Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 5. čtvrfinále Plzeň - Zlín 3:2 po nájezdech

Hokejisté PSG Zlín byli velmi blízko k zisku třetího bodu ve vyrovnané čtvrtfinálové sérii s Plzní. Pátý zápas na soupeřově ledě byl šachovou partií, kterou rozhodly až nájezdy. Vlachova parta vždy srovnala těsný náskok Indiánů, podruhé při úspěšné power play půldruhé minuty před koncem třetí třetiny. Oba góly dal kapitán Petr Čajánek. Nejlepší hráč Beranů mohl rozhodnout v prodloužení, ale brankář Svoboda hattricku zabránil. V penaltách uspěl pouze domácí Pletka. Tým PSG bude odvracet ukončení série v pondělí 19. března na domácím ledě.

Berani odjeli k důležitému pátému utkání čtvrtfinálové série do západočeské metropole opět s denním předstihem. Trenér PSG Rostislav Vlach představil svou novou image s bílo-žlutou hřívou a překvapil nasazením brankáře Jakuba Sedláčka. I přes dvě vychytané výhry na domácím ledě zůstal Luboš Horčička na střídačce. Zaplněný stadion trnul hned v úvodní minutě, neboť nahození od modré čáry propadlo gólmanu Svobodovi z výstroje a kotouč se zastavil těsně před brankovou čárou, odkud ho jeden z domácích beků usměrnil do bezpečí. Berani sice přečkali vyloučení Galvase, ale sotva zlínský obránce naskočil na led, našel Vykoukal před brankou volného Kováře a Sedláčkem vyražený kotouč dorazil Pletka do odkryté svatyně. Při úvodní inkasované brance zaspala hostující obrana. Podobně jako v minulém utkání na plzeňském ledě bylo utkání v čase 4:11 minuty přerušeno pro výpadek elektrické energie a problémy s časomírou. Po vynucené pauze se začalo opět hrát a na Svobodu pálili Kubiš a Galvas. Domácí svou nedisciplinovaností nabídli Zlínu 85 vteřin přesilovku pět na tři. Berani vyrovnali, když střelu Galvase od modré čáry nadvakrát dorazil do plzeňské sítě kapitán Čajánek. Hosté mohli jít i do vedení, ale při teči Melenovského brankář Svoboda včas zaklapl betony. Zlínští hráli pozorně v defenzívě a hrozili z rychlých brejků. V 16. minutě při početní převaze číhal u tyčky Duda před odkrytou bránou, ale Tesařík výborně zasáhl. Další průběh úvodní části velké šance nepřinesl. Časomíra na kostce nad ledem opět stávkovala, ale hra pokračovala a hlasatel hlásil čas průběžně. V samotném závěru první třetiny ještě zahrozil Vlasák, ale pozorný Sedláček jeho střelu vyrazil.

Na začátku druhé třetiny se prodral před Svobodu hbitý Čech, ale plzeňský gólman puk do sítě nepustil. Při následném Frolově trestu tvrdě dohrál ve středním pásmu Dvořák kapitána Čajánka a bek Řezníček se dostal do pěstního souboje s plzeňským útočníkem. Byla z toho pěkná pěstní bitka, po které oba rohovníci vedle dvouminutových trestů vyfasovali ještě osobní trest. Před polovinou utkání se ukázal plzeňský zlý muž Frolo, který předvedl nevybíravý zákrok V následné přesilovce se Zlínští radovali, ale gól Důrase byl docílen vysokou holí. Domácí hrozili především v přesilových hrách, při faulu Míky odmítl vedení Kovář. Ten se zakončením dlouho váhal a nakonec mu kotouč sklouzl z hole. Tlak Indiánů sílil a byl umocněn ještě vyhozením kotouče do hlediště kapitánem Čajánkem. Plzeň hrála dokonce 41 vteřin pět na tři, ale Vlasák u tyčky promáchl. Velký boj pokračoval i nadále, tutovku spálil ve 36. minutě Roman Vlach. Diváci se branky v prostředním dějství nedočkali.

Do závěrečné části zamíchal trenér domácích Jelínek se sestavou a stáhl hru na tři útoky. Berani měli ve 44. minutě obrovskou šanci, Köhler objel branku a zakončoval do prázdné branky, ale na poslední chvíli zachytil puk na brankové čáře Modrý. Ve třetí třetině hra gradovala, útoky se střídaly na obou stranách a obě mužstva dohrávala osobní souboje. Plzeň šla ve 47. minutě se štěstím podruhé v zápase do vedení, když puk doslova dotlačila za Sedláčkova záda. Duda našel z rychlého brejku volného Kováře, jehož zakončení sice Sedláček pokryl, ale dorážku Američana Johnsona už ve skrumáži nepokryl. Indiáni byli aktivní, měli dvě přesilovky, ale Berani i po nájezdu Dudy a šanci Kováře odolali. Zlín sáhl dvě minuty před koncem třetí třetiny k power play a v čase 58:37 minuty vyrovnal při hře šest na pět Čajánek. Velkou zásluhu na gólu měl Leška, který odvedl výbornou práci za Svobodovou bránou. Risk Vlachovy družiny se vyplatil a utkání došlo do nastaveného času. 

Na začátku prodloužení zaváhal při nahození kotouče Sedláček, puk se odrazil od zadního mantinelu a naštěsti projel mezi jeho nohama. Moc nechybělo a mohl skončit ve zlínské síti. V 65. minutě měl  obrovskou šanci Čajánek, který měl políčeno na hattrick. Jeho střela z prostoru mezi kruhy nastřelila pouze plzeňského brankáře. Vzápětí mohlo udeřit i na druhé straně, ale Sedláček výborně zasáhl proti střele Dudy i následné dorážce Kováře. Zbytek nastaveného času byl především bojem ve středním pásmu. Dramatický zápas rozhodly až samostatné nájezdy. První dva nájezdníci na každé straně (Kratěna, Martin Straka - Leška, Důras) vyšli naprázdno. Ve třetí sérii se trefil pod horní tyčku Sedláčkovy brány Pletka. Köhler musel dát, udělal kličku do bekhendu a měl před sebou volný prostor. Kotouč mu k velké smůle sjel z čepele a bylo rozhodnuto.

Plzeňští Indiáni získali třetí bod a jsou k postupu do semifinále o krok blíže než Berani. Přesto Zlín v letošním play off již podobnou situaci s mistrovským Třincem zvládl, kdy odvracel mečbol soupeře. Navíc v této sérii zatím vyhrává pouze domácí tým. Šestý zápas se hraje v pondělí 19. března na ZS Luďka Čajky ve Zlíně, předprodej vstupenek proběhne v neděli 18. března od 13 do 17 hodin v pokladnách ZS, v den utkání budou pokladny otevřeny již od 12 hodin.

 

 Hlasy trenérů po utkání na tiskové konferenci:

Milan Razým (asistent trenéra HC Plzeň 1929): "Už ve Zlíně jsem říkal, že to bylo výborné utkání, a to páté si s ním určitě nezadalo. Vypadá to, že série graduje, a vidíme čím dál tím lepší hokej. Obě mužstva podávají skvělé výkony a je skvělá divácká kulisa. Jsme šťastní, jak to dopadlo, nájezdy byly loterie. Série ještě nekončí, hraje se na čtyři vítězství, jedeme dál."

Rostislav Vlach (první trenér PSG Zlín): "Bylo to vyrovnané utkání se šťastným koncem pro Plzeň. Ale série samozřejmě ještě není u konce a budeme to chtít ještě zdramatizovat. Ve hře není potřeba nic měnit, musíme dát víc gólů než Plzeň a pojedeme sem zpátky. Hra z naší strany byla velice slušná, na výkon gólmana ani hráčů nejsou žádné velké výtky." 

5. zápas čtvrtfinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy 2012, sobota 17. března: HC Plzeň - PSG Zlín 3:2 po samostatných nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)

 Branky a nahrávky: 4. min Pletka (Jan Kovář, Vykoukal), 47. Johnson (Jan Kovář, Duda), rozhodující samostatný nájezd Pletka - 7. Čajánek (Galvas), 59. Čajánek (Leška, Veselý)

Samostatné nájezdy: I. série: Kratěna -, Leška -, II. Martin Straka -, Důras -, III. Pletka +, Köhler -

Vyloučení: 9:9 (Vykoukal, Marušák, Jiří Hanzlík, Frolo, Dvořák, Dvořák, Frolo, Frolo, Duda - Galvas, Honejsek, Řezníček, Řezníček, Řezníček, Míka, Čajánek, Čajánek, Melenovský), navíc Dvořák, Frolo (oba Plzeň) - Řezníček (PSG Zlín) všichni na 10 minut

Využití: 0:1

Rozhodčí: Jan Hribik, Milan Minář - Stanislav Barvíř, Petr Blümel

Diváci: 7 049

Nejlepší vyhodnocení hráči: Jan Kovář - Petr Čajánek

Zásahy brankářů: Adam Svoboda 42 - Jakub Sedláček 44

Stav čtvrtfinálové série play off HC Plzeň 1929 - PSG Zlín: 3:2

Sestavy - HC PLZEŇ 1929: A. Svoboda - Vykoukal, Jiří Hanzlík, Modrý, Dan Růžička, Marušák, Frolo, Kaberle - Duda, Martin Straka, Pletka - Kratěna, Jan Kovář, Vlasák - Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, Havlíček, Petruška - Vostřák. Trenéři: Jelínek, Michal Straka a Razým.

PSG ZLÍN: J. Sedláček - Tesařík, Řezníček, Zámorský, Galvas, Míka, Matějíček, od 35. min navíc Valenta - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Holík, Leška, Köhler - Důras, Melenovský, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach a Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář