Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 7. čtvrfinále Plzeň - Zlín 4:2

Cesta hokejistů PSG Zlín skončila v sedmém rozhodujícím zápase čtvrtfinále play off s Plzní. Vlachova parta na západě Čech dvakrát vedla, ale rozhodující gól vstřelil v čase 57:56 minuty americký útočník Johnson. Prohra je pro Zlín krutá i tím, že těsně před vítěznou trefou Indiánů skóroval Petr Leška, ale sudí branku neuznali. Góly PSG dali Michal Důras a Lukáš Galvas. Berani byli favorizované Plzni více než vyrovnaným soupeřem a i přes vyřazení zaslouží velké uznání.

Trenér PSG Rostislav Vlach udělal oproti předchozímu zápasu v sestavě jednu změnu. Místo zraněného Jiřího Ondráčka nastoupil na křídle čtvrtého útoku Lukáš Finsterle, v brance nastoupil opět Luboš Horčička. Berani začali rozhodující sedmý zápas čtvrtfinálové série play off na plzeňském ledě aktivně. Hned na začátku pálili na brankáře Plzně Galvas a Melenovský. Ve třetí minutě zasáhl Duda vysokou holí do obličeje Čajánka a Beranům se naskytla úvodní přesilová hra. Zlín se k vážnější akci nedostal, podobně jako při další početní výhodě při hákování Vykoukala. V 9. minutě se prodral před Svobodu hbitý Melenovský, nciméně ochránce svatyně Indiánů byl připraven. ve stejné minutě odešel na trestnou lavici za nedovolené bránění Zámorský a domácí si vypracovali první velkou příležitost. Pletka dostal zpoza branky přihrávku do prostoru mezi kruhy, ale trefil pouze Horčičku. V okamžiku, kdy Zámorský naskočil na led si domácí vypracovali další šanci, ale Kratěna trefil pouze beton zlínského brankáře. Střelecký účet zápasu otevřeli hosté, v 17. minutě se  dostal do útočného pásma Důras a zpravého puku nadvakrát prostřelil Svobodu. Pomohl mu k tomu i obraz od  brusle Vykoukala a lehká teč Melenovského. Kotouč prošel mezi Svobodovy betony do sítě. V závěru první třetiny se dostal ke  dvěma dorážkám Duda, ale Berani uhájili jednobrankový náskok.

Druhá třetina vyzněla přesvědčivě pro domácí tým. Zlín  se ubránil na začátku bez problémů při vyloučení Důrase, ale poté přišel v prvních deseti minutách druhého dějství velký tlak domácího výběru. Aktivitou překypoval především Duda. V 25. minutě promarnil  velkou šanci Kratěna, dostal se do úniku, ale v rozhodující chvíli mu kotouč utekl z hole. Domácí tlak sílil a Indiáni poprvé udeřili v početní převaze. Kubiš posunul umyslně konstrukci brány a vyfasoval dvouminutový trest. Po pouhých deseti vteřinách rozjásal vyprodaný stadion šťastnou tečí Vykoukalovy rány Duda. Plzeňský nápor pokračoval, Zlínští měli v 28. minutě namále, neboť po rychlém přečíslení minul z ideální pozice Stránský.  Po střele Frola od modré dorážel z blízkosti před Horčičkou Dvořák, ale dostal se do velkého úhlu. Berani se vymanili z velkého tlaku, nejdříve vystřelil Holík, poté se dvakrát neúspěšně dorážel Leška. Gólman Svoboda posunul při signalizovaném trestu bránu a hosté měli k dobru dvě minuty dvojnásobnou početní převahu. Za 22 vteřin ji využil přesnou pumelící od modré čáry Galvas. Při následné přesilovce pět na čtyři pálil opět Galvas, ale Svoboda efektivně lapil kotouč do lapačky. Domácí ještě před druhou sirénou srovnali podruhé v utkání krok,  když  opět rovněž využili přesilovku. Hanzlík zamířil od modré čáry přesně pod břevno. Zlínské akcie držel ve druhé části nad vodou skvělý Horčička, který měl velký podíl, že po čtyřiceti minutách hry byl na ukazateli skóre nerozhodný stav.

Zlín mohl jít hned na začátku třetí třetiny potřetí v zápase do vedení, Leška ani Köhler před Svobodou neuspěli. Oba týmy zvolily opatrnost, obrany převládaly nad útokem se snahou nevyrobit chybu. Ve 48. minutě měl velkou šanci domácí kapitán Straka a poté při vyloučení Galvase při hře pět na čtyři Johnson. Zlín tuto těžkou chvíli přežil zásluhou skvělého výkonu Horčičky. Po další plzeňské střele se strhla před zlínskou brankou strkanice, po které dostal zlínský bek Linhart nepochopitelně dva dvouminutové tresty. Domácí měli k dobru téměř minutu převahu pět na tři. Trojice zlínských bojovníků v čele s Čajánkem bojovala srdnatě a všechny šance Indiánů zneškodnil výborný Horčička. Vlachova družina se pomalu vymanila z tlaku. V 56. minutě přišel sporný okamžik. Leška objel domácí branku a vstřelil gól, který však sudí neuznali. Branka se vychýlila z kolíků, rozhodčí pískli, nicméně se poté vrátila zpět a až po Leškově brance se posunula. Sudí však byli neoblomní a nepřipustili žádnou diskuzi. V čase 57:56 minuty nastala rozhodující situace celé čtvrtfinálové série. Plzeň dala postupový gól z nenápadné situace, Hanzlík zavezl po vyhraném buly kotouč za branku a Johnson zamířil projektil přesně nad Horčičkovo rameno do zlínské sítě. Hostům nepomohla ani následné power play, vyhozený puk dojel Duda a svým druhým gólem v zápase poslal hokejové Indiány do postupové extáze.

Hokejisté PSG Zlín končí letošní cestu vyřazovacími boji play off ve čtvrtfinále, mužstvo nebylo daleko od postupu přes favorizovanou Plzeň. Zlínský hokej poprvé neuspěl v rozhodujícím zápase play off, když předchozích sedm utkání o bytí či nebytí zvládl. Vyhrát v Plzni je pro  Berany zřejmě zakleté, neboť se to nepodařilo ani na devátý pokus. Přesto tento tým si zaslouží za předvedené výkony a výsledky v letošním play off velké uznání. 

Hlasy trenérů po utkání na tiskové konferenci:

Marian Jelínek (hlavní trenér HC Plzeň 1929): "Byla to protrápená série s dobrým koncem. Určitě jsme nepodávali takové výkony, jaké jsme podávali v základní části a jaké jsme chtěli. Snad až teď od druhé třetiny to byl typ hokeje, který jsme chtěli hrát. Nátlakový a jednoduchý. Myslím si, že od té doby jsme dominovali. Jinak ale byla celá série vyrovnaná, stejně jako naše vzájemné zápasy se Zlínem v posledních dvou třech letech. Hrají vynikající defenzivu, pro mě ošklivou, ale účelnou. I díky tomu jsme se dostávali sporadicky do přečíslení. Až když jsme si začali nahazovat puky a šli za tím dravěji, tak jsme dokázali ten beton procházet."

Rostislav Vlach (první trenér PSG Zlín): "V první řadě bych chtěl domácímu týmu pogratulovat k postupu. K celé sérii bych chtěl říct, že to, co ji rozhodlo, jsme všichni viděli v televizi. Blíže to ale komentovat nemůžu, protože bych dostal pokutu."

7. zápas čtvrtfinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy, středa 21. března: HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. min Duda (Vykoukal, Modrý), 38. Jiří Hanzlík (Vlasák, Martin Straka), 58. Johnson (Jiří Hazlík, Martin Straka), 60. Duda - 17. Důras (Linhart), 34. Galvas (Hamrlík, Köhler)

Vyloučení: 6:8 (Duda, Vykoukal, Pitule, A. Svoboda, Duda, Duda - Zámorský, Důras, Kubiš, Melenovský, Linhart, Galvas, Linhart, Linhart)

Využití: 2:1

Rozhodčí: Jan Hribik, Milan Minář - Stanislav Barvíř, Petr Blümel

Diváci: 8 236 (vyprodáno)

Nejlepší vyhodnocení hráči: Jiří Hanzlík - Luboš  Horčička

Zásahy brankářů: Adam Svoboda 30 - Luboš Horčička 48

Konečný stav čtvrtfinálové série play off HC Plzeň 1929 - PSG Zlín: 4:3 na zápasy


Sestavy - HC PLZEŇ 1929: A. Svoboda - Jiří Hanzlík, Jeřábek, Dan Růžička, Modrý, Vykoukal, Frolo, Kaberle - Duda, Martin Straka, Kratěna - Stránský, Jan Kovář, Pletka - Michal Dvořák, Pitule, Johnson - Havlíček, M. Heřman, Andrašovský - Vlasák. Trenéři Jelínek, Michal Straka a Razým.

PSG ZLÍN: Horčička - Zámorský, Galvas, Hamrlík, Linhart, Tesařík, Řezníček - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Holík, Leška, Köhler - Důras, Melenovský, F. Čech - Finsterle, Roman Vlach, Kubiš. Trenéři Rostislav Vlach a Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář