Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 4. čtvrfinále Zlín - Plzeň 5:4 po prodloužení

Zimní stadion Luďka Čajky viděl nevídané drama se šťastným koncem pro tým PSG Zlín. Berani nejdříve promarnili tříbrankový náskok, nicméně devatenáct vteřin před koncem nastaveného času přivedl zlínské ochozy do extáze rozhodujícím gólem Petr Leška. Vlachova parta vyhrála i druhý domácí zápas a vyrovnala stav v sérii. Branky zaznamenali Petr Čajánek 2, Petr Holík, Bedřich Köhler a Petr Leška. Pátý zápas čtvrtfinále se hraje v sobotu v Plzni.

Utkání mělo slavnostní předehru, neboť klíčoví hráči extraligového týmu Petr Čajánek a Petr Leška blahopřáli zlínským sledge hokejistům SHK LAPP Zlín k zisku premiérového českého titulu, který vybojovali minulý týden v dramatické bitvě se Žraloky z Karlových Varů. Zaplněný zimní stadion Luďka Čajky viděl od úvodních minut dramatický hokej s řadou velkých zvratů.  Hned na začátku utkání byl vyloučen Míka, ale na začátku oslabeí ujel Marušájovi zlínskýá kapitán Čajánek, ale k zakončení se nedostal.  Plzeň zahrozila pouze po střele Dudy, ale brankář Horčička byl připravený. Berani šli do vedení v 7. minutě, Leška přihrál na hůl volného Holíka, který zamířil přesně k levé tyčce. Zlínští šli za necelé dvě minuty do dvoubrankového vedení zásluhou využité přesilovky. Brankář Svooboda ještě Galvasovu střelu vyrazil, ale volný Köhler usměrnil kotouč podruhé do plzeňské sítě.  Hosté byli po druhé inkasované brance otřeseni a těžko se dostávali do útočného pásma. Vlachova parta mohla náskok ještě zvýšit, ale další přesilovku sehráli bídně. Plzeň byla v závěru hodně nervózní a jejich hráči se dopouštěli řady faulů.  

Druhá dvacetiminutovka přinesla nebývalý počet pěti gólů. Hosté brzy vstřelili kontaktní gól zásluhou využité přesilovky, neboť před Horčičkou zůstal neobsazený Pletka. Zlín trestal soupeře ve využitých přesilovkách zásluhou kapitána Čajánka. Ve 28. minutě lídr domácí sestavy zužitkoval z mezikruží parádní přihrávku od Honejska a prostřelil gólmana Svobodu mezi betony. V polovině utkání potrestal po šestnácti vteřinách sekání Dudy a z levého křídla propálil brankáře Indiánů. Hosté byli v těchto chvílích na ručník, kouč Jelínek si vzal oddechový čas a zároveň došlo ke střídání gólmanů. Svobodu po čtyřech inkasovaných brankách nahradil Mazanec.  Domácí pod dojmem tříbrankového náskoku polevili a Plzeň ještě do druhé sirény snížila na rozdíl jediné branky.  Nejdříve Vlasák využil přesilovku a poté zkušený Martin Straka zůstal zcela volný u pravé tyčky. Berani upustili od aktivní hry a během deseti minut poslali na Mazance pouze jedinou střelu.  

Dramatické okamžiky byly k vidění i ve třetí třetině, Zlínští se mohli přiblížit k výhře pátým gólem, ale z rychlého brejku orazítkovat Veselý pouze tyčku a velkoui příležitost spálil v 54. minutě při přesilové hře Holík. Indiáni vyrovnali čtyři minuty před třetí sirénu, domácí chybovali za vlastní brankou, Duda jim sebral kotouč a veterán Vykoukal poslal utkání do prodloužení. Plzeň měla polovinu nastaveného času ve své režii, nicméně svou aktivutu nedokázala brankově využít. Zlín se mohl radovat již v 68. minitě, kdy Melenovský se ocitl osamocený před Mazancem, ale zaváhal. V době, kdy už obě mužstva myslela na samostatné nájezdy vyrobil ve středním pásmu hrubou chybu zkušený Vlasák, jeho křižnou přihrávku vystihl Leška a svůj nájezd na plzeňského gólmana chladnokrevně proměnil svou typickou kličkou mezi betony. Na ukazateli času scházelo do závěru prodloužení pouhých devatenáct vteřin! Zlínský zimní stadion propukl v obrovský jásot a neskutečný gejzír radosti. Berani podruhé v řadě porazili zkušený tým Plzně, který bojoval v základní části do poslední chvíle o Prezidentský pohár s pražskou Spartou. Vlachova družina se rozjela v domácích zápasech k výborně jízdě. Skvělý zápas odehrál především kapitán mužstva Petr Čajánek, který svým parádním výkonem strhl i dalši spoluhráče.
 

Hlasy trenérů po utkání na tiskové konferenci:

Josef Turek (druhý trenér PSG Zlín): "Dnes to byl to hezký a vyrovnaný zápas. Za příznivého stavu 4:1 jsme si mysleli, že už utkání dovedeme do vítězného konce. Možná kdybychom to více zatáhli v obraně, nemuseli jsme přijít o tříbrankový náskok. Hrálo se poté stylem nahoru a dolů. Takové hráče typu Straky, Vlasáka a Kratěny v našem týmu nemáme. V prodloužení jsme měli více štěstí, i když nás tohle vítězství stálo hodně sil."

Milan Razým (asistent trenéra HC Plzeň 1929): "Oba týmy předvedly výborné výkony. My jsme bohužel v první polovině zápasu hráli nedisciplinovaně a pustili soupeře do řady přesilovek. Domácí je dokázali využít a šli na rozdíl tří branek. Zvýšili jsme úsilí a snížili jsme na rozdíl jediné branky. To nás vrátilo zpět do zápasu. Ve třetí třetině jsme to dotáhli do prodloužení. Bohužel domácí po naší fatální chybě na konci prodloužení dali gól a rozhodli zápas." 

4. zápas čtvrtfinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy 2012, čtvrtek 15. března: PSG Zlín - HC Plzeň 1929 5:4 po prodloužení (2:0, 2:3, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 7. min Holík (Leška), 9. Köhler (Galvas, Leška), 28. Čajánek (Honejsek, Řezníček), 30. Čajánek (O. Veselý), 70. Leška - 22. Pletka (Jan Kovář, Duda), 35. Vlasák (Johnson), 38. Martin Straka (Duda), 56. Vykoukal (Duda)

Vyloučení: 9:10 (Míka, Ondráček, Matějíček, Melenovský, Melenovský, F. Čech, Čajánek, Köhler, Galvas - Frolo, Johnson, Jeřábek, Vlasák, Kratěna, Kratěna, Vykoukal, Duda, Vlasák, hráčská lavice), navíc Frolo (Plzeň) na deset minut

Využití: 3:2

Rozhodčí: Pavel Hodek, Milan Minář - Miloš Bádal, Roman Pouzar 

Diváci: 6 378

Nejlepší vyhodnocení hráči: Petr Čajánek - Martin Straka

Zásahy brankářů: Luboš Horčička 38 - Adam Svoboda 16, Marek Mazanec 17

 

Sestavy - PSG ZLÍN: Horčička - Tesařík, Řezníček, Zámorský, Galvas, Míka, Matějíček - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Holík, Leška, Köhler - Důras, Melenovský, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Ondráček. Trenéři Rostislav Vlach, Turek.

HC PLZEŇ 1929: Svoboda (30. min Mazanec) - Jeřábek, Modrý, Vykoukal, Kaberle, Frolo, Marušák, Dan Růžička - Kratěna, Martin Straka, Vlasák - Duda, Jan Kovář, Pletka - Dvořák, Pitule, Johnson - Petruška, Andrašovský, Havlíček - od 30. minuty navíc Vostřák. Trenéři Jelínek, Michal Straka a Razým.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář