Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Sparta Praha - Zlín 1:2 v prodloužení

Výborně! Zatímco doma tým PSG Zlín neumí na Spartu zahrát a v letošní sezoně nevstřelil Pražanům ani gól, v holešovické areně vyhrál již pátý z posledních šesti utkání! Vlachova parta sahala po výhře již v základní hrací době, Zlín šel do vedení gólem z 35. minuty a domácí vyrovnali až v předposlední minutě. V nastaveném čase rozhodl obránce Dalibor Řezníček o bonusovém bodu. Tým PSG si zajistil s předstihem minimálně předkolo vyřazovacích bojů play off. Zlín hraje v pátek doma s Karlovými Vary.

Do sestavy hokejistů PSG Zlín se vrátil po téměř měsíční pauze útočník Pavel Kubiš, který úspěšně vyléčil natrženou ledvinu. V brance se objevil opět Luboš Horčička, jenž v předchozích zápasech před reprezentační přestávkou nechytal, neboť laboroval se zraněným prstem na ruce. Naopak trenérská dvojice nemohla počítat s dvojicí útočníků Antonín Honejsek (angína) a Lukáš Finsterle (střevní potíže). Místo ve čtvrtém útoku zaujal odchovanec Tomáš Fořt, který nastupuje v prvoligové Třebíči.  V sestavě Sparty se poprvé od 20. prosince objevil obránce Jan Hanzlík, i kvůli tomu zůstal až do poloviny zápasu Kočí jen na střídačce.

Pražané si v úvodu vytvořili převahu, vidět byl zejména druhý Bližňákův útok s Tonem a Tenkrátem. Brankář Horčička byl ale pozorný a několik slibných příležitostí této formace zlikvidoval. A nekapituloval ani při 99 sekund dlouhé přesilové hře domácích pět na tři.

Sparta ze své převahy vytěžila jen vyšší počet střel, ve druhé třetině se ale obraz hry otočil. Zejména díky tomu, že trestná lavice Pražanů prakticky nevychladla. Zlín ale nedokázal využít ani 31 sekund dlouhou výhodu dvou hráčů. Přesto se hosté dostali do vedení, i když se štěstím a při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Přihrávku Holíka si do branky srazili Kasík s Pöpperlem. Podle oficiálního zápisu byl střelcem branky určen Leška.

Kouč Sparty Jandač pro třetí třetinu změnil složení všech útoků. Domácí se tlačili dopředu, ale Berani pozorně bránili a čekali na svou šanci z brejku. Domácí si navíc nebyli schopni vytvořit velkou gólovou příležitost, přestože se téměř neustále hrálo na zlínské polovině kluziště a Pöpperle si v této dvacetiminutovce nepřipsal ani jeden zákrok. V 58. minutě se domácí rozhodli riskovat bez brankáře a po velkém závaru se jim podařilo vyrovnat. Protesty Zlína proti tomu, že rozhodčí měl již před Tenkrátovým zásahem přerušit hru, byly marné. Stejně jako v prvním vzájemném zápase těchto soupeřů na Spartě se muselo prodlužovat a Berani opět vyhráli. O zisku druhého bodu rozhodl ve čtvrté minutě prodloužení svým prvním letošním gólem bek Řezníček. Puk se z rohu dostal před brankoviště, kam si sjel právě Řezníček a trefil se do horního rohu.

Tým PSG Zlín potvrdil, že se mu na ledě Sparty daří. Berani vyhráli pátý z posledních šesti duelů na Spartě, zatímco Pražané nezvládli čtvrtý z posledních pěti zápasů. Zlín si ziskem dvou bodů z ledu lídra extraligy zajistil s předstihem minimálně předkolo play off. Berani mají čtyři kola před koncem základní části na jedenácté Karlovy Vary náskok dvanácti bodů a navíc lepší vzájemné zápasy s Energií. Svěřenci trenérské dvojice Rostislav Vlach, Josef Turek se nyní poperou o šesté místo, které znamená přímý postup do čtvrtfinále play off. 

Patrik Martinec (Sparta): V první třetině jsme špatně zahráli přesilovku pět na tři a to ovlivnilo vývoj celého zápasu. Za třetí třetinu můžeme kluky pochválit, vůlí a nasazením jsme alespoň dokázali vyrovnat. Bohužel triviální chyba v prodloužení nás stála šanci porvat se o druhý bod.

Rostislav Vlach (Zlín): Bylo to vyrovnané utkání. Ze začátku měli navrch domácí, byly tam šance, které v první třetině nevyužili. Pak se hra vyrovnala. Samozřejmě v závěru jsme chtěli udržet výsledek 1:0, ale jsme rádi i za dva body. Díky výkonu celého mužstva a hlavně brankáře Horčičky.

48. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: HC Sparta Praha - PSG Zlín 1:2 v prodloužení (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 59. min Tenkrát (I. Rachůnek, Ton) - 35. Leška, 64. Řezníček (Čajánek, O. Veselý)

Vyloučení: 7:6 (Bližňák, Foster, Foster, Broš, Philipp, Milam, Milam - Tesařík, Řezníček, Hamrlík, O. Veselý, Galvas, Míka)

Využití: bez

Rozhodčí: Pavel Hodek, Antonín Jeřábek - Stanislav Barvíř, Petr Blümel

Diváci: 5 728

Nejlepší vyhodnocení hráči: Tomáš Pöpperle - Luboš Horčička

Zásahy brankářů: Tomáš Pöpperle 21 - Luboš Horčička 41

Sestavy - HC SPARTA PRAHA: Pöpperle - Milam, Sersen, Kasík, Jan Hanzlík, Philipp, Kučný, od 32. min navíc Košťálek, D. Kočí - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Jánský, Lapšanský, S. Treille. Trenéři Jandač, Žemlička a Martinec.

PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Galvas, Zámorský, Tesařík, Řezníček, Míka, Matějíček - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Melenovský, Roman Vlach, Ondráček - Kubiš, F. Čech, Fořt. Trenéři Rostislav Vlach a Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář