Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1998/1999 Zlín - Vítkovice 3:3

zlin---vitkovice-98-99-001.jpgZlínští Berani nepoznali ani v desátém zápase za sebou hořkost porážky, nadále si uchovali neporazitelnost na domácím ledě a podruhé v letošní sezoně se s Vítkovicemi rozešli smírně po remíze 3:3. Zimní stadion Luďka Čajky byl podruhé v letošní sezoně vyprodán do posledního místečka a viděl kvalitní zápas v bojovném duchu.

Úvodní část se hrála v rychlém tempu, domácí se hodně nadřeli, ale hosté vsadili na defenzívu a udrželi bezbrankové skóre, Zatímco Zlín pohrozil po šancích Balaštíka a sólu Tomka v oslabení, Vítkovice zle zatápěly po akcích Čerbajeva. Varického a Krátošky.

Branky začaly padat až ve druhé dvacetiminutovce. Domácí si vytvořili tlak a se štěstím se dočkali první branky. Přihrávka z hole Tomka se odrazila od ramene juniora lrgla k pravé tyči Trvajovy branky. Za necelé čtyři minuty se zaplněné ochozy radovaly podruhé, neboť juniorský útok Valy uzamkl soupeře v jeho obranném pásmu a střela Hučka od modré čáry skončila až ve vítkovické síti. Zlín pojistku na dostatečný náskok propásl při následných dvou přesilových hrách, ale šance Zadiny a Veselého zůstaly nevyužity. Hosté dokázali snížit Vůjtkem a dokonalý šok pro domácí se jim povedl na začátku třetí části.

Zlínské hráče nejdříve zmrazil po třinácti vteřinách po vhazování při hře tři na tři přesnou střelou do horního rohu Moravec, aby za dalších 65 vteřin skvěle hrající Vůjtek dostal Vítkovice poprvé v zápase do vedení. Domácí se však nevzdali, neboť při přesilové hře dokázali vyrovnat. Trestnou lavici zahříval za hákování Rus Brezgunov a v závěru přesilovky úspěšně tečoval Hamrlíkovu střelu od modré čáry před vítkovickým gólmanem Čajánek.

Vítkovice stejně jako Zlín nasadily do utkání čtyři kompletní řady. „Miloš Holaň hraje po velmi těžké nemoci a Luděk Krayzel nastoupil po zranění. Nevydrží hrát dva zápasy po sobě v plném tempu na tři formace, potřebujeme dostat hráče do hry,“ vysvětlil trenér Vítkovic Vladimír Vújtek. Berani v průběhu zápasu udělali několik změn v sestavě. Již v první třetině nastoupil místo Augusty Pavel Mojžíš. „Pavla začala velmi bolet záda a nebyl schopen hrát. Počkáme na lékařské vyšetření. Pokud to bude dlouhodobějšího rázu, možná požádáme o přeložení zápasu z termínu, kdy se hraje mistrovství světa dvacetiletých," litoval kouč Zlína Venera. Zlínští trenéři po třetí brance Vítkovic stáhli hru na pětky a na střídačce nechali mimo jiné Zadinu s Leškou, které nahradili mladíci Vala a Ambruz. „Bylo potřeba něco udělat. Vsadili jsme v závěru na nejbojovnější hráče a vyplatilo se nám to,“ podotkl zlínský trenér Venera.

HODNOCENÍ TRENÉRŮ:

Zdeněk Venera (Zlín): „Vítkovice mají kvalitní mužstvo a současné postavení v tabulce neodpovídá jeho kvalitám. Soupeř v současné situaci potřebuje každý bod, bojuje. Možná pod dojmem minulých zápasů, která nám velmi hladce vyšla, jsme podvědomě podlehli myšlení, že branky budou padat samy. Ukázalo se, že každý zápas je jiný a končí až závěrečnou sirénou. Vzhledem k tomu, že jsme prohrávali 2:3, je bod velmi cenný. Mužstvo má určitou sílu, neboť i za nepříznivého stavu se dokáže zvednout.“

Vladimír Vůjtek (Vítkovice): „Dnes to byl velmi dobrý hokej z pozice nasazení a bojovnosti. Utkání nám potvrdilo, že naše forma v posledních třech utkáních stoupá. Zápas v Litvínově jsme odehráli dobře po taktické stránce, nicméně na body jsme nedosáhli. V duelu s Opavou jsme již bodovali. Navíc jsme dnes venku dali tři branky, což se nám nestává velmi často. Myslím si, že výsledek odpovídá průběhu zápasu.“

25. kolo extraligy 1998/99: 29. listopadu 1998 HC ZPS-Barum Zlín - Vítkovice  3:3 (0:0, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 23 Tomek - 1:0, 27 Hučko (Marušák) - 2:0, 35. Vújtek (Moravec, Galvas) - 2:1, 41. Moravec (Kowalczyk) - 2:2, 41. Vujtek (Jurečka, Pavelek) -; 51 Čajánek (M. Hamrlík, Tomek) - 3:3. Vyloučení 7:10, na T. Jelínek (VIT) na deset minut. Využití 1:0. Rozhodčí: Homola - Barvíř, Blumel. Diváků: 8 300 (vyprodáno).

Zlín: Jar. Kameš - M. Hamrlík, Augusta (16. Mojžíš), Hučko, Marušák, Rachůnek, Žižka - M. Okál, Čajánek, Meluzín - Zadina, Štraub, Kapusta - Tomek. Leška, Veselý - Balaštík. Vala, Ambruz. Trenéři Venera, Stavjaňa.

Vítkovice: Trvaj - Holaň, Kowalczyk, Galvas. Brezgunov, A. Tomášek, Philipp. Ševěček. Jurečka - Vujtek, Moravec, Němčický - Čerbajev. Krátoška. Varickij - T. Jelínek. Lamich. Irgl - Pavelek, Krayzel, Kotásek. Trenéři Vujtek, Svozil.

Text: Roman Ordelt

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář