Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 Kometa Brno - Zlín 0:1

Zlínští hokejisté zvítězili v zápase 26. kola Tipsport extraligy v moravském derby na ledě Komety Brno fotbalovým výsledkem 1:0. Jedinou trefu zaznamenal při přesilové hře na začátku druhé třetiny obránce Lukáš Galvas. Výborný výkon podal brankář Luboš Horčička, který za svá záda nepustil ani jeden gól. Závěr utkání pokazila hromadná bitka, rozhodčí udělili celkem 167 trestných minut.Tým PSG Zlín hraje v neděli na ledě Mladé Boleslavi.

Svěřenci trenérské dvojice Rostislav Vlach, Josef Turek absolvovali v den zápasu dopoledne týmovou poradu a poté rozbruslení na domácím ledě. V sestavě chyběli marodi obránce Dalibor Řezníček (blíže nespecifikované zranění) a útočník Lukáš Finsterle (kotník). Do branky se po jednozápasové pauze vrátil Luboš Horčička, jinak sestava zůstala ve stejném složení jako v předchozím zápase v Českých Budějovicích. Ráz neproduktivní hře Brňanů dala hned první minuta. Zlínský obránce Linhart na modré čáře ztratil kotouč a útočník Pospíšil si v sólovém nájezdu neporadil s brankářem Horčičkou, který jeho pokus o blafák vykryl. V dalším průběhu na obou stranách sice převládal nekompromisní hokej s tvrdými osobními souboji. Zlín si počínal velmi dobře v defenzívě, bránil dobře už střední pásmo a domácí hráči s tímto pojetím nedokázali poradit.

V brněnské brance nemocného brankáře Hoviho nahradil Trvaj, který v úvodu druhé třetiny při vyloučení Kováčika nedosáhl po akci Čajánka s Leškou na Galvasovu střelu od modré čáry. Kometa se sice ve druhé dvacetiminutovce do svého soupeře zakousla, snažila se o důrazný hokej s častým napadáním soupeře. Ale veškerá snaha končila na pozorných zadácích Zlína. K vyrovnání nevedly ani přesilové hry Brňanů, které poznamenala nervozita a zbytečně zdlouhavé kombinace. Vyrovnat se nepodařilo ani při dvou krátkých půlminutových přesilovkách pět na tři, při nichž domácí hokejisté vážněji neohrozili brankáře Horčičku. Naopak Zlín těžil ze své nejsilnější zbraně, chytré defenzivní taktiky.

I když v závěrečné třetině domácí hokejisté vystupňovali své úsilí, snaha o útočný hokej nabízela spíše šance ke skórování z rychlých protiútoků soupeři. Důras a po něm ani Sýkora ale na brankáře Trvaje nevyzráli. Největší šanci k vyrovnání měl po akci Hubáčka deset minut před koncem Erat, jenž však v rozhodující chvíli promáchl a netrefil kotouč. Závěr už poznamenala nervozita, která se odrážela nejen v nepřesnostech, ale také pěstních soubojích. Necelé tři minuty před koncem neudržel nervy brněnský kapitán Hubáček, který byl vyloučen za nesportovní chování do konce utkání. Závěr dohrávala Kometa v oslabení a tím definitivně ztratila naději na zvrat. Dvanáct vteřin před závěrečnou sirénou se strhla hromadná rvačka, do které se zapojili i hráči ze střídačky. Boxerské extempore mimo jiné předvedli Valach s Čechem nebo Žižka s Kubišem. Z hromadné bitky sudí udělili 109 trestných minut a v hráčích zůstalo hodně zlé krve.

Tým PSG Zlín počtvté v řadě porazil v derby Kometu, která v těchto zápasech nezískala ani bod! Brnu se v poslední době vůbec nedaří, prohráli již počtvrté v řadě. Ze souboje bývalých parťáků na zlínské střídačce vyšel podruhé vítězně Rostislav Vlach, zatímco Zdeněk Venera odešel opět s porážkou.

Zdeněk Venera (Kometa Brno): Utkání bylo těžké, nechtěli jsme, aby Zlín dal první gól a šel do vedení, bohužel se tak stalo. Luboš Horčička podal výborný výkon, prostě se nám to celkově nepodařilo, jsme zklamaní. Mrzí nás zase absence bodů, opět jsme prohráli těsně. Hovi nebyl v sestavě díky drobným zdravotním problémům.

Josef Turek (PSG Zlín): Odehráli jsme velice dobré utkání, co se týče práce v obraně, perfektně zachytal Horčička. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Bitky k hokeji patří, bylo to hodně nervózní utkání, ale je to koření hokeje, někdy se to stane.
 

26. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: HC Kometa Brno - PSG Zlín 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávky: 21. min Galvas (Čajánek, Leška)

Vyloučení: 12:13 (Balej, Kováčik, Žižka, L. Čermák, Malec, Bičánek, Koreis, Hubáček, Dlouhý, Jakub Svoboda, Žižka, Žižka - Köhler, Zámorský, Kubiš, Čajánek, Důras, Linhart, Linhart, Linhart, Matějíček, Roman Vlach, Roman Vlach, F. Čech, F. Čech), navíc Hubáček na 10 minut a do konce utkání, Koreis trest ve hře, Valach (všichni Brno) - Holík, Roman Vlach (oba Zlín), všichni na 5 minut a do konce utkání

Využití: 0:1

Rozhodčí: René Hradil, Roman Polák - Jiří Gebauer, Vít Lederer

Diváci: 7 096

Nejlepší vyhodnocení hráči: Jiří Trvaj - Luboš Horčička

Zásahy brankářů: Jiří Trvaj 23 - Luboš Horčička 21

Sestavy - HC KOMETA BRNO: Trvaj - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Kempný, Malec, od 41. min navíc Valach - Balej, Petrovický, Pospíšil - Dlouhý, L. Čermák, Jaroslav Svoboda - Jakub Svoboda, Divíšek, Hubáček - Erat, Koreis, H. Zohorna - od 35. Jankovič. Trenéři: Venera a Oslizlo. 

PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Míka, Tesařík - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček - Honejsek, T. Sýkora, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář