Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2004/2005 Zlín - Znojmo 7:2

Hokejisté Zlína potvrdili na vlastním ledě ledě roli favorita a potřetí v sezóně porazili Znojmo, tentokrát výrazně 7:2. Dvěma brankami se o výhru úřadujícího mistra postarali nejlepší střelec soutěže Jaroslav Balaštík, jenž skóroval už třicetkrát, a Martin Čech. V domácím dresu se i ve druhém utkání po příchodu z Třince gólově prosadil Radek Bonk.

Zlín sice nastoupil bez zdravotně indisponovaných Okála a Kristka, i přesto kouč Bokroš nasadil do hry čtyři kompletní pětky. Zato znojemská sestava byla značně prořídlá, kvůli marodům Pruskovi, Benákovi, Vorlovi a Ludvíkovi nastoupili hosté jen se třemi formacemi.

Do první šance se dostal zlínský Veselý, ale jeho bekhendový pokus minul cíl. Na opačné straně pálil nebezpečně Straka, brankář Murín byl však na místě. Podobně si počínal i jeho protějšek Slávik, jenž zmařil Balaštíkovu příležitost.

Na začátku deváté minuty měl Murín štěstí, když po průniku Berouna zůstal stát puk na brankové čáře a pohromu domácích pohotově zažehnal Barinka. Hosté mohli jít do vedení v závěru první třetiny, ale Plášek při samostatném nájezdu proti Murínovi neuspěl. V 19. minutě se na chvíli radovali hráči Hamé, Bonk však překonal Slávika nohou a rozhodčí branku neuznal.

Do druhé části vstoupili aktivněji domácí. Martin Erat nejprve neúspěšně vyzkoušel pozornost znojemského gólmana po vyhraném vhazování Bonka. Ale ve 22. minutě se dočkal, když tečoval Tesaříkovu ránu mezi Slávikovy betony.

Hosté se za nepříznivého stavu nepoložili a ve 29. minutě se dočkali vyrovnání, když rychlou akci zakončil Mikulík. Nerozhodný stav však dlouho nevydržel, na Kováčikovu nahrávku si najel před branku Čech a poslal úřadující mistry opět do vedení. Další znojemské vyrovnání odmítl po chybné rozehrávce Romana Hamrlíka Plášek, jenž ani podruhé sám před Murínem neuspěl.

Hamé mělo blízko k třetímu zásahu po Mokrejšově teči, ale padající kotouč se jen otřel o břevno. Stejný hráč pak přece jen přidal pojistku, když při vyloučení Bičánka zblízka překonal Slávika.

Od té chvíle na ledě existoval jediný tým. Nejprve si v 52. minutě bekhendem vychutnal hostujícího brankáře Bonk, po něm přidal druhou trefu Čech a pak přišly velké chvíle kanonýra Balaštíka. Poprvé v početní výhodě vložil hůl do rány Martina Hamrlíka a 30. trefu v sezoně dovršil přesným švihem k tyči. Drtivou porážku Znojma alespoň trochu zmírnil Roman Erat.

Jaroslav Stuchlík (Zlín): "Snažili jsme se hrát od začátku aktivně, ale Znojmo nás výbornou obranou dlouho drželo zkrátka. Takže stejně jako v předchozím utkání proti Třinci jsme čekali na první gól, který by nám přinesl klid. Za celý průběh zápasu a vzhledem k šancím a naší převaze je výsledek zasloužený."

Miloslav Hořava (Znojmo): "Padesát minut jsme s vypětím sil drželi stav 1:2 a přitom mysleli na remízu. Po třetím inkasovaném gólu se ale naše hra zhroutila, hráči už pak neměli žádné morální síly. Proto je naše porážka tak drtivá."

18. února 2005 Hamé Zlín - JME Znojemští Orli 7:2 (0:0, 2:1, 5:1)

Branky a nahrávky: 22. M. Erat (Tesařík, R. Hamrlík), 30. M. Čech I (Kováčik), 44. Mokrejš (Záhorovský, Nosek), 52. Bonk, 54. M. Čech I (Galvas), 56. Balaštík (M. Hamrlík, Leška), 57. Balaštík - 29. Mikulík (Beroun, Toman), 58. R. Erat (Uram). Rozhodčí: Minář, Smeták - Čech, Machálek. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:1. Diváci: 4862.

Zlín: Murín - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, Nosek, Zubíček, Vosátko, Galvas - Balaštík, Leška, Veselý - Čajánek, Bonk, M. Erat - Mokrejš, Jenáček, Záhorovský - Barinka, M. Čech I, Kováčik. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Znojmo: Slávik - Němeček, Bičánek, Kuboš, Čakajík, Šmach, Toman - R. Erat, Pucher, Uram - Plášek, J. Straka, Ambruz - Beroun, Haman, Mikulík - Blatný. Trenéři: Hořava a Votruba.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář