Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Litvínov - Zlín 1:3

Zlínská družina umí na litvínovském ledě zahrát a nebývale se jí pod Krušnými horami daří, neboť zde vyhrála již pošesté ze sedmi posledních vzájemných zápasů. Berani potřetí v letošní sezoně porazili Litvínov a v 25. minutě již měli třígólový náskok. Branky zaznamenali Antonín Honejsek, Pavel Kubiš a Michal Důras. Zlín hraje ve čtvrtek doma s Libercem.

Svěřenci trenérské dvojice Rostislav Vlach, Josef Turek hráli pouze na tři kompletní pětky. Na marodce je stále útočník Roman Vlach, s dvacítkou na světový šampionát do Kanady odletěli Petr Holík a Petr Zámorský. Útočník Marek Melenovský, který přišel na hostování zatím do konce ledna z Karlových Varů, nemohl nastoupit, neboť v zápase 32. extraligového kola již nastoupil v dresu Energie. V brance dostal přednost Luboš Horčička. Zápas začal minutou ticha za zesnulého bývalého prezidenta Václava Havla. Hosté se radovali z vedení už po 77 vteřinách, když si Honejskovo nahození nešťastně srazil do vlastní branky obránce Kubát. Zlín byl nadále aktivnější a Linhartovu střelu od modré čáry kryl Franěk. Pak znovu zahrozil Honejsek a také Veselý. Domácí se osmělili až v závěru úvodní třetiny, ale kombinace Frolíka a Švéda Nylandera, jehož Litvínov zkouší, a Kubáta brankou neskončila. Ještě před pauzou mohl zvýšit náskok hostů Veselý.

Úvod druhého dějství vyšel opět lépe Zlínu a z mezikruží se trefil Kubiš. V další šanci hostů se ocitl Ondráček, ale těsně minul levou tyčku. Ve 25. minutě Důras přebruslil Brejčáka a zvýšil na 3:0. Domácím vykřesal naději za necelé dvě minuty Stříteský, jehož nahození od modré čáry skončilo za Horčičkovými zády. Severočechy branka nabudila k větší aktivitě a Nylanderův pokus zlikvidoval rychlým přesunem k tyčce Horčička. V závěru třetiny vystihl Leškovu chybnou přihrávku Hübl, ale zlínský brankář se při jeho únik opět vyznamenal.

V závěrečném dějství si Zlína hlídal dvoubrankový náskok a dobře bránil střední pásmo. Domácí se do šancí dlouho dostávali, a když už měl v 50. minutě možnost Kubinčák, tak jej vychytal Hořčička. Pokryl i příležitosti Trávníčka, Frolíka, Bojera a Hübla. Tým PSG Zlín vyhrál venku třetí zápas z posledních čtyř na soupeřově kluzišti. Ševcům se na litvínovském ledě velmi daří, neboť z posledních sedmi zápasů zde šestkrát vyhráli! Severočeši po reprezentační přestávce a předchozích pěti zápasech s bodovým ziskem (z toho čtyř vítězných) vyšli přičiněním Zlína poprvé naprázdno.

32. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: HC Verva Litvínov - PSG Zlín 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. min Stříteský (Kubát, Hanzl) - 2. Honejsek, 22. Kubiš (Honejsek), 25. Důras (Leška, Hamrlík)

Vyloučení: 5:6 (V. Hübl, Trávníček, Kubinčák, Kubát, Jareš - Kubiš, Leška, Valenta, O. Veselý, Řezníček, Řezníček), navíc Trávníček z Litvínova na 10 minut

Využití: 1:0

Rozhodčí: Pavel Hodek, Martin Homola - Lukáš Kajínek, Lukáš Podrazil

Diváci: 3 813

Nejlepší vyhodnocení hráči: Matěj Stříteský - Antonín Honejsek

Zásahy brankářů: Petr Franěk 24 - Luboš Horčička 32

Sestavy - HC VERVA LITVÍNOV: Franěk - Stříteský, Kubát, Jareš, Gula, Brejčák, Černošek, Skuhrovec, Kousalík - Kubinčák, V. Hübl, Gerhát - Trávníček, Hanzl, Nylander - Frolík, Jenáček, Hujsa - Majdan, Rindoš, Bojer. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.

PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Valenta, Galvas, Tesařík, Řezníček - Důras, Leška, Köhler - Kubiš, Čajánek, Honejsek - Ondráček, F. Čech, O. Veselý. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář