Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Slavia Praha - Zlín 2:1 v prodloužení

Hokejisté PSG Zlín prohráli v zápase 40. kola Tipsport extraligy na ledě O2 Areny se Slavií 1:2 po prodloužení. O bonusovém bodu rozhodl pro Pražany ve třetí minutě nastavení obránce Jakub Šulc. Zlín se ujal vedení zásluhou Michala Důrase, ale domácí ještě ve druhé třetině srovnali. Na začátku prodloužení chytl gólman Luboš Horčička nájezd Vondrky. Berani hrají v pátek doma s Mladou Boleslaví.

Do sestavy Zlína se vrátil útočník Filip Čech, který vyléčil naražená žebra, zatímco na marodce stále zůstává zkušený obránce Martin Hamrlík. Po třízápasové přestávce se vrátil na led brankář Luboš Horčička, který dostal přednost před Jakubem Sedláčkem. Slavia se musela obejít bez útočníka Tomici, který se zranil během nedělního derby při střetu s Kočím. Ve druhé útočné formaci za něco zaskočil Sklenář. První třetina nabídla pravou hokejovou nudu a byla především urputným bojem bez šancí. Hostující Berani měli alespoň dvě, které stály za zaznamenání. Ve čtvrté minutě připravil Kubiš příležitost pro Holíka, v sedmé pak Köhler po pěkné a rychlé kombinaci jel sám na Furcha, ale v obou případech výtečně zasáhl domácí gólman. Slavia nejvíce zaujala Kolaříkovým kouzlem, když zkušený domácí bek nechal ve své výstroji po střele hostů zmizet kotouč a nenašel ho ani po spolupráci s rozhodčími.

Druhá dvacetiminutovka se nesla co do hokejové krásy v podobném duchu, ale nabídla alespoň o něco více vzruchu, o což se i první změnou skóre postaral Důras, když úspěšně zakončil přečíslení tří na jednoho. Zlínští hráli poté ve velmi krátkém sledu dvakrát přesilovku, ale v obou případech si počínali ještě hůře než Slavia při své početní výhodě v první třetině. Až po skončení druhého z obou trestů se Roman Vlach ocitl sám před Furchem, lepší možnost zakončení mu ovšem zhatil Jelínkův faul. I třetí přesilovku Zlína ale bylo možné bez nadsázky označit za zcela bídnou. Na konci 32. minuty Slavia hosty potrestala, když se vydal na zteč kapitán Kadlec a výbornou Hertlovu přihrávku uklidil mezi Horčičkovy betony. Pražané poté hráli přesilovku, Kůrka v ní ale nedokázal prostřelit hráz, kterou na brankové čáře vytvořili Horčička s bekem Tesaříkem.

Ve třetím dějství byla aktivnějším mužstvem Slavia a Micka ve 47. minutě dokonce rozjásal její fanoušky, ale jen na okamžik, neboť pálil do boční sítě. Obrovskou možnost rozhodnout měl poté Doležal, jenže z mezikruží minul branku a stav 1:1 nezměnil ani Kůrka, takže potřetí v sezoně duel mezi oběma soky pokračoval do prodloužení. V něm po 46 vteřinách zahákoval Galvas unikajícího Vondrku, jehož úmysl při nařízeném trestném střílení však Horčička velmi snadno přečetl. Slavia ale nemusela smutnit dlouho, neboť o chvilku později zacílil přesně Šulc. Tým PSG Zlín bodoval potřetí v letošní sezoně se Slavií, předchozí dvě výhry vydoloval po nájezdech. Tentokrát Vlachova družina veze alespoň bod.

Vladimír Růžička st. (Slavia): "Bylo to hodně upracované utkání. Věděli jsme, že hosté velice dobře brání a měli jsme trošku strach z toho, aby nám neodjížděli. Zlín je v obracení hry do rychlých protiútoků velmi silný a pár jich tam bylo hodně nebezpečných. My jsme si ve druhé třetině vytvořili tlak, ale málo se cpeme do branky, hráči jsou za ní nebo na mantinelu. Velice dobře chytali oba brankáři, Furch podal opět vynikající výkon. V prodloužení to je o štěstí a šťastnější jsme byli my."

Rostislav Vlach (Zlín): "Myslím, že to bylo vyrovnané utkání, hodně upracované. Padlo málo gólů a bylo vidět, že šlo o hodně. Dopadlo to se šťastnějším koncem pro Slavii."

40. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: HC Slavia Praha - PSG Zlín 2:1 v prodloužení (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 32. min Kadlec (T. Hertl, Krenželok), 63. Šulc (Pospíšil) - 24. Důras (Leška, Kubiš).

Vyloučení: 4:3 (Vl. Růžička ml., Pospíšil, Jelínek, Kůrka - Melenovský, Matějíček, Řezníček)

Využití: bez 

Rozhodčí: Martin Fraňo, Antonín Jeřábek - Lukáš Bejček, Petr Charvát

Diváci: 2 763

Nejlepší vyhodnocení hráči: Dominik Furch - Michal Důras

Zásahy brankářů: Dominik Furch 24 - Luboš Horčička 40 


Sestavy - HC SLAVIA PRAHA: Furch - Kadlec, J. Krejčík, Krejčí, Kolařík, Šulc, Dresler, Roth - Pospíšil, Alinč, Vondrka - Kůrka, V. Růžička ml., Sklenář - Jaškin, T. Hertl, Krenželok - Micka, P. Jelínek, Doležal. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann, Čelanský a Beránek.

PSG ZLÍN: Horčička - Zámorský, Linhart, Matějíček, Galvas, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Holík, Čajánek, Kubiš - Melenovský, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Honejsek, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář