Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1997/1998 Zlín - Třinec 5:2

Berani vstoupili úspěšně do extraligového kolotoče po olympijské přestávce. Po velmi dobrém výkonu porazili favorizovaný Třinec, když soupeři tentokráte nevyšel tah s gólmanem Lakosilem, který zlínské barvy v předchozích zápasech vychytal. Trenér Venera neměl před duelem lehké spaní, neboť musel oželet start řady hráčů.

Vedle dlouhodobě zraněného gólmana Kameše se přiřadili na marodku ještě Haščák (operace menisku), Kuchyňa (druhá operace lícní kosti) a junior Žižka, jehož trápí naražená kostrč z juniorské extraligy. Domácí i bez těchto hráčů začali nebojácně, nicméně jejich úsilí částečně zbrzdilo ošetření hlavního rozhodčího. V šanci se ocitl mladý Kristek. Další příležitosti měli Čajánek a Meluzín při vyloučení, jenže slušně zaplněnými ochozy jen dvakrát rozezněla tyčka. Nejdříve v 9. minutě na straně hostů Zadina a o tři minuty posléze trefil břevno zlínský Meluzín. První branky se diváci dočkali v 17. minutě, kdy Okál v rohu kluziště vybojoval kotouč, ideálně přihrál Čajánkovi, který otevřel střelecký účet zápasu. Zlín o svém vítězství rozhodl prakticky třemi brankami ve druhé dvacetiminutovce. Nejdříve sice Železáři srovnali krok Chlubnou, ale poté přišly chvíle domácích. Štraub střelou bez přípravy rozjásal ochozy, poté Němčického nahození nešťastně usměrnil do vlastní síťky obránce Kántor, aby 24 vteřin před druhou sirénou Jánoš přehodil ležícího brankáře Třince. Dobrý výkon svěřenci trenéra Venery korunovali hned v úvodu třetí třetiny další brankou. Železáři ještě korigovali nepříznivý stav brankou Folty, vzápětí rozhodčí Vokurka neuznal branku Zadiny pro hraní nohou. Berani cennou výhru uhájili a vrátili se zpět na osmou, postupovou příčku do play - off.

Pátek 27. února 1998, 45. kolo: HC ZPS - Barum Zlín – HC Železárny Třinec 5:2 (1:0, 3:1,1:1)

Robert Hamrla (brankář Zlína): „Měl jsem ze zápasu trochu obavy, protože po měsíční extraligové přestávce chyběla jistota. První zápas po přestávce je vždy pro psychiku mužstva důležitý. Nevěděl jsem, zda budu mít stejnou formu jako před přestávkou. V zápase se mi ale dařilo a doufám, že budeme ve stejných výkonech pokračovat v dalších zápasech."

Kamil Konečný (Třinec): „První třetina měla dobrou úroveň, domácí dokázali své šance využít. Zlín si více přál vyhrát, proto je jeho výhra zasloužená. Lakosil i přes střídání podal dobrý výkon. Vždyť jen v první třetině měl osmnáct úspěšných zákroku naproti osmi u domácího gólmana. Inkasované branky padly po chybách v našich obranných řadách. Před utkáním jsme nevěděli, zda nastoupí i Ujčík a Folta, kteří by zranění. Nakonec jsme dali šanci pro čtyři útoky, ale chvíli trval, než jsme se dostali do tempa.“

Zdeněk Venera (Zlín): „Po olympiádě je těžké uspokojit náročného hokejového diváka. Dlouhá přestávka se sice projevila na naší hře, ale příkladně jsme bojovali a zaslouženě hráli. Rozhodující zápasy pro play off nás však teprve čekají, a dnešní výhra hráčům zase zvedne sebevědomí.“

Branky a nahrávky: 17. Čajánek (M. Okál) - 1:0, 27. Chlubna (Kaděra, Zima) - 1:1, 35. Štraub (Kowalczyk, M. Okál) - 2:1, 38. Němčický - 3:1, 40. Jánoš (Němčický, Kristek) - 4:1, 41. Janků (Štraub) - 5:1, 48. Folta (Král, Pavelec) - 5:2. Vyloučení 3:2. Bez využití. Rozhodčí: Vokurka - Hejduk, Jonáš. Diváci: 5 787. Nejlepší vyhodnocení hráči: Štraub - Lakosil.

Zlín: Hamrla - M. Hamrlík, Mojžíš, Kowalczyk, Krajíček, Marušák, Rachůnek - Janků, Štraub, Meluzín - Špaňhel, Čajánek, M. Okál - Kristek (52. Balaštík), Jánoš, Němčický. Trenéři Venera, Čech.

Třinec: Lakosil (41. Biegl) - Sekeráš, Kuntoš, Číhal, Jančařík, Tichý, Pavelec, Kántor - Peterek, Daňo, Lubina - Zadina, Král, Folta - Kaděra, Zima, Chlubna – Ujčík, Gyori, Sedlák. Trenéři Hadamczik, Konečný.

Text: Roman Ordelt

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář