Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 České Budějovice - Zlín 3:2

Zlínští Berani prohráli podruhé v sezoně s Českými Budějovicemi na jejich ledě. V utkání 25. kola Tipsport extraligy domácí Mountfield již vedl 3:0, ale tým PSG Zlín mocně finišoval. Druhý gól přišel 33 vteřin před třetí sirénou, nicméně vyrovnat se již nepodařilo. Branky zaznamenali Petr Holík a Bedřich Köhler. Zlín pokračuje ve venkovním tripu, v úterý hraje moravské derby v Brně.

Do sestavy hokejistů PSG Zlín se po třízápasové přestávce zaviněné svalovým zraněním kyčle vrátil kapitán Petr Čajánek, zatímco na marodce zůstali obránce Dalibor Řezníček (naražený bok) a útočník Lukáš Finsterle (kotník). V brance dostal příležitost Jakub Sedláček. Utkání mělo slavnostní předehru, neboť obránce domácích František Ptáček odehrál jako druhý hráč v historii jubiolejní 1 000. zápas v nejvyšší soutěži. Zbytečné fauly Míky a Linharta pomohly domácím k otevření skóre. Po čtyřech vteřinách dvojnásobné přesilové hry na modré čáře napřáhl Kotalík a před odkrytou Sedláčkovou brankou pohodlně dorážel Gulaš. V pokračující přesilovce pět na čtyři měl další příležitost Kašpařík, ale místo střely volil nepřesnou přihrávku. Hosté zahrozili ve 14. minutě, kdy Kováře prověřil Důras a Čajánek. Udeřilo ale na druhé straně. Vydarený vypálil od modré a s pomocí teče zlínských obránců přidal druhý gól Mountfieldu. Při trestu Kotalíka se štěstím zachraňoval před Linhartem budějovický gólman Kovář, jenž se vyznamenal i během dalšího oslabení po střelách Čajánka a Lešky. Před tím ještě Sailer převzal na útočné modré dlouhý pas od Podlešáka, ale sólo nezakončil.

Vyloučení Galvase na počátku druhého dějství se snažil potrestat obránce Novák, jeho bomba od modré ale za Sedláčkova záda neprošla. Jihočeši hráli ve veliké pohodě, lehce bruslili a vtipně kombinovali, pouze v zakončení se trochu trápili. Plynulost hry narušil jen incident mezi Čajánkem a Kranjcem. Uklidnění pro domácí tým brzy zařídil Kotalík, jenž ve vlastním oslabení vystihl rozehrávku zlínských obránců a zblízka prostřelil Sedláčka. Další šance měli Pšurný, znovu Kotalík a také hostující útočníci Vlach s Důrasem. Do úniku se dostal budějovický obránce Kranjc po přihrávce od Laghammera, ale Sedláček byl pozorný.

V úvodu třetí třetiny Veselý ve výhodné pozici mezi kruhy nezpracoval přihrávku od Čajánka, na protější straně potom zabojovala Mertlova řada a Sedláček musel několikrát zasahovat. Domácí gólman Kovář se naopak protáhl po tvrdé střele Vlacha, chybující defenzivu hostí následně nedokázal potrestat Martynek. Při hře čtyři na čtyři Kotalík s Gulašem přebruslili zlínského Tesaříka, ale Gulaš si neporadil s přihrávkou. Myšlenky na udržení čistého konta Kovářovi překazil v závěru Holík, jenž se při trestu Nováka trefil z prostoru mezi kruhy. Köhlerovo snížení při power play uznal rozhodčí po prohlédnutí videozáznamu, těsnou výhru ale už domácí ubránili. Tým PSG Zlín i ve druhém zápase v Budvar Areně s Mountfieldem prohrál a zatím s Jihočechy ve dvou zápasech nezískal ani bod.

Milan Kupka (HC MOUNTFIELD): "Soupeř byl kvalitní a hned v první třetině měl několik šancí. Kdyby je proměnil, byl by zápas pro nás ještě těžší. Vedli jsme o tři góly a měli jsme si to uhrát jednodušeji. Nakonec jsme museli o výsledek těžce bojovat."

Rostislav Vlach (PSG Zlín): "Utkání bylo podobné jako minule v Budějovicích. Měli jsme víc ze hry, ale nedokázali jsme to vyjádřit střelecky. Povedlo se nám skórovat až v závěru a to už bylo trochu pozdě."

25. kolo Tipsport extraligy 2011/2012: HC Mountfield České Budějovice - PSG Zlín 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. min Gulaš (Kotalík), 14. Vydarený (Šimánek), 30. Kotalík - 56. Holík (Důras), 60. Köhler (Leška, Hamrlík) 

Vyloučení: 8:7 (Kuchejda, Kotalík, Kranjc, Kranjc, Podlešák, Martynek, Novák, Kuchejda - O. Veselý, Míka, Linhart, Galvas, Čajánek, Zámorský, Roman Vlach)

Využití: 1:1

Oslabení: 1:0

Rozhodčí: Petr Blecha, René Trombík - Pavel Dřínovský, Michal Čech

Diváci: 4 098

Nejlepší vyhodnocení hráči: Jakub Kovář - Petr Holík

Zásahy brankářů: Jakub Kovář 36 - Jakub Sedláček 31

 

Sestavy - HC MOUNTFIELD: Jakub Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Kolarz, Mikuš - Martynek, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Červený, Kotalík - Sailer, Langhammer, Podlešák - Kuchejda, Mertl, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

PSG ZLÍN: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Matějíček, Galvas, Zámorský, Lučka, Míka, Tesařík - Holík, Leška, Köhler - Důras, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Kubiš - Honejsek, T. Sýkora, Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář