Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 6. čtvrfinále Zlín - Plzeň 4:2

Bravo! Tento výběr PSG Zlín má v letošním play off ohromnou sílu. Čajánek a spol. dokázali podobně jako v předkole s mistrovským Třincem odvrátit mečbol soupeře a po skvělém výkonu si vynutili sedmý zápas. Parádní zápas odehrál nejlepší hráč na ledě Ondřej Veselý, autor dvou gólů, další přidali Marek Melenovský a Michal Důras. Vítěze určí až sedmý duel ve středu 21. března v Plzni, vítěz bere všechno.

Do sestavy hokejistů Zlína se vrátil po zranění nejzkušenější obránce Martin Hamrlík a po vypršení třízapásového trestu další bek Tomáš Linhart.  Plzeň byla v úvodních minutách aktivnější a brankář Horčička se měl plno práce.  Zlínský gólman zneškodnil příležitosti Kováře, Dudy a Vostřáka. Hosté hráli na konci 6. minuty první přesilovou hru, když na trestnou lavici odešel za nedovolené bránění Kubiš. Čajánek a spol. hráli pozorně v defenzivě a protivníka k ničemu nepustili. Hosté paradoxně zahrozili až při plném počtu hráčů, ale Pletka nezvedl puk nad Horčičkův beton.  Při hře čtyři na čtyři nebezpečně vystřelil Duda a kotouč těsně mnul pravou tyčku Horčičkovy brány. V 15. minutě přišel velký nápor první řady Západočechů, Řezníček srazil nahrávku Kratěny na Straku, přičemž Kratěna se vzápětí ocitl osamocen před Horčičkou, ale ochránce zlínské svatyně podržel zlínské akcie. Rozhodčí poslali na trestnou lavici za vysokou hůl Romana Vlacha, ale Berani zvládli i druhé oslabení velmi dobře. Tým PSG Zlín se dotal do vedení v poslední minutě úvodní třetiny, po křídle ujel Melenovský a blafákem otevřel střelecký účet utkání. Zaplněný zimní stadion propukl poprvé v obrovský jásot. 

Na začátku druhé třetiny promarnil při signalizovaném trestu Pletky velkou šanci Honejsek. V početní převaze nejdříve Svoboda zneškodnil střelu Holíka, ale vzápětí kapituloval. Po střele Holíka od modré čáry procedil kotouč mezi Svobodovy betony domácí kanonýr posledních dnů Veselý. Tlak domácí družiny sílil, v polovině utkání mohl přidat třetí gól Leška. Prokličkoval se přes tři protihráče, ale k zakončení se nedostal. Západočeši se dopouštěli pod tlakem řady faulů a Berani trestali. Byl u toho opět nejlepší hráč žlutomodrých Veselý, který po rychlém přečíslení střelou z dálky pod horní břevno nedal Svobodovi šanci. Hosté byli nervózní a jednu chvíli se hrálo dokonce tři na tři.  Před koncem druhé třetiny podrazil Marušák unikajícího Honejska, ale zlínský forvard nařízené trestné střílení neproměnil, neboť trefil blafákem jen Svobodův beton.

V sestavě domácích se objevil na místě Tesaříka ve třetí třetině Matějíček. Berani pozorně bránili a nedovolili Indiánům převzít aktivitu. Před plzeňskou brankou se objevil Honejsek, poté měl další šanci Holík. Především Leškova řada si vytvořila tlak. Definitivní pojistka pro domácí přišla v 53. minutě, Melenovský zatáhl puk do útočného pásma, přihrál skvěle postavenému Důrasovi, který střelou z první skóroval. Zlín hrál exhibici, další gól mohl přidat z nařízené penalty Honejsek, ale ani na druhý pokus na Svobodu nevyzrál. Horčička přišel šest minut před třetí sirénou o čisté konto, Stránský po akci Američana Johnsona skóroval do odkryté brány. Diváci ještě viděli třetí odpískanou penaltu ve prospěch domácích, Růžička hákoval pronikajícího Veselého, ale kotouč mu v rozhodujícím okamžiku o blafák sjel z hole. Diváci závěrečných třicet vteřin před koncem povstali a mohutným  potleskem odměnili parádní výkon Vlachovy party. Nic na tom nezměnila ani šťastná teč Kováře v samotném závěru. 

Hokejisté PSG Zlín se rozjeli v letošním play off k parádní jízdě. O postupujícím do semifinále rozhodně až sedmý duel v Plzni, přitom Indiáni skončili v základní části na druhém místě a v této sérii byli jasným favoritem. Berani rozhodující sedmé (případné  páté) zápasy umí v české extralize jako málokdo, všech předchozích sedm pokusů proměnili v postup. Navíc je nejvyšší čas prolomit nepříznivou sérii na plzeňském ledě, Zlín naposledy v Plzni vyhrál v září 2009, od  té doby následovalo osm porážek. Ve středečním večeru může být vše jinak! Berani již dvakrát přes Západočechy ve vyřazovacích bojích přešli, vyjde to i do třetice?

Hlasy trenérů po utkání na tiskové konferenci:

Josef Turek (druhý trenér PSG Zlín): "Věděli jsme, že nemůžeme hrát s Plzní nahoru dolů. Dokud jsme nevstřelili vedoucí gól, byli jsme horším týmem. Poté jsme se zvedli, byli jsme lepší a mohli jsme dát i více branek. Minimálně z tří trestných střílení, ale bohužel jsme je neproměnili."

Michal Straka (asistent trenéra HC Plzeň 1929): "Začali jsme dobře, asi nejlépe ze všech tří zlínských zápasů. Byli jsme aktivní, pramenily z toho dvě přesilovky, bohužel jsme s nimi naložili velmi špatně. V závěru první třetiny jsme poté ztratili puk na útočné modré čáře, Melenovský nám tam vjel a dal nám gól. Bohužel ve druhé části se Zlín zlepšil a začal mít přesilovky. Z početní převahy nám dal dva góly, a to rozhodlo. Zamíchali jsme ještě sestavou, ale domácí již byli rozjetí a neměli jsme šanci na obrat."


6. zápas čtvrtfinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy 2012, pondělí 19. března: PSG Zlín - HC Plzeň 1929 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 20. min Melenovský (F. Čech), 26. O. Veselý (Hamrlík, Holík), 32. O. Veselý (Melenovský), 53. Důras (Melenovský, Matějíček) - 54. Stránský (Johnson, Pitule), 60. Jan Kovář (Modrý, Martin Straka)

Vyloučení: 6:6 (Kubiš, O. Veselý, Roman Vlach, Ondráček, Čajánek, Hamrlík - Dvořák, Pletka, Jiří Hanzlík, Pletka, Pitule, Pletka)

Využití: 2:0

Rozhodčí: Martin Fraňo, Antonín Jeřábek - Jiří Gebauer, Vít Lederer

Diváci: 6 732

Nejlepší vyhodnocení hráči: Ondřej Veselý - Adam Svoboda

Zásahy brankářů: Luboš Horčička 32 - Adam Svoboda 28

Stav čtvrtfinálové série play off PSG Zlín - HC Plzeň 1929: 3:3

Sestavy - PSG ZLÍN: Horčička - Hamrlík, Linhart, Tesařík (42. min Matějíček), Řezníček, Zámorský, Galvas  - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Holík, Leška, Köhler - Důras, Melenovský, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři Rostislav Vlach a Turek.

HC PLZEŇ 1929: A. Svoboda - Vykoukal, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, Modrý, Marušák, Frolo, Kaberle - Stránský, Martin Straka, Kratěna - Duda, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Pitule, Johnson - Vostřák, Mrňa, Havlíček - Vlasák. Trenéři Jelínek, Michal Straka a Razým.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář