Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Třinec - Zlín 2:3 po nájezdech

Hrdinou utkání 4. extraligového kola Třinec versus PSG Zlín se stal útočník Petr Leška. Zápas nakonec došel do samostatných nájezdů a zastupující zlínský kapitán proměnil všechny tři penalty! Berani sahali po výhře už v základní hrací době, ale jejich snahu utnul osm minut před třetí sirénou Květoň. Branky zaznamenali Tomáš Linhart a Bedřich Köhler, který se trefil dokonce v oslabení. Vlachova družina se musela obejít bez Petra Čajánka, kterého trápí zdravotní potíže.

První trenér PSG Zlín Rostislav Vlach se rozhodl dopoledne o změně na brankovišti. Poprvé v dresu Zlína nastoupil brankář Luboš Horčička, zatímco Jakub Sedláček zůstal na střídačce.  S mužstvem neodcestoval do Slezska kapitán Petr Čajánek, kterého trápí lehké zdravotní potíže. Kvůli jeho absenci se posunul do centra druhého útoku Petr Holík, zatímco jeho místo na pravém křídle první řady zaujal Lukáš Finsterle.   

Ocelářům akutně scházejí góly a před zápasem měli na bodovém kontě nulový zisk. I proti Zlínu rozpoutali v úvodní desetiminutovce mohutný tlak, ale efekt byl nulový. Květoň chytrým švihem Horčičku nepřelstil a nápor Ocelářů v desáté minutě odzvonil švihem do tyčky Adamský. Bez lehce zraněné hvězdy Čajánka se Zlín téměř k ničemu vážnému nedostal, přesto první dějství vyhrál. Nečekaně udeřil ve 12. minutě díky Linhartovi, který příklepem prostřelil Hamerlíka.

Domácí svou převahu obnovili ve druhé třetině. Nápor mistra byl chvilkami drtivý, ale za Horčičkova záda si našla cestu pouze jediná z devatenácti střel, kterými Oceláři zlínskou klec v prostředním dějství zasypali. Dělovkou od modré čáry využil ve 27. minutě přesilovku Zíb.  Kdo si myslel, že první gól uleví třineckým střelcům v trápení, byl rychle vyveden z omylu. Zíb svou chvilku slávy počernil kaňkou v 31. minutě, když v přesilovce jako poslední Ocelář na útočné modré čáře ztratil puk a Köhler po úniku v oslabení procedil kotouč za Hamerlíka. Domácí snaha se začala blížit zmaru. Kohn nebo McGregor měli ve svých příležitostech puk jako na zlatém podnosu před bezvládným gólmanem, ale skórovat nedokázali.

Kolikrát puk i v závěru při nepřehledných závarech poskakoval před zlínskou brankovou čarou, Oceláři ho však do sítě nedopravili. Štěstí se na ně usmálo až v 52. minutě, Květoň po rychlé akci zápěstím našel místo nad Horčičkovou lapačkou. Domácí v prodloužení promarnili dvouminutovou přesilovku čtyři na tři a jejich zoufalství v závěru dokonal Leška, který třikrát proměnil nájezd a zajistil Zlínu bod navrch.

Vlachova parta potvrdila výhrou velmi slušný vstup do letošní extraligy a připsala si na své konto dalšáí dva body. Třinec naproti tomu poprvé bodoval, nicméně s jedním bodem se drží ve spodních patrech extraligové tabulky. 

Břetislav Kopřiva (HCO Třinec):
My jsme samozřejmě dnes doma chtěli získat nějaké body, bohužel se nám to úplně nepovedlo. Nicméně i ten bod je důležitý, protože to mužstvo pracovalo výborně, hráči tam odevzdali velké fyzické úsilí. Nedáváme branky ale šance si vytváříme, což je důležité, a myslím si, že to je to podstatné. Myslím, že to přijde, že se mužstvo dostane do střelecké pohody a budeme ty body získávat.

Josef Turek (PSG Zlín):
Myslím, že Třinec měl velkou sílu, na začátku to bylo velmi vyrovnané utkání. Dostali jsme soupeře do hry tím, že jsme byli často vylučovaní. Výborně nám zachytal Horčička. Oproti minulým utkáním jsme to dobře zvládali v defenzívě, což je pokrok, ale pořád ještě ta hra není ideální. S výsledkem jsme ale spokojeni, příliš jsme nečekali, že bychom zde mohli vyhrát.

4. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 2:3 po samostatných nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 27. min Zíb (D. Květoň), 52. D. Květoň (Marosz, Bonk) - 12. Linhart (Hamrlík, Leška), 31. Köhler (Leška), rozhodující nájezd Leška

Samostatné nájezdy: I. Hamrlík +, McGregor +, II. Leška +, Marosz -, III. Holík -, Chovan +, IV. McGregor +, Leška +, V. Chovan -, Leška + 

Vyloučení: 7:9 (Polanský, Davison, Havel, Peterek, P. Hořava, Lojek, Adamský - Köhler, Linhart, T. Sýkora, Zámorský, T. Sýkora, Tesařík, Galvas, Kubiš, Köhler) 

Využití: 1:0

Oslabení: 0:1

Diváci: 3 790

Rozhodčí: Pavel Mikula, Robin Šír - Jiří Gebauer, Vít Lederer

Nejlepší vyhodnocení hráči: Lukáš Zíb - Luboš Horčička

Zásahy brankářů: Peter Hamerlík 34 - Luboš Horčička 45


Sestavy - HC OCELÁŘI TŘINEC: Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, P. Hořava, Richter, Davison - D. Květoň, Bonk, McGregor (41. min Marosz) - Adamský, Polanský, Kohn - Havel, Peterek, Chovan - Hrňa, Orsava, Valčák. Trenéři Pavel Marek a Břetislav Kopřiva.

PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Tesařík, Řezníček - Finsterle, Leška, Köhler - Důras, Holík, Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Josef Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář