Jdi na obsah Jdi na menu

*****HOKEJ, VÝKLADNÍ SKŘÍŇ MĚSTA ZLÍNA*****

Jaroslav Stuchlík st.: "Je pěkné, když má klub svou paměť a je na svou historii hrdý.“

SK Baťa Zlín 1928-1945.jpgSokol Botostroj Zlín 1948-49.jpg

ZK Baťa Zlín 1945-1948.jpg

Sokol Svit Gottwaldov 1949-1952.jpgSpartak a Jiskra Gottwaldov 1952-1958.jpg

TJ Gottwaldov 1958-1990.jpg

SK Zlín, AC ZPS Zlín 1990-1997.jpg

HC ZPS Barum Zlín 1997-1999.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Continental Zlín 2000-2002.jpg

HC Hamé 2002-2007.jpg

HC RI Okna Zlín 2007-2009.jpg

 


1996/1997 Zlín - Litvínov 11:2

Pět kanadských bodů, dva góly a tři asistence. Bodová exploze útočníka Romana Meluzína nasměrovala hokejisty Zlína po třech porážkách v řadě k jedenáctigólové výhře nad Litvínovem.

Trenér Zlína Horst Valášek beranů rázně zamíchal se sestavou. V útočných formacích nezůstal kámen na kameni. Naopak Chemici vyrukovali se čtyřmi kompletními formacemi. Po zahřívacím rozjezdu pohrozili před Hrazdirou domácí po střelách Lešky, Meluzína a dorážce Mařáka.

V 10. minutě si řádně oddechl Kameš, když veterán Jeřábek z bezprostřední blízkosti netrefil odkrytou zlínskou branku. Více ze hry však měli domácí, které jakoby v úvodních minutách svazovala nervozita. Přesto v 15. minutě otevřel střelecky účet zápasu Němčický bombou do horního růžku Hrazdirovy svatyně. První gól domácí barvy povzbudila k větší defenzivě a Bruk podruhé rozjásal prořídlé zlínské ochozy. Litvínov korigoval nepříznivý vývoj gólem Kotrly, nicméně do dvoubrankového rozdílu poslal Zlín ještě před odchodem do šaten obránce Medřík.

Ve druhé třetině vystřídal v litvínovské kleci Hrazdiru mladý Jarina. Zlín však z tempa nepolevil, přesně kombinoval a soupeře přehrával po všech stránkách. Při vlastním oslavení dostal ideální přihrávku Janků, který jako by si vzpomněl na předešlé úspěšné časy. Odevzdaným dojmem působící Litvínov inkasoval ve druhé části další branky a Hrazdira byl nucen se vrátit po sedmém úspěchu zpět do hostující klece. Přesto nezabránil čtyři vteřiny před druhou sirénou další brance v hostující síti po ukázkovém blafáku v podání Polcara.

V závěru již Zlín nad zcela zdecimovaným soupeřem exceloval a kýžené desítky se diváci dočkali v 48. minutě, úspěšným střelcem byl Leška. Jedenáctý gól přidal Polcar. Chemici byli boxerským výrazem doslova zralí na ručník a zbytek zápasu jen odbruslili. Zlín si tak po sérii neúspěšných zápasů spravil chuť a Litvínovu uštědřil rekordní příděl.

Tomáš Němčický, autor první trefy Zlína: „Gól vycházel z toho, že jsme změnili taktiku a já jako bránící hráč jsem hrál uprostřed mezi obránci, takže jsem si najel na odražený puk a trefil se. Několik předcházejících zápasů jsme hráli alibisticky, proti Litvínovu jsme nastoupili odhodlaní, byli jsme důrazní a dařilo se i střelecky. Když se vede, hraje se dobře, všichni jsou v pohodě a zápas může vyjít jako tentokrát. Výsledek nám určitě psychicky pomůže a při podobném výkonu půjdeme v tabulce nahoru. Před zápasem každý věděl, že jde do tuhého a podle toho hrál. Po minulém utkání jsme se sešli, neboť jsme potřebovali zastavit, popřemýšlet o situaci a nakonec to pomohlo.“

Aleš Zima, autor páté branky Zlína: „Při nájezdu jsem věděl, že budu střílet mezi nohy, protože jsem se domníval, že v brance je Hrazdira, který v minulém kole inkasoval od Pardubic branky mezi betony. Zápas se nám vydařil, jedenáct gólů se nedává často. Litvínov byl v tabulce pod námi, museli jsme se chytit, proto jsme na soupeře vletěli, první branky nás povzbudily a pak to už padalo samo. Zápas rozhodla střelecká produktivita a proměňování šancí. Uvidíme, jak se bude dařit dál, doufám, že jsme si to nevystříleli.“

Stanislav Medřík, autor třetího gólu v zápase: „Letos se mi střelecky daří, dostávám dobré přihrávky. Po vstřelení gólu jsem s Pavlem mluvil o tom, že jsem mu puk sebral. Ale věřil jsem si a šel jsem do toho naplno. Do zápasu jsme nastupovali s malou dušičkou, ale museli jsme už zabrat, navíc proti soupeři, který byl v podobné situaci jako my. Před zápasem jsme se sešli navzájem s vedením a trenéry a pozitivně se schůzka odrazila na naší hře. Rovněž trenér měl šťastnou ruku, když prohodil hráče v jednotlivých formacích.“

Roman Meluzín, autor dvou gólů, v zápase 2+3: „Obě přihrávky od Pavla Janků byly ideální, nešly neproměnit. I když první gól byl trochu náhodný. V zápase jsme dali první branku, která nás uklidnila, hráli jsme výborně dozadu, podržel nás i Jarda Kameš. Všem nám pomohlo i prohození jednotlivých útoků, na hře to bylo znát. Před zápasem v nás bylo trochu napětí, ale hráli jsme zodpovědně. Do přestávky máme ještě tři zápasy a budeme se snažit potvrdit nárůst formy.“

15. kolo: 25. října 1996 AC ZPS Zlín - HC Chemopetrol Litvínov 11:2 (3:1, 5:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 15. Němčický, 18. Bruk (Čajánek, Kuchyňa), 19. Medřík (Meluzín), 27. Janků (Meluzín), 30. Zima (Tesařík), 34. Meluzín (Janků), 40. Polcar (Mařák), 43. Meluzín (Janků), 48. Leška (Mařák), 55. Polcar (Meluzín) - 18. Kotrla (Piroš, Kašťák), 55. Straka (Prachař). Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Rozhodčí. Haber - Pokorný, Stulák. Diváků: 4994.

Zlín: Kameš - Kowalczyk, Krajíček, Medřík, Tesařík, Kuchyňa, Podrezov - Mařák, Polcar, Leška - Janků, Zima, Meluzín - Bruk, Čajánek, Němčický. Trenéři: Valášek, Vodák.

Litvínov: Hrazdira (21. Jarina, 35. Hrazdira) - Butko, Sejejs, Šlégr, Prachař, Štěpánek, Čech, Mrázek, Nikolov - Krásný, Hrbek, Vlasák - Kysela, Jeřábek, Rousek - Kotrla, Piroš, Kašťák - Balász, Straka, Benda. Trenéři: Beránek, Kýhos.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář