Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2011/2012 2. čtvrfinále Plzeň - Zlín 5:1

Zlínští hokejisté prohráli i ve druhém utkání čtvrtfinálové série Česká pojišťovna play off na ledě Plzně. Berani drželi se soupeřem krok až do 51. mimuty, poté ale přidali Indiáni třetí gól a do závěru třetí třetiny ještě další dva. Jediný gól Zlína byl připsán Antonínu Honejskovi. Zápas nedohrál po zásahu kotoučem zkušený bek Martin Hamrlík. Série se nyní přesouvá ke dvěma zápasům na ZS Luďka Čajky ve Zlíně.

První trenér PSG Zlín Rostislav Vlach poslal do boje stejnou sestavu jako v úvodním duelu série. Hned v první minutě zahrozili na obou stranách Duda a Leška. Obě mužstva nevyužila na začátku utkání přesilové hry a shodně si příliš šancí nevytvořila. Nejdříve podrazil ve 2. minutě Pitule pronikajícího Ondráčka a Berani v početní převaze gólmana Svobodu neohrozili, když ze skrumáže pálil jen Čajánek. Rovněž Plzeň v početní převaze neuspěla, Berani se ukázkově bránili a domácí nepustili ani k jedné střele. Plzeň  však vzápětí udeřila při hře pět  na pět a byl to pro hosty velmi smolný gól. Havlíček vystřelil z nulového úhlu a kotouč zapadl mezi nohy Sedláčka za brankovou čáru. Indiány vedoucí gól uklidnil a hosté se příliš na dostřel plzeňské branky nedostali. Pěstní souboj před plzeňskou brankou předvedli Frolo a Filip Čech, oba hříšníci vyfasovali trest v podobě čtyř minut. Domácí byli aktivnější, nicméně pouze Duda a Kratěna prověřili pozornost zlínského gólmana. Zlínští odehráli úvodní třetinu příliš vlažně, soupeře sice přestříleli, ale pálili jen slepými náboji. 

Vlachova družina na začátku druhé třetiny promarnila šanci na vyrovnání při dvojnásobné výhodě přesilovky. Domácí přečkali bez újmy na skóre i 23 vteřin dvojnásobného oslabení. Na brankáře Svobodu mířila pouze jediná střela. Rušný moment se odehrál v 25. minutě,  Leška si najel před branku a zkoušel zasunout puk mezi betony brankáře Svobody. Ve skrumáži zapadli na gólmana Svobodu jeden z domácích obránců a hostující Holík, plzeňský gólman se dlouho zvedal z ledu. Zlínští poté hráli třikrát v řadě v oslabení, Berani měli na ledě šest hráčů. Pouze zásluhou skvělého zákroku Sedláčka se skóre neměnilo, neboť špičkou betonu vyškrábl Havlíčkovu střelu do odkryté svatyně. Berani však kapitulovali při 90 vteřinovém oslabení pět na tři. Pletka se postaral střelou bez přípravy o dvoubrankové vedení.  Ve druhém dějství trestná lavice příliš nevychladla. Zatímco domácí přesilovku zužitkovali, Zlín vyšel dvakrát naprázdno, teč Köhlera skončila v lapačce a Galvas střílel vedle. V 37. minutě v souboji s Petruškou zasáhl kotouč nešťastně do obličeje Hamrlíka, který odešel do kabiny na šití a utkání pro otřes mozku nedohrál. Berani se přece jen dočkali kontaktní branky, po nahození Honejska si puk srazil do vlastní brány Marušák.

Na úvod třetí třetiny promáchl před Sedláčkem ve vyložené příležitosti Pletka, po akci Dudy ale minul odkrytou branku. Srovnat krok mohl Leška, ale Svoboda jeho střelu vytěsnil. Ve 49. minutě poslal Jeřábek ukázkový pas na Kratěnu, který jel osamocený na Sedláčka, ale zlínský gólman na brankovišti skvěle zasáhl. Klid do domácích řad přinesl Pitule, který střelou po ledě přidal třetí gól Indiánů. V závěrečných deseti minutách třetí třetiny na ledě cloumaly emoce. Plzeň přidala na začátku 54. minuty další gól, Marušák při přesilovce pálil od modré čáry a jeho střela se odrazila od Johnsona za Sedláčkova záda. V nervózním závěru přidal pátý gól domácích při další početní převaze pět na tři Pletka. Tým PSG podlehl Plzni i ve druhém zápase čtvrtfinále play off, navíc se soupeřem prohrál v české extralize již podesáté v řadě. 

 Milan Razým (Plzeň): "Podali jsme oproti včerejšku zlepšený výkon, zlepšili jsme se v pohybu, nasazení i bojovnosti a odrazilo se to také v tom, že jsme se dokázali prosadit. Jsme samozřejmě spokojení, že jsme obě utkání doma vyhráli. Jestliže včera zaznělo, že lepší mužstvo prohrálo, tak dnes podle mého názoru lepší mužstvo vyhrálo. Jsme rádi, že ten výkon šel oproti včerejšku nahoru."

Rostislav Vlach (Zlín): "Domácí byli v dnešním utkání lepší o ty góly, které vstřelili. My jsme se trápili v koncovce a myslím, že zlomovým bodem byla přesilovka pět na tři, kdy jsme špatně střídali a vzápětí udělali faul. Pak už se to jenom dohrávalo. Do té doby bylo ale utkání vyrovnané, dostali jsme první gól po chybě gólmana, ale jinak byla první třetina herně vyrovnaná. My jsme však naše šance nevyjádřili brankami."

2. zápas čtvrtfinále Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy 2012, neděle 11. března: HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 8. min Havlíček (Johnson, Kratěna), 29. Pletka (Martin Straka, Jan Kovář), 51. Pitule (Kaberle), 54. Johnson (Marušák, Martin Straka), 60. Pletka (Martin Straka, Jan Kovář) - 38. Honejsek

Vyloučení: 10:11 (Pitule, Frolo, Frolo, Frolo, Marušák, Havlíček, Martin Straka, Jeřábek, Dvořák, Mrňa - Linhart, F. Čech, F. Čech, Hamrlík, hráčská lavice, Köhler, Galvas, O. Veselý, Čajánek, Tesařík, Linhart)

Využití: 3:0

Rozhodčí: René Hradil, Jan Hribik - Stanislav Barvíř, Petr Blümel

Diváci: 7 056

Nejlepší vyhodnocení hráči: Adam Svoboda - Lukáš Galvas

Zásahy brankářů: Adam Svoboda 32 - Jakub Sedláček 23

Stav čtvrtfinálové série play off HC Plzeň 1929 - PSG Zlín: 2:0 na zápasy

Sestavy - HC PLZEŇ 1929: A. Svoboda - Vykoukal, J. Jeřábek, Dan Růžička, Kaberle, Marušák, Frolo, St. Pierre - Duda, Martin Straka, Kratěna - Havlíček, Jan Kovář, Pletka - Michal Dvořák, Johnson, Pitule - Mrňa, Andrašovský, Petruška - Vostřák. Trenéři M. Jelínek, Razým a Michal Straka.


PSG ZLÍN: J. Sedláček - Hamrlík (41. min Míka), Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček - Holík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Kubiš, Melenovský, Ondráček - Důras, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři Rostislav Vlach, Turek.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář