Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Zlín - České Budějovice 2:1

Hokejisté PSG Zlín porazili premiérově v letošní sezoně po velké bitvě HC Mountfield České Budějovice. Vyrovnaný zápas rozhodl čtyři minuty před koncem základní hrací doby nejlepší střelec Beranů Bedřich Köhler, úvodní gól zaznamenal již v první minutě Ondřej Veselý. Berani ziskem tří bodů postoupili před závěrečným kolem základní části na šesté místo, které zaručuje přímý postup do play off. Tým PSG jede v neděli do Brna.

Berani nastoupili k důležitému duelu ve stejné sestavě jako v nedělním duelu ve Vítkovicích, zatímco Jihočechům chyběli zranění Kotalík a Podlešák. Zlín měl do utkání doslova raketový vstup, neboť již po 43 vteřinách po úvodním buly se diváci radovali z gólu. Na Leškovu přihrávku na útočnou modrou čáru za obránce si najel Veselý a střelou k levé tyči překonal reprezentačního gólmana Kováře. V 5. minutě vyrobil Tesařík chybu v obranném pásmu u mantinelu, když namazal kotouč na hůl Mertla, ale lapačka gólmana Sedláčka byla připravená. Za další dvě minuty chyboval v obraně Linhart, ale Gulaš na ochránce zlínské svatyně nevyzrál. Sedláček vystihl blafák Gulaše, když se přemístil k levé tyčce a vykryl prostor. Na konci osmé minuty odešel na trestnou lavici Veselý za hákování, ale Jihočeši byli v početní převaze neškodní a na Sedláčka ani jednou nevystřelili. Ve 12. minutě  se Vlachova formace usadila před Kovářem, ale svou převahu nevyjádřila brankově. Rušno bylo ina druhé straně po střelách Červeného a Lukáše Květoně. Rovněž domácí měli v úvodní třetině přesilovku, Čajánkova řada se usadila na téměř dvě minuty v útočném pásmu, ale do slibné příležitosti se dostal jen Důras. Na jednobrankovém vedení Zlína se do první sirény nic nezměnilo.   

Nástup do druhé třetiny vyšel lépe hostům. Mertl vystřelil od modré čáry, Sedláček měl zakrytý výhled a kotouč zaregistroval až v síti. Vzápětí odešel na trestnou lavici za napadení kapitán Čajánek a Jihočeši měli početní výhodu. V přesilové hře však zahrozili jen střelami od modré čáry. Zlín mohl jít v polovině utkání opět do vedení, jenže Linhart a po něm Čech mířili nepřesně. Tlak Beranů narůstal, ale s koncovkou byli na štíru.  Po rychlém přečíslení dva na jednoho ujížděli Leška a Holík pouze na jednoho budějovického beka, ale nejproduktivnější hráč Zlína neuspěl podobně jako vzápětí Köhler. Při domácích stálo v 36. minutě velké štěstí, neboť Kuchejda nastřelil tyč. Závěrečné minuty prostřední třetiny ovládli hosté, nicméně skóre zůstalo beze změny.

Zlín nevyužil na začátku posledního dějství přesilovku a po něm neuspěly v početní výhodě ani České Budějovice. Trenér Rostislav  Vlach zredukoval sestavu na tři pětky. Možnost udělat něco s výsledkem Zlínští promarnili po provinění Němečka. Berani sehráli prřesilovku bídně a z nespokojeného hlediště se ozýval pískot. V 52 minutě prohospodařil velkou příležitost Melenovský, který zůstal sám před ležícím brankářem, ale blafák zakončil nepřesně. Přesto se domácí dočkali rozhodující trefy čtyři minuty před koncem základní hrací doby. Holík namazal puk na rozjetého Köhlera a nejlepší střelec Zlína propasíroval kotouč za Kováře.  Vítěznou trefu ještě posvětil videorozhodčí. Jihočeši se již na odpor nezmohli a k vyrovnání jim nepomohla ani více než minutová power play. Vlachova parta se opět prodrala na příčku, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play off. Všechno rozhodne až poslední kolo. To určí, zda tým PSG postoupí rovnou do čtvrfinále, nebo si poprvé zahraje v historii klubu předkolo vyřazovacích bojů. 

Josef Turek (Zlín): "Byl to vyrovnaný zápas se šťastným koncem pro nás. Měli jsme plno šancí, které vychytal Jakub Kovář. Výborný výkon podal Jakub Sedláček. Jsem rád, že jsme vyhráli. Stále jsme ve hře o postup mezi nejlepších šest týmů, o čemž rozhodne poslední zápas v Brně."

Milan Kupka (České Budějovice): "V dnešním utkání jsme viděli vyrovnaný průběh hry a vyhrát mohly oba týmy. Nakonec se to povedlo domácím a já jim k tomu gratuluji."


51. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: PSG Zlín - HC Mountfield České Budějovice 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. min O. Veselý (Linhart, Leška), 56. Köhler (Holík) - 22. Mertl (Němeček)

Vyloučení: 3:5 (O. Veselý, Čajánek, Řezníček - Kolarz, Červený, Kranjc, Červený, Němeček)

Využití: 0:0

Rozhodčí: Petr Blecha, Roman Polák - Jaromír Bryška, Jiří Novák

Diváci: 4 187

Zásahy brankářů: Jakub Sedláček 26 - Jakub Kovář 19

Nejlepší vyhodnocení hráči: Ondřej Veselý - Jakub Kovář

Sestavy - PSG ZLÍN: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček, Míka, Matějíček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, Fořt, Čech. Trenéři Rostislav Vlach a Turek.

HC MOUNTFIELD ČESKÉ BUDĚJOVICE: J. Kovář - Ptáček, Novák, Kranjc, Kolarz, Vydarený, Němeček, Mikuš - Šimánek, Kašpařík, Martynek - Horna, Langhammer, Květoň - Gulaš, Mertl, Pšurný - Červený, Kuchejda, Burian. Trenéři: Výborný a Kupka.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář