Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Plzeň - Zlín 4:3 po nájezdech

I když hokejisté Zlína prohráli s Plzní v české extralize posedmé řadě, získali na ledě Indiánů v rámci 34. kola Tipsport extraligy cenný bod. Berani díky dvěma trefám Petra Lešky vedli ještě ve 36. minutě 2:0, ale Západočeši si poté vytvořili tlak a třemi brankami během necelých deseti minut otočili stav. Vlachova družina v přesilové hře znásobené odvoláním brankáře v 59. minutě vyrovnala zásluhou Lukáše Galvase. V prodloužení gól nepadl a při penaltách se přiklonilo štěstí na stranu domácího celku. Zlín hraje v pátek doma se Spartou.

Tým PSG Zlín odjel k zápasu na západ Čech po ranním rozbruslení na zlínském ledě bez trojice hráčů. Petr Holík a Petr Zámorský jsou na světovém šampionátu hokejistů do dvaceti let v Kanadě, zatímco Roman Vlach má zlomený prst na ruce.  Zlínští vstoupili do utkání s pozornou defenzivní hrou, přesto gólman Horčička musel záhy zastavit skákavé nahození Johnsona i jeho následnou dorážku. Zlín spoléhal na rychlé protiútoky, což dokumentoval ve vlastním oslabení únik Čajánka zakončený tvrdou střelou mířící těsně vedle. Hosté přežili i další nebezpečnou plzeňskou přesilovku během níž v 9. minutě Horčička skvěle zasáhl proti táhlé střele nekrytého Johnsona i voleji Straky do poloodkryté branky. Vedení se ujal po nenápadné akci Zlín, když Svobodou vyražené Tesaříkovo nahození pohotově dostal do sítě na brankovišti zapomenutý Leška.

Domácí se sice do konce první dvacetiminutovky tlačili směrem dopředu, ale Horčičku pořádně ohrozil až krátce po začátku druhé třetiny Andrašovského přesilovkový pokus z otočky. Hostům vyšla ve 26. minutě početní výhoda lépe a Leška zblízka pohodlně zvýšil na 2:0. Snížit mohl tváří v tvář loňské brankářské jedničce Indiánů Kovář, ale zakončení mu ztížil faulem Řezníček. Vzápětí se navíc po špatném střídání Zlína početní výhoda domácích změnila na přesilovku pět na tři trvající 71 vteřin. Horčička ovšem dokázal vyrazit bombu Marušáka a Kovář zblízka odkrytou branku netrefil. Plzeňský tlak přesto narůstal a v další přesilové hře čtyři minuty před druhou pauzou Vykoukal svou premiérovou trefou v barvách Indiánů snížil.

Hosté sice po zahájení závěrečné třetiny přečkali další oslabení, ale po jeho skončení vyrovnal na 2:2 přesnou střelou z levého kruhu Duda. Nerozhodný stav vyburcoval Zlín k větší aktivitě a ve 42. minutě uchránil Indiány od pohromy jen Svobodův zákrok lapačkou proti osamocenému Kubišovi. Vzápětí Čech v dobré pozici neprostřelil hradbu těl na plzeňském brankovišti. Naopak udeřilo v přesilové hře na druhé straně, když po Marušákově ráně do břevna dokonal důrazný Straka obrat. Poté hosté ubránili oslabení tři na čtyři a v 53. minutě Svobodu pořádně protáhla bomba Čajánka. Dvě minuty před třetí sirénou znásobil zlínský kouč Vlach přesilovku odvoláním gólmana a Galvas svým úspěšným nahozením na 3:3 poslal utkání do prodloužení. V něm Horčička vychytal šanci Straky a následovaly nájezdy. Ty zvládli lépe domácí v poměru 2:1, když jim bonusový bod zajistil Pletka. Na straně Zlína uspěl Hamrlík, zatímco Leška a Köhler vyšli naprázdno. I druhý zápas obou soupeřů během letošní sezony v plzeňské ČEZ Areně rozhodovaly samostatné nájezdy a podruhé v nich uspěli Indiáni. I přes prohru veze Zlín z horkého ledu Plzně důležitý bod, který upevnil Beranům postavení na průběžném pátém místě extraligové tabulky. Přesto Zlínští již sedm zápasů v řadě čekají na výhru s Plzní, která je pro Berany stále nejméně oblíbeným soupeřem v extralize.

Rostislav Vlach (Zlín): My jsme sehráli velmi dobrý zápas, ale zbytečnými vyloučeními našich hráčů jsme soupeři pomohli vyrovnat. Získaný bod z Plzně bereme, protože v nájezdech už to je o štěstí.

Michal Straka (Plzeň): Zlín byl v první třetině lepší. Nám chyběl pohyb, agresivita a tlak do brány. O přestávce jsme pozměnili sestavu a trochu jsme si zařvali. Do druhé třetiny jsme vstoupili dobře. Přestože jsme inkasovali gól na 0:2, tak bylo rozhodující, že jsme do pauzy dokázali snížit. To nás dostalo do hry a ve třetí třetině jsme skóre otočili. Na nájezdy jsme měli šťastnější ruku.

34. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 4:3 po samostatných nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 36. min Vykoukal (Duda), 42. Duda (Pletka, Kaberle), 45. Martin Straka (Marušák, Vlasák), rozhodující nájezd Pletka - 13. Leška (Tesařík), 26. Leška (Čajánek, Linhart), 59. Galvas (Hamrlík, Leška)

Samostatné nájezdy: I. Hamrlík +, Duda -, II. Leška -, Vlasák +, III. Köhler -, Pletka + 

Vyloučení: 6:10 (Stránský, Duda, Mrňa, Michal Dvořák, Jan Kovář, Jan Kovář - Důras, Tesařík, Čajánek, hráčská lavice, Řezníček, Linhart, Řezníček, Kubiš, Linhart, Kubiš)

Využití: 2:2

Rozhodčí: Vladimír Pešina, Antonín Jeřábek - David Jelínek, Tomáš Pešek

Diváci: 7 064

Nejlepší vyhodnocení hráči: Radek Duda - Petr Leška

Zásahy brankářů: Adam Svoboda 33 - Luboš Horčička 41


Sestavy- HC PLZEŇ 1929: A. Svoboda - Vykoukal, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Kaberle, Marušák, Kinrade, Dan Růžička - Andrašovský, Martin Straka, Vlasák - Duda, Jan Kovář, Pletka - Michal Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, Havlíček, Lev (27. min Mrňa). Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Valenta, Galvas, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Kubiš, Čajánek, Honejsek - Melenovský, F. Čech, Veselý - Finsterle, Fořt, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář