svatyni dvakrát mířil Nosek, ale bez úspěchu. Průměrný hokej pokračoval i ve druhém dějství, domácí sice byli aktivnější, ale Mensator byl připraven i po příležitosti Důrase. Ve 31. minutě fauloval loktem u mantinelu Leška hostujícího beka Přindiše a po zákroku odešel předčasně do kabin s trestem do konce zápasu. Vary byly v pětiminutové přesilovce naprosto bezzubé a Zlín se bez problémů ubránil.  V 37. minutě se dostal do úniku Kubiš, ale ve vyložené pozici ho fauloval Gründling. Rozhodčí neodpískal trestné střílení, ale udělil jen dvouminutový trest na sekání.   Na jednogólovém náskoku pro domácí barvy se do druhé sirény nic nezměnilo.


Ani ve třetí třetině obě mužstva nevyužila řadu přesilových her. Hosté se usilovně snažili vyrovnat, nicméně v přesnosti zakončení byli na štíru podobně jako Vlachova družina. Jednu z posledních šancí měli při vyloučení Linharta v 56. minutě, ale jedovatou střelu Gřegořka brankář Horčička vyrazil pravým betonem. Dvě minuty před koncem třetí třetiny sáhli hosté ke hře bez brankáře. Köhler sice trefil opuštěnou bránu, ale pro ofsajd nemohl být gól uznán. Sedm vteřin před závěrem lapil Horčička střelu Skuhravého i následnou dorážku Pecha. Zlínští nakonec fotbalovou výhru uhájili a připsali si do tabulky další tři cenné body. Tým PSG Zlín porazil Karlovy Vary ve vzájemných zápasech již podvanácté v řadě, naposledy se radovali lázeňští hosté z  výhry v říjnu 2008.   

Rostislav Vlach (PSG Zlín): Utkání bylo vyrovnané. Rozhodl jeden šťastný gól. Štěstí bylo na naší straně, i když jsme nastřelili dvě tyčky. Zápas jsme chtěli gólově lépe vyjádřit, bohužel se nám to ale nepodařilo. Jsme rádi za vítězství. Výkon mužstva byl disciplinovaný. Můžeme poděkovat brankáři Luboši Horčičkovi, jenž podal výborný výkon a má velký podíl na našem tříbodovém zisku.

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): Diváci viděli vyrovnané utkání, které bylo poznamenané řadou vyloučených hráčů. Ani jedno mužstvo nesehrálo přesilovky dobře. Přestože Zlín paradoxně v početní výhodě skóroval. Byl to spíš náhodný gól, když se domácí dostali k puku a před prázdnou branku po nešťastném odrazu od brusle našeho obránce. Takové góly ale vyrovnané zápasy rozhodují. Vypracovali jsme si dost šancí, ale jejich realizace nebyla dobrá. Domácí dnes byli o ten jeden gól šťastnější.

23. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 20. min Holík (Linhart, Köhler)

Vyloučení: 7:7 (Důras, Hamrlík, Leška, Kubiš, O.Veselý, Hamrlík, Linhart - Přindiš, Dej, Zaťovič, Gründling, Melenovský, Skuhravý, hráčská lavice), navíc Leška (Zlín) na 5 minut a do konce utkání, Linhart (Zlín) na 10 minut

Využití: 1:0

Rozhodčí: Martin Homola, Roman Polák - Jaromír Bryška, Jiří Novák

Diváci: 3 980

Nejlepší vyhodnocení hráči: Ondřej Veselý - Lukáš Mensator

Zásahy brankářů: Luboš Horčička 27 - Lukáš Mensator 27

Nejlepší tři hráči podle www.hokej.zlin.cz: Lukáš Mensator, Petr Holík, Luboš Horčička

 

Sestavy - PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška (38. min F. Čech), Köhler - Důras, T. Sýkora, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

HC ENERGIE KARLOVY VARY: Mensator - D. Nosek, Přindiš, Bombic, M. Rohan, Mocek, Gřegořek, Gawryletz, Gründling - Kumstát, Pech, Košťál - Mikeska, Skuhravý, Zaťovič - Dej, Melenovský, Skladaný - Kuběna, Kupec, Zucker. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář