Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


2. finále 2004/2005 Zlín - Pardubice

Hokejisté Hamé jsou v kritické situaci. Pardubice vyhrály ve finále play off extraligy na ledě úřadujícího mistra i druhé utkání, tentokrát 4:1, a v sérii vedou 2:0 na zápasy. O víkendu navíc hrají Východočeši dvakrát doma a v neděli už mohou slavit první titul od roku 1989.

HC Hamé - Moeller Pardubice 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Stav série: 0:2.

Trenér Bokroš tentokrát poslal do branky Altrichtera, který střídal Murína v prvním duelu.
Domácí dostali i mimohokejové impulzy. Bokroš odložil svou kouzla zbavenou vítěznou modrou košili a vedl tým v bílé, obhájce titulu v hledišti podporoval valašský král Bolek Polívka. Alespoň ze začátku to pomáhalo.

Druhé finále bylo opatrné. Zlín se k první střele na branku dostal až po deseti minutách a ani jeho brankář neměl moc práce. HC Hamé znovu potvrdil, že v jeho zápasech v play off tým, který vsítí první gól, zápas prohraje. Nyní nakopl soupeře domácí obránce Vosátko, který střelou od modré dosáhl své vůbec první trefy za dva roky působení v extralize.

Pardubice, za něž po čtyřech zápasech znovu nastoupil vyléčený Mikeska, vyrovnaly 64 sekund před koncem první třetiny. Havířovu střelu Altrichter vyrazil, při hře čtyři na čtyři u jeho tyče chyběl obránce a Divíšek bez problémů načal obrat.

Medvědi mohli vedení získat zpět. Čajánek obral o puk Novotného, předložil jej před branku Okálovi, ale ten svými kličkami Lašáka nenapálil. A z protiútoku přišel druhý úder soupeře. Zlínu nepomohlo, že Tesařík srazil na zem Koukala, protože ten i vleže prostrčil puk mezi Altrichterovými betony.

Koukalova řada perlila dál a nejhezčí akcí zápasu definitivně tým Hamé zlomila. Hemský svou oblíbenou stahovačkou obloudil Tesaříka a po jeho pasu stačilo Průchovi trefit odkrytou polovinu branky. Třetí pardubický útok obstaral ve finále pět z osmi branek svého týmu.

Bokroš pak na konci druhé třetiny stáhl hru na tři řady, ale ani to Medvědům nepomohlo. A nebýt Altrichterova rychlého výjezdu proti najíždějícímu Hejdukovi a jeho zákroku proti Hemského střele, kterou srazil na tyč, mohl pro jeho celek skončit druhý díl boje o titul ostudou.

Jedinečnou šanci pokusit se o vyrovnání nabídl domácím zkraje třetí části hry Sýkora, který narazil Kristka na mantinel, rozhodčí jeho zákrok posoudil jako nebezpečný a vyloučil jej na pět minut. Pardubičtí fanoušci nesli jeho verdikt nelibě a vyvolávali jméno kritika rozhodčích Pavla Kubiny.

Dlouhou přesilovku ale domácím vzal jejich kapitán Okál, který byl zanedlouho vyloučen a hosté znovu ve hře čtyř proti čtyřem uspěli. Mikeska vyhrál buly pro Snopka a ten z první gólovou ranou přisypal sůl do zlínských ran. Mistr má dva dny na to, aby se dal psychicky dohromady a zpomalil Pardubice v jejich úprku za titulem.

Hlasy trenérů po utkání:

Jaroslav Stuchlík (HC Hamé): "Naše šance byla v tom, abychom dali první gól, drželi ten stav co nejdéle a čekali na chyby soupeře. Za klíčový považuji inkasovaný gól do šatny na konci první třetiny a pak 'nedáš, dostaneš' na začátku druhé třetiny, kdy Mira Okál nedal a Koukal vleže dal na 2:1. Pardubice měly navrch v proměňování šancí, a když jsou ve vedení, tak umí kontrolovat hru. Ve sportu je možné všechno a my budeme za stavu 0:2 na zápasy bojovat dál."

Vladimír Martinec (Pardubice): "Odehráli jsme velice dobré utkání, dařilo se nám bránit střední pásmo a z protiútoků jsme byli schopni dát góly. Bylo to opatrnější než v úterý, kdy to bylo více nahoru - dolů. Máme zkušené mužstvo a víme, že vedení 2:0 na zápasy ještě nic neznamená. Budeme hráče přesvědčovat, aby hráli stejně jako v prvních dvou zápasech."

Branky a nahrávky: 14. Vosátko - 19. Divíšek (Havíř), 25. Koukal (M. Rozsíval, Průcha), 28. Průcha (Hemský), 48. Snopek (Mikeska). Rozhodčí: Homola, Jebavý - Čech, Kalivoda. Vyloučení: 10:8, navíc P. Sýkora (Pardubice) 5 min. Bez využití. Diváci: 6598.

HC Hamé: M. Altrichter - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, Nosek, Zubíček, Vosátko, Galvas - Okál, Čajánek, Veselý - Balaštík, Mokrejš, M. Erat - Barinka, Kristek, Kováčik - Jenáček, M. Čech, Záhorovský. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Novotný, Havíř, M. Rozsíval, Linhart, Mudroch - P. Sýkora, Dopita, Blažek - Hejduk, Divíšek, Bulis - Hemský, Koukal, Průcha - Rolínek, Mikeska, Korhoň. Trenéři: Martinec a Šejba.

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář