Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2005/2006 Zlín - Pardubice 0:1

Hokej nevalné kvality byl k vidění v repríze loňského finále. Obě mužstva hrála pozorně z obrany a jediný gól viděli diváci v první třetině při přesilovce. Mikeska nabil Novotnému a ten se trefil pod víko. Zápas s minimem šancí a stále rostoucím množstvím tvrdosti byl kouskován. Ve 32. minutě se zranil Lašák a jeho místo zastoupil mladý, osmnáctiletý gólman Růžička, který udržel za pomoci ostatních spoluhráčů čisté konto.

Úvodní část zápasu diváky příliš ze sedadel nezvedala, oba týmy nepředváděly hokej hodný finalistů loňského play-off. Domácí si během dvaceti minut nevypracovali žádnou šanci, hosté na tom nebyli o mnoho lépe. V 16. minutě měl příležitost Kolář, ale puk skrz Murína neprotlačil. Gólový moment přišel v 18. minutě - Mikeska za brankou vymyslel přihrávku na Novotného a Murín na ránu z několika kroků nestačil zareagovat.

K mírnému zlepšení úrovně hry došlo po přestávce. V gólové šňůře mohl pokračovat Vosátko, skončilo však jen u vyjetí před Lašáka a bekhendové střely. Vyrovnání měl na holi Blaťák - rána z velké dálky skončila na pardubické tyčce.  Ve 30. minutě propásl chvilku volnosti před pardubickou brankou Melenovský a chvíli nato zápas skončil pro hostujícího gólmana. Na ležícího Lašáka spadl Pištek a do branky Pardubic putoval osmnáctiletý Růžička. Medvědi jej však do přestávky příliš neprověřili, protože obrana Pardubic fungovala bezchybně. Domácím to nešlo kombinačně ani střelecky, Moelleru stačilo vyhazovat puky.

Drtivý tlak směřující k vyrovnání se v podání HAMÉ nekonal. Hosté pokračovali v kopírování obvyklé taktiky Medvědů a dařilo se jim to nadmíru. V kombinaci s napadáním až u domácího gólmana vytvořili soupeři neřešitelný úkol - probít se až k Růžičkovi. Skóre se mohlo pohnout nejprve na druhé straně - po nedorozumění domácí obrany nedokázal Lubina zasunout puk do poloprázdné branky. Postupem času Pardubičtí přitvrdili, sudí Šindler však vylučoval jen výjimečně. Zápas dospěl do power-play, kterou domácím vylepšil krosčekem Čáslava. Mladý Růžička nakonec pochytal všechny rány a s Lašákem se podělil o čistý štít mistrovského týmu.

Medvědi před šestizápasovou šňůrou nezahráli před vlastním publikem vůbec dobře a Pardubicím podlehli 0:1. Další extraligové utkání na zimním stadionu Luďka Čajky mohou diváci shlédnout až 28. října, kdy přijedou České Budějovice.

HC Hamé - HC Moeller Pardubice 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávky: 18. Novotný (Mikeska, Rolínek)

Rozhodčí: Šindler - Šátava, Pešek
Vyloučení: 7:10

Přesilovky: 0:1
Oslabení: 0:0
Střely: 41:27
Diváci: 4542

HC Hamé: Murín (Altrichter) - Hamrlík, Blaťák, Vosátko, Zubíček, Nosek, Malinský, Galvas, Houdek - Rachůnek, Král, Melenovský - Okál, Čech, Záhorovský - Mokrejš, Kristek, Jenáček - Barinka, Kovář, Pištek. Trenéři: E. Bokroš, J.Stuchlík

HC Moeller Pardubice: Lašák (32. Růžička) - Snopek, Čáslava, Novotný, Kántor, Mudroch, Linhart, Havíř, Vágner - F.Mrázek, M.Hlinka, Korhoň - J.Kolář I, Mikeska, Rolínek - Tvrdík, Koukal, Lubina - Cetkovský, Klouda, Šeda. Trenéři: V.Martinec, J.Šejba

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář