Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2001/2002 Zlín - Vsetín 6:3

 

Už ve 3. minutě se po unáhleném vyhození Hudlera kotouč odrazil k volnému Bartánusovi, který z otočky dostal puk za Bieglova záda. Domácí byli od počátku důraznější, vsetínské útočné akce se jim dařilo eliminovat většinou už ve středním pásmu a vsetínští se tak dostali na dostřel Hudáčkovy branky až v přesilovce při vyloučení Maleny. Toho do hry zakrátko vrátil Rostislav Vlach, když za Hudáčkova záda usměrnil Hudlerův pas. Do kabin ale odcházeli lépe naladěni zlínští, když dostatečnou pohotovost a důraz projevil v prostoru před brankou Jenáček a vrátil vedení na stranu ševců.

Vsetínské mužstvo promarnilo v úvodu druhé části další z mnoha her v početní výhodě, střelci si navzájem dávali přednost tak dlouho, až všem ujel Leška a z pravého křídla namířil puk pod víko Bieglovy branky. Vsetínští se ovšem zvedli a během pěti minut srovnali krok i skóre. Napomohla jim k tomu i dlouhá výhoda čtyř proti třem, kterou ve snižující branku přetavil opakovanou střelou Jiří Hudler. V 29. minutě se pak Vlach šikovně zbavil obránce a prostřelil i Hudáčkovy betony. Hosté začali mít kombinačně navrch, ale narazili vlastní vinou. Ve stejný okamžik zbytečně faulovali Vašut s Vampolou a Zlín vrátil v dvojnásobné převaze zpět do sedla Balaštík. Oba provinilce čekala lavička náhradníků, extraligovou premiéru si odbyl obránce Němec a forvard Valko. Výborný hokej z obou stran už pak do konce druhé části žádnou změnu skóre nepřinesl.

Zlínští se rozhodli číhat na soupeřovy chyby; Vsetín se naopak musel tlačit do útoku, ale tam se mu dvakrát nevedlo. Ubylo vyloučených, hokej poměrně rychle odsýpal, ale vyrovnání se už hosté nedočkali. Naději jim sebral pět minut před sirénou Leška, jenž z poměrně ostrého úhlu prostřelili Biegla. Při dlouhé hře v šesti sebral Hudáček šanci Štrbákovi a opuštěnou vsetínskou klec trefil třicet vteřin před koncem do té chvíle nepříliš výrazný Čajánek. Vsetínští tak letos poprvé prohráli.

18. září 2001 Zlín - Vsetín 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Bartanus, 13. Jenáček, 24. Leška (Pivko), 32. Balaštík (M. Hamrlík), 55. Leška (Balaštík, Pivko), 60. Čajánek (Somík) - 11. Vlach (Hudler, Polák), 26. Hudler (Štrbák, Burger), 29. Vlach (Demel). Rozhodčí: Havlík - Dvořák, Křivský. Vyloučení: 10:9. Využití: 2:2. Diváci: 6974.

Zlín: Hudáček - M. Hamrlík, Malena, Marušák, Homer, Mojžíš, Posmyk - I. Rachůnek, Čajánek, Somík - Balaštík, Leška, Pivko - Jenáček, Ministr, Bartanus.

Vsetín: Biegl - Hriňa, Polák, Kuboš, Štrbák, Šafařík, Vašut (32. Němec) - Vaic, Vlach, Demel - Veselý, Burger, Streit - Kucharczyk, Hudler, Vampola (32. Valko).

Ohlasy trenérů:

Jan Neliba (Vsetín): Soupeři gratuluji, ale svým hráčům nemám příliš co vyčítat. Odevzdali na ledě maximum, bojovali, ale dopustili se několika nevynucených chyb, za které přišel tvrdý trest.

Stanislav Přikryl:(Zlín): Byli jsme v očekávání, jak se naše mužstvo projeví na domácím ledě. Začali jsme dobře, dostali jsme se do vedení 3:1, které nás stálo poměrně hodně sil. Nechali jsme se však zbytečně vylučovat, soupeř se dostal do hry a vyrovnal. Poté, co jsme vstřelili čtvrtý gól, jsme už nechtěli připustit zvrat. Pak stačilo čekat na chyby soupeře.

Aleš Koňařík - www.hc-vsetin.cz

 

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář