Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1998-1999 Zlín - Opava 5:1

Stejně jako před týdnem proti Plzni vysvobodila zlínské hokejisty z trápení tvrdá rána Patrika Hučka při přesilovce. Obránci se otevřela cesta středem a Altrichter na jeho bombu k tyči nedosáhl. Tím soužení oslabeného favorita definitivně skončilo, tým jako obvykle na vlastním ledě dohrával exhibičně, za skandovaného potlesku zaplněných tribun. Výkon domácích nebyl zdaleka ideální, ale při pohledu na improvizovanou sestavu se nemohl nikdo divit. Do řady marodů (Mojžíš, Marušák, Meluzín, Veselý) v sobotu přistoupil i Karel Rachůnek.

Domácím to ale elán nesebralo a soupeře v první části hry pořádně zmáčkli v jeho obranném pásmu. Po dlouho neúspěšném ostřelování Altrichterovy branky sebral ve středním pásmu puk Leška, neukvapil se a místo střely přihrál doleva rozjetému Valovi. Zlín vedl, kontroloval hru a brzy udeřil podruhé. Sudí signalizoval vyloučení po faulu na Lešku, Štraub objel bránu a před ní našel volného Zadinu, který vstřelil svůj patnáctý gól v sezoně. Opava se o přestávce zbrchala a protože domácí polevili v nasazení, utkání se minimálně vyrovnalo. Dobře hrající matador Vlach po osmnácti vteřinách snížil a několik dalších šancí pochytal pozorný Hrazdira.

Zlínský výběr se před bránu soupeře probíjel ztuha, největší příležitost měl paradoxně v oslabení, kdy zahrozili Zadina, Štraub a agilní Leška. Drama ukončili až ve třetí třetině zlínské přesilovky, při nichž se prosadili Hučko s Leškou, jenž pak přispěl efektní gólovou přihrávkou i na pátý gól Tomka.

Jiří Látal (Opava): „Zápas jsme zaslouženě prohráli. První třetina byla z naší strany velmi špatná. Potvrdila se naše současná výkonnost, kdy obránci nejsou schopni přihrát přesně jediný puk. Vyhození puku, základní činnost starších žáků se nám také nedaří. Ve druhé třetině jsme se zvedli, dali možná šťastný, ale vybojovaný gól. Domácí jsme do naší třetiny moc nepouštěli, ale ve třetí třetině, kdy Zlín přidal třetí gól, ukázkově předvedl, jak se hraje v pohodě a co dělá hokej hokejem. V přesnosti byl rozdíl jako nebe a dudy, ale nezahráli jsme takto první zápas, takže mě to už ani nepřekvapuje. Jsem jen zklamaný, ale to je život.

Mám motivaci v každém zápase a připadám si už někdy jako idiot, protože i v zápase v němž prohráváme, věřím do posledního hvizdu, že se dá zvrátit.  Už přestávají fungovat moje osvědčené metody cukr - bič a dostává se to do jakési křeče. Přiznávám, že jsem se s ničím takovým ještě nesetkal. V hráčích by mělo být víc, než co předvádějí, i když mě to moc nepřekvapuje.

Zdeněk Venera (Zlín): „To, že hrajeme s Opavou, která je předposlední, svádí k podcenění, ale musím pochválit všechny hráče, že na tu situaci, ve které se nacházíme, to zvládli velmi dobře. Nasazení možná nebylo takové jako v některých jiných zápasech a kdyby tu dnes hrál jiný soupeř, asi bychom měli velké problémy dotáhnout zápas do úspěšného konce. Na Opavě však už bylo vidět, že nemá motivaci. Jediná první řada soupeře vedená Rosťou Vlachem nám dělala problémy.

„Juniorský obránce Jiří Jemelka v Litvínově odehrál trošku lépe, než dnes, ale to je tím, že mladí hráči podlehnou doma tlaku diváků. Zdálo se mi, že už si tolik nevěřil, ale v osmnácti nemůžeme po hráči chtít zázraky.“

42. kolo 7. února 1999 HC ZPS Barum Zlín - HC Opava 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)

Branky: 10. Vala (Leška), 12. Zadina (Štraub), 47. Hučko (Štraub, Zadina), 53. Leška (Žižka, Kapusta), 55. Tomek (Leška, Ambruz) - 21. Vlach. Vyloučení: 3:7. Využití: 3:0. Rozhodčí: Husička (známka 8,5). Diváků: 7038. Nejlepší hráči: Leška - Vlach.

Zlín: Hrazdira - Hamrlík, Jemelka, Šefčík, Hučko, Žižka, Březík - Okál, Čajánek, Vala - Zadina, Štraub, Kapusta - Tomek, Leška, Ambruz.

Opava: Alrrichter - Kadlec, Javín, Kuchyňa, Vyhlídal, Punčochář, Holík - Žůrek, Bacho, Savenko, Galkin, Vlach, Polášek, Poukar, Sedlák, Hub, Nohel, Pavliš, Selinger.

Zdroj: Zlínské noviny